Zwierzu Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Jak można, do ku... nędzy, przyjść nad wodę, rozpakować zanętę i rzucić za siebie opakowanie... Równie dobrze ktoś mógłby srać u siebie w domu na podłogę i nie widzieć w tym nic dziwnego...Kto wie ? Może dla nich kupa w pokoju gościnnym to swojski klimat, więc wyrzucenie puszeczki po pyfku czy butelczyny po wódeczce w pobliskie krzaki 2m dalej to żaden problem ? Na koniec łikendowo-wypoczynkowego pobytu nad wodą, powstałe wysypisko można okrasić jeszcze zużytą srajtaśmą - a jakże ! ...Mam w zatoce przegląd plastikowych butelek wszelakiej maści włącznie z butelkami po olejach .Oglądałem już takie widoki zatytułowane rodzinka nad wodą czyli :- bachory drą mordę na całą gardziel (maaaaama a on zabrał mi ... mogę mu jebnąć ?)- pani małżonka puszcza sobie samochodowe radio na pełny regulator (coby przyćmić te beznadziejne dźwięki natury - śpiew ptaków jest im obcy)- pan małżonek po rozstawieniu zestawów do CHYTANIA ryby, rozpala grilla suto podlanego podpałką z benzin co by płomień był jak należy, a w międzyczasie popija kolejne pyfko i wymienia olej w samochodzie. Jozi to po co un bedzie wiózł nazad te butle po łoleju ? . Dla mnie, ludzie którzy pozostawiają po swoim pobycie chlew, są bydłem i niczym więcej, nie mam dla takich ludzi krzty szacunku.Czasy komuny, gdzie wszystko było wspólne a więc niczyje, zrobiły swoje i jest jak jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Kaucja za plastikowe opakowanie wszystko by załatwiła. U Niemców butelki plastikowej nie uświadczysz. Wysoka kaucja.Takie to proste. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Coś takiego jak powódż jest winą Polskich urzedników. W Polsce urzednicy nic nie robią od czasów komunt nawet metra wału nie wybudowano. W mojej okolicy po powodzi za ileś tysi sfinansowano prace wałową "zdarcie darni z wału nałorzenie foli przysypanie ziemią " To zostało wykonane za pieniodze Unine. 300 metrów wału tak wykonano wstawiona tablicze że to kostowało 50 tysi. Cyrk W tym roku znowu by zalało Sandomierz. Dzieki poświeczeniu strażaków,ludzi że wsi "brali urlopy i robili na wale" udało się utrzymac wały. A Polski urzednik nie zrobił nić przez 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) W Norge i Szwecji kaucja na butelki tez jest. Duże. kaucje. Nie przypominam sobie bym wyrzucił do śmieci jakąkolwiek butelką z pantem Ale oprócz tego sa też kosze na śmieci przy każdym slipie czy przy kazdym bardziej uczęszczanym miejscu na d wodą.Opróżniane regularnie kosze.Jak również każdy dom ma przydziałowy kosz na śmieci i papiery i nie ma szansy sie wymigać od posiadania takowego. Edytowane 22 Maja 2014 przez MIGOTKA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 U nas bydło siedzi na ławce i sra pod siebie, choć pół metra dalej stoi pusty kosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Kaucja za plastikowe opakowanie wszystko by załatwiła. U Niemców butelki plastikowej nie uświadczysz. Wysoka kaucja.Takie to proste. http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,10701025,Obowiazkowa_kaucja_na_plastikowe_butelki__MS__To_zbyt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,10701025,Obowiazkowa_kaucja_na_plastikowe_butelki__MS__To_zbyt.htmlNóż się w kieszeni otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Nóż się w kieszeni otwiera.Finlandia- kaucja za butelkę 1,5l to 40 Eurocentów. Automat do zwrotu w większości sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi