kamspin Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 witam, bardzo bym prosił o kontakt osobę która posiada od nowości silnik spalinowy czterosów Suzuki 15KM lub 9,9KM dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Witam czy miał ktoś ktoś taka sytuacje . Silnik odpalony 2-3 minuty chodzi na wolnych obrotach wchodzimy w ślizg przepłynięte 200-300 metrów i silnik zaczyna przerywać i tracił moc . Silnik suzuki 30 km na wtrysku przeplywane 130 mtg . Istnieje możliwość ze się zapowietrzył ? Odpalany pierwszy raz od 6 miesięcy . Po dopłynięciu do brzegu i uruchomieniu silnika spowrotem objaw zniknął. W lini paliwowej odpowietrznik odkręcony. Miał ktoś podobno sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 31 Maja 2021 przez Matteoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Ja miałem, ale w mojej kochanej dt8.Winne były paprochy w zbiorniku paliwa.Po czyszczeniu zbiornika i gaźnika, wszystko igła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Z jakiegoś powodu nie dochodzi wystarczająca ilość paliwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Już objawu nie ma . Nie wiem co się stało ale silnik chodzi prawidłowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Może ktoś poratować zdjęciem zamocowanej linki od zabezpieczenia przed odpaleniem na biegu? Silnik Suzuki DT 20 2T 1998r. Brakuje jej, że schematów ciężko dostrzec czy coś tam nie zostało połamane. Silnik dość mocno styrany nie wiem czy nie jakiś ulep, nie chciał bym zamowic linki jak brakuje czegoś jeszcze.Przy okazji jaka kompresja? Pokazuje 5.7 na górnym i 6.2 na Dolnym słabo, głowica bez farby chyba przegrzana. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 5.7 bar ? = Utylizacja albo remont kapitalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Tego się niestety obawiam. Jedyna nadzieja w przepalonej uszczelce pod głowicą. Znaczy się że to tylko ona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Tego się niestety obawiam. Jedyna nadzieja w przepalonej uszczelce pod głowicą. Znaczy się że to tylko ona.W 2t mogą być jeszcze uszczelniacze na wale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Czy tak wyglądająca głowica może świadczyć ze się przegrzała?. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Jeżeli to aluminium, to jest to korozja, może być od pływania po słonej wody, nie świadczy to o przegrzaniu. Silnik zasysa mgiełkę, sól i wysoka temperatura robią swoje. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 100% korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Odswierze temat przymierzqm sie do Suzuki DF20AS, nowy co sadzixie o tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 W tej klasie moim zdaniem nie ma nic lepszego. Polecam ten silnik, a na dokładkę w pakiecie z słownikiem ortograficznym, jak ryby nie będą brały, zawsze można poczytać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 (edytowane) W standardowej wersji Suzuki DF20AS, jest śruba 3 x 9 1/4 x 12, czy można wstawić jakąś inna, która zwiększy osiągi silnika? Edytowane 6 Października 2022 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Na stronie suzuki masz jakie śruby do jakiego modelu pasują, w instrukcji też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Witam Czym się różni śruba 3 x 9 1/4 x 12, od 9 1/4 x 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wisniowy21 Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Skokiem 12 będzie szybsza niż 11, tzn. Na śrubie 12 będziesz wolniej wchodził w ślizg ale szybciej płyną, na 11 odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Skokiem 12 będzie szybsza niż 11, tzn. Na śrubie 12 będziesz wolniej wchodził w ślizg ale szybciej płyną, na 11 odwrotnieDziękuje za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 (edytowane) Różnica jest taka że na 12 przy jednym obrocie łódka pokonuje 30,5 cm a na 11 to 28 cm ( - poślizg i opory). Jakie obroty osiąga silnik na śrubie 12? Bo może okazać się ze na 11 będzie szybciej wchodził w ślizg i będzie większa v max. [emoji2526] Edytowane 20 Października 2022 przez gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Różnica jest taka że na 12 przy jednym obrocie łódka pokonuje 30,5 cm a na 11 to 28 cm ( - poślizg i opory). Jakie obroty osiąga silnik na śrubie 12? Bo może okazać się ze na 11 będzie szybciej wchodził w ślizg i będzie większa v max. [emoji2526]Dopiero w przyszłym tygodniu będę sprawdzał Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Jak coś to mam nową śrubę 12stke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Jak coś to mam nową śrubaę 12stkeDzięki za ofertę ale akurat 12 będę miał przy silniku i tak pytałem o 11 jaka róznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 (edytowane) U mnie różnica jest taka ze na śrubie 12,5 prędkość 43 na 11 50km/h. Wejście w ślizg szybsze obroty wzrosły z 5200 na 5800. Chętnie przetestował bym 10”( silnik Mercury efi 30 hp; przełożenie 1:92) [emoji2526] Edytowane 20 Października 2022 przez gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 U mnie różnica jest taka ze na śrubie 12,5 prędkość 43 na 11 50km/h. Wejście w ślizg szybsze obroty wzrosły z 5200 na 5800. Chętnie przetestował bym 10”( silnik Mercury efi 30 hp; przełożenie 1:92) [emoji2526]Czy obie śruby to oryginał czy zamiennik i oryginał ? Jeżeli nie są tego samego producenta to ciężko o miarodajne wnioski szczególnie co do skoku. Wystarczy wziąć śrubę powiedzmy x11 trzech producentów i będą różne prędkości i obroty na każdej z nich , z zaznaczeniem że zwykle oryginalna od producenta silnika najlepiej zawsze wypada, takie mam spostrzeżenia z wielu silników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kamspin
witam,
bardzo bym prosił o kontakt osobę która posiada od nowości silnik spalinowy czterosów Suzuki 15KM lub 9,9KM
dziękuje i pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
22
19
19
18
Popularne dni
31 Mar
15
18 Wrz
14
9 Maj
13
15 Paź
9
Top użytkownicy dla tego pytania
darek63 22 odpowiedzi
psulek 19 odpowiedzi
Tresor 19 odpowiedzi
danek 18 odpowiedzi
Popularne dni
31 Mar 2025
15 odpowiedzi
18 Wrz 2023
14 odpowiedzi
9 Maj 2024
13 odpowiedzi
15 Paź 2023
9 odpowiedzi
Popularne posty
rower26
psulek
Z mojego doświadczenia to na wiosnę wszyscy dostają pierdolca z silnikami przed sezonem i tanio nie jest, a i sprzedawcy liczą, że kupisz pod presją czasu. Czasami są problemy z dostępnością. Okres na
Krzysztof Kacprzak
Z jakiegoś powodu nie dochodzi wystarczająca ilość paliwa.
Opublikowane grafiki
216 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi