Wojciech_B Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Cześć Wszystkim chciałbym zdemontować jeden uchwyt z mojego pontonu. Przeszkadza w siedzeniu na burcie i do niczego się nie przydaję. Może macie jakiś patent ? Może rozpuszczalnik do kleju i delikatnie podważać, odklejać ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Kleiłem i odklejałem. To nie jest lot w kosmos. Dla pewności oblukaj ruskie filmy - np. ten:https://www.youtube.com/watch?v=28ItrDnqs4cwielkie dzięki:))))dziś 15 minut z suszarką do włosów i tępym nożem z zaokrągloną końcówką... wreszcie pozbyłem się tego paskudztwa... w zasadzie jedynym widocznym śladem jest czysta plama na brudnym pontonie... podgrzewasz kawałek, podważasz nożem i powoli odrywasz resztę, u mnie szło nawet na zimno... są kiepsko przyklejone... na upartego pewnie udałoby się oderwać w upalny dzień bez podgrzewania:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Mówiłem że nikakich prabliemów nietu... Ze słońcem trzeba mocno uważać, jeżeli klej nie zawiera stabilizatora , nagrzany ponton potrafi się rozkleić. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Odkopię temat, może komuś się przyda. Suszarka do włosów i zmywacz do paznokci bez dodatku acetonu. Cała akcja trwała max 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Fajne rozwiązanie na ponton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esperal400v Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Cześć wszystkim. Po odklejeniu uchwytów na wędki zostały resztki kleju na pontonie ma ktoś pomysł czym to zetrzeć? Prubowałem już zmywaczem do paznokci bez acetonu,"specjalny środek czyszczący" wrzątkiem czy suszarką i nie chce iść . Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esperal400v Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Cześć wszystkim. Po odklejeniu uchwytów na wędki zostały resztki kleju na pontonie ma ktoś pomysł czym to zetrzeć? Prubowałem już zmywaczem do paznokci bez acetonu,"specjalnym środekiem czyszczącym" wrzątkiem czy suszarką i nie chce iść . Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andru77 Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 (edytowane) Starwax do usuwania kleju jest dobry. Tylko nie wiem czy na tyle mocny by to usuną. Kiedyś w czasie mycia auta preparat odkleił ciężarek wyważający tak więc trzeba uważać z chemią by nie osłabić pontonu lub dziury nie zrobić. Edytowane 14 Września 2023 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Cześć Wszystkim chciałbym zdemontować jeden uchwyt z mojego pontonu.
Przeszkadza w siedzeniu na burcie i do niczego się nie przydaję.
Może macie jakiś patent ? Może rozpuszczalnik do kleju i delikatnie podważać, odklejać ?
Pozdrawiam Wojciech
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi