Skocz do zawartości

Katalog kołowrotków - koncepcja bazy

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Pożyteczną rzeczą będzie informacja o latach produkcji.

Można dać to w opisie, ale jest wiele młynków zachowujących nazwę i oznaczenia a różniących się właśnie okresem produkcji.

To ciekawe ale trzeba być już chyba znawcą by to wpisywać w bazę. Może się mylę ...

Ja to bym wyszukiwanie zrobił na polach combo/lista.

np. ktoś szuka lekkiego kręcioła marki XXXX.

Wybiera z listy markę XXXX (lista powinna być kontrolowana przez admina aby userzy nie tworzyli nowych marek - zwłaszcza przy dodawaniu nowego rekordu)

a następnie wybiera/wpisuje zakres 170 g  - 200 g (tu bym określił poprzez wpisanie) 

i tak można po każdym polu.

Data kiedy produkowany mi się osobiście podoba.

Ja to bym wyszukiwanie zrobił na polach combo/lista.

np. ktoś szuka lekkiego kręcioła marki XXXX.

Wybiera z listy markę XXXX (lista powinna być kontrolowana przez admina aby userzy nie tworzyli nowych marek - zwłaszcza przy dodawaniu nowego rekordu)

a następnie wybiera/wpisuje zakres 170 g  - 200 g (tu bym określił poprzez wpisanie) 

i tak można po każdym polu.

Takie wyszukiwanie już jest. Może nie dokładnie takie ale ...

A umiesz coś takiego zaimplementować?

Witam, proponuję zdjęcie każdego przy np. rapali orginal 7 cm, w celu porównania wielkości, popularny np. ryobi zauber 4000 a daiwa 4000 to dwa różne kołowrotki

Nie wykonalne - chyba ze masz wszystkie kolowrotki i sam zrobisz zdjecia. A jeseli wielkosc Tobie nic nie mowi wystarczy spojrzec na 2 paramtery - glebokosc szpuli i mase mlynka.

Napisalem to w spokoju ducha....

Panowie - specyfikację mamy. Usiądę i ją przygotuję. Teraz proszę zorganizujcie się w team. Minumim 3 osoby, które przejma na siebie zarządzanie. Kto się zgłasza?

Zgłoszenie chęci pomocy było od:

Godski

meth666

robert67?

Dajcie znać w jakim obszarze chcecie pomóc - multiplikatory, czy kołowrotki?

Nie zwykłem cofać się przed wyzwaniem  :D  natomiast, z przyczyn obiektywnych (choroba) mogę być w najbliższym czasie mało produktywny :D .

Nie ukrywam również, że dostrzegam skromne zainteresowanie tematem ludzi zwyczajowo "bardzo aktywnych" ;) :D .

Pomogę na ile będę w stanie :) .

• Like 5

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 lata później...
  • Dodaj nową pozycję...