Skocz do zawartości

3 Multiplikatory. Który wybrać

Szczypek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Chciałem zasięgnąć waszej opinii na temat 3 multiplikatorów a dokładnie ocenienie który z nich będzie lepszym wyborem

Mianowicie chodzi o:

- okuma alumina 273lx

- team dragon HS 200iL

- Spro black arc baitcast alu

zestawiony będzie prawdopodobnie z dragonem millenium fatso jerk cast 1.95 cw 25-60g

łowić będę głównie z brzegu, na  slider 7-10 cm fatso 10 cm (myślę ze tym kijem jeszcze będzie można tym połowić) i pewnie parę innych jak tylko coś wpadnie w rączki :)

Ogólnie wiem że nie jest to najwyższa półka ale może coś optymalnego da się z tego wybrać ?

Będę wdzięczny za każdą radę i opinie :)

Pozdrawiam!

Gość DanTe2491MA

Ja bym proponował  okuma alumina 273lx. Kolego z brzegu nie wiem czy ten patyk nie za krótki.  Ja mam patyka 1.95 i trochę mi brakuję.

Ja bym proponował:

- Okuma BLACK ROCK 

- okuma alumina 273lx

Pozdrawiam

Edytowane przez DanTe2491MA

Gość DanTe2491MA

a czy black rock w tych parametrach jeśli chodzi o cw jest dostępny? bo szczerze mówiąc jakooś o nim zapomniałem a to fajny kijek z tego co słyszałem.

Black rock jest 35 g ale z tego co wyczytałem obsłuży przynęty do 50 g ;) 

Edytowane przez DanTe2491MA
  • Like 1

Jak nie chcesz się męczyć to zainwestuj w lepszy multik,tamten rok na dragonie śmigałem i spoko był ale teraz na revo premier to prawdziwa przyjemność,a na giełdzie możesz trafić revo s/st/stx w dobrej cenie i napewno będą lepsze od zaproponowanych w pierwszym poście.

Robert nic się tak nie kończy - tema dragon nowy to około 350 zł spro tak samo alumina ? nie wiem :D Rojo jest tansza  - okazja  :highfive:  A multik od Michała - nawet jak bedzie kosztował 350 zł i bedzie uzywany - jest klase wyżej niż reszta "braci "  B)  

OK może mi coś umknęło i nie kumam... jaki "multik od Michała" . W sumie chodziło mi o to , że w chęci doradzenia "nowemu" często posuwamy się do absurdu myląc dobre rady z naszymi marzeniami ;)

Michal - meth666

uzywane revo s 1 albo 2 generacji - sam przyznasz warto ? :D

Edytowane przez meme174
  • Like 1

No więc mam teraz jakieś rozeznanie w zagadnieniu z którym się do Was zgłosiłem. Teraz trzeba przekalkulować przemyśleć przespać się z tematem i podjąć decyzję :)

Dziękuję Wam baaardzo i niech Wam niebiosa tą pomoc wynagrodzą pięknymi minimum metrówkami :D:D

Pozdrawiam !