Skocz do zawartości

3 Multiplikatory. Który wybrać

Szczypek

Rekomendowane odpowiedzi

Co do Black Rocka...Nawet na Marcinie - użytkownikowi Steeza, Megabassa i sterty Fenwicków przypadł do gustu :)

Tak myślę :)

Fatso 10, Slider 12 , Sweeper 14 bez zająknięcia , latają non stop.

Revo S dużo taniej niż 350zł :)

A mówiłes kiedyś , że 60 gram nie podźwignie ta Okumka do 35 gram.. 

Millenium fatso dobry kij. Mialem z multem dragona i fatso/slider 10 lataly daaaaleko, kij nie jest palowaty. Fajny niskobudrzetowy zestaw

Miałem pierwszą generację tego kijka i według mnie był pałowaty. I nie dość , że pałowaty to jeszcze nie można go było przeciażąc bez strachu.

Jack to max. 

A mówiłes kiedyś , że 60 gram nie podźwignie ta Okumka do 35 gram.. 

Miałem pierwszą generację tego kijka i według mnie był pałowaty. I nie dość , że pałowaty to jeszcze nie można go było przeciażąc bez strachu.

Jack to max. 

Andrzejku, z całym szacunkiem. To były dobre blanki. Co do przeciążenia. Miałem i użytkowałem przez jakiś czas Millenium do 120 g. Obecnie już nie produkowane. Śmiem twierdzić, iż użycie słowa pałowatość nie jest dobrym określeniem. To odczucie subiektywne. Do jerków nie można używać witek. Mija się to z celem, do jakiego te kije zostały stworzone. I teraz najlepsze. Moim zdaniem blanki w Milleniumach do 60 g i 120 g. były bardzo zbliżone. Wiem, bo ja rzucałem 120-stką a kumpel 60-siątką. Tymi samymi przynętami. No ale przy przynętach  ok 100g. brakowało już mocy. 120 bałbym się machnąć bez uważnej kontroli.To również wyjaśnia, dlaczego kij wyszedł z produkcji. Dla mnie opis był śmieszny. C.w 60-120g. Tym kijem rzucałem gumy na 14 gramowych główkach i to bynajmnie nie 6 calowe. Natomiast miałem obawy co do rzucania na full Fatso 14S, który waży 115 g. Ten wabik poważnie już obciążał kija i dało się to odczuć.

No więc mam teraz jakieś rozeznanie w zagadnieniu z którym się do Was zgłosiłem. Teraz trzeba przekalkulować przemyśleć przespać się z tematem i podjąć decyzję :)

Dziękuję Wam baaardzo i niech Wam niebiosa tą pomoc wynagrodzą pięknymi minimum metrówkami :D:D

Pozdrawiam !

Tu masz też nie zły multik w spoko kasie : http://allegro.pl/shimano-curado-201-e7-jak-nowy-i4253561777.html

• 2 tygodnie później...

Panowie po naszych rozmowach wybór padł na abu revo sx. już jest u mnie nawet podpięty do kijka kręciłem na sucho i chodził pięknie "masełko" zakochałem się w nim. ale po nawinięciu plecionki wydaje mi się że chodzi trochę ciężej. Plećke pewnie nawinąłem trochę za luźno bo się wcinała i nie była najwyższej jakości bo przeznaczyłem ją do ćwiczeń czyli na straty. Przepraszam że odświeżam ale nie chciałem nowego tematu robić. Zrobiłem jakiś błąd czy może to jakieś głupie wrażenie niedoświadczonego który po prostu czuje przynętę i odbiera to jako opór w korbce  ? ;>

Dzięki za pomoc !

w sumie prawda wydaje mi się że porostu muszę się przyzwyczaić do tego typu pracy ale i tak jest "łał" inny poziom czucia przynęty i wgl coś takiego to ma w sobie :) teraz tylko wypracować rybkę na tym a na naszych wodach to nie tak prosto :)

a abu to dokładnie ten 

http://www.abugarcia.com/products/reels/low-profile-baitcast-reels/revo/revo-sx

• 3 tygodnie później...

Niezgodnośc towary z umową, po 14 dniach powinni dać Ci nowy, albo oddać kasę :ph34r:

ale to trzeba w ten sposob zglosic-"rekojmia" czyli niezgodnosc towaru z umowa, najlepiej isc ze swoim drukiem, a nie jako reklamacje. Choc reklamacja tez po 14 dniach powinna byc roztrzygnieta, jesli nie ma odpowiedzi serwisu to nalezy sie nowy multik lub zwrot kasy. Gorzej jesli jest odpowiedz serwisu, reklamacja uznana bo czas naprawy nie jest regulowany.