Skocz do zawartości

Powódź.Czyżby powtórka z 2010r?

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Jak można, do ku... nędzy, przyjść nad wodę, rozpakować zanętę i rzucić za siebie opakowanie... Równie dobrze ktoś mógłby srać u siebie w domu na podłogę i nie widzieć w tym nic dziwnego...

Kto wie :whistling: ? Może dla nich kupa w pokoju gościnnym to swojski klimat, więc wyrzucenie puszeczki po pyfku czy butelczyny po wódeczce w pobliskie krzaki 2m dalej to żaden problem ? Na koniec łikendowo-wypoczynkowego pobytu nad wodą, powstałe wysypisko można okrasić jeszcze zużytą srajtaśmą -_- - a jakże !

...Mam w zatoce przegląd plastikowych butelek wszelakiej maści włącznie z butelkami po olejach :D .

Oglądałem już takie widoki zatytułowane rodzinka nad wodą czyli :

- bachory drą mordę na całą gardziel (maaaaama a on zabrał mi ... mogę mu jebnąć ?)

- pani małżonka puszcza sobie samochodowe radio na pełny regulator (coby przyćmić te beznadziejne dźwięki natury - śpiew ptaków jest im obcy)

- pan małżonek po rozstawieniu zestawów do CHYTANIA ryby, rozpala grilla suto podlanego podpałką z benzin co by płomień był jak należy, a w międzyczasie popija kolejne pyfko i wymienia olej w samochodzie.

Jozi to po co un bedzie wiózł nazad te butle po łoleju ? ;).

Dla mnie, ludzie którzy pozostawiają po swoim pobycie chlew, są bydłem i niczym więcej, nie mam dla takich ludzi krzty szacunku.

Czasy komuny, gdzie wszystko było wspólne a więc niczyje, zrobiły swoje i jest jak jest :unsure:.

• Like 1

Gość DanTe2491MA

Coś takiego jak powódż jest winą Polskich urzedników. W Polsce urzednicy nic nie robią od czasów komunt nawet metra wału nie wybudowano. W mojej okolicy po powodzi za ileś tysi sfinansowano prace wałową "zdarcie darni z wału nałorzenie foli przysypanie ziemią  " To zostało wykonane za pieniodze Unine. 300 metrów wału tak wykonano wstawiona tablicze  że to kostowało 50 tysi. Cyrk  W tym roku znowu by zalało Sandomierz. Dzieki poświeczeniu strażaków,ludzi że wsi "brali urlopy i robili na wale" udało się utrzymac wały. A Polski urzednik nie zrobił nić przez 4 lata.

W Norge i Szwecji kaucja na butelki tez jest. Duże. kaucje. Nie przypominam sobie bym wyrzucił do śmieci jakąkolwiek butelką  z pantem :P

Ale oprócz tego sa też kosze na śmieci przy każdym slipie  czy przy kazdym bardziej uczęszczanym miejscu na d wodą.Opróżniane regularnie kosze.

Jak również każdy dom ma przydziałowy kosz na śmieci  i papiery i nie ma szansy sie  wymigać od posiadania takowego.

Edytowane przez MIGOTKA
  • Like 1

• 2 tygodnie później...