Skocz do zawartości
  • 0

Silnik Suzuki

kamspin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wystarczy kilka razy popływać po płytkiej zapiaszczonej wodzie, najgorzej jak się trafi na mariny, gdzie przy slipie świeżo usypany na plaży piach budowlany. Zrobi takie coś zator i na początku będzie kiepsko pluł wodą, po czasie wypłucze sobie kanał. Mi wystarczyły dwa dni na Giżycku przy wietrze w brzeg i całe kanały chłodzenia do czyszczenia były. Dobrą garść twardego piachu po kilku dniach usuwałem.

• 0

Ja bym przejrzał wszystkie kabelki. "Pod koniec sezonu usterka znika" czyli jak jest zimno. Lata temu w polonezie po odpaleniu wszystko cacy. Silnik się nagrzał i gasł. 15 minut postoju i odpalał. Winny był przycięty przewód cewki. Jak się nagrzał robił się elastyczny i rozłączał. Wiem, że to nie polonez ale może warto.

Edytowane przez Marcipas

• 0

Witam,

Dodzwoniłem się do wskazanej Pani i poleciła tę śrubę za 395 zł

Śruba napędowa 9 1/4 x 10 Suzuki (DF15A, DF20A) (S15F BS.PRO) - BS.PRO (Korea Południowa) | SrubyNapedowe.pl

ale taką samą ( tak mi się wydaje ) znalazłem na Ali za 150 zł

Kapitan śmigło 9 1/4x10 58100-89L30-019 pasuje Suzuki silnik zaburtowy DF9.9A DF9.9B DF8A DF15A DF20A DT9.9A DT15A M1001 - AliExpress 201355758

Czy mogą się różnic, prócz ceną ??

Zamawiał ktoś może i podzieli się swoimi spostrzeżeniami?

Dzięki

• 0

Do mojej Yamahy tez mają identyczne oznaczenia.

https://pl.aliexpress.com/w/wholesale-6g1%2525252d45941%2525252d00%2525252del.html?spm=a2g0o.home.search.0

Ja nie twierdzę że wszystko jest do bani. Teraz nawet cechują oryginalnie jak Yamaha. Kwestią jest pewnie szczęście co kupisz, czyli kto i jak to robi i na co trafisz. Może być 1:1 a może być jak u mnie, że potrzeba by z 15 HP żeby to uciągnął. Wymiarami jest prawidłowo ale łopaty nie podchodzą zupełnie jak w oryginale. Mnie się trafiła śruba o dużo większym skoku niż deklarowana.  

• 0
Nie ma dopisku OEM więc nie jest to oryginał. Pisali w sąsiednim wątku do którego link podałem, że BS PRO to wyrób koreański i podobno trzyma dobrze standardy i żeby nie kupować byle czego najtańszego. 

OEM to masz przedstawicieli Suzuki na Polskę. U nich kupisz oryginały. 

Cenę oryginału podał prawdopodobną bo tyle kosztuje oryginał

• 0

Witam,

Dodzwoniłem się do wskazanej Pani i poleciła tę śrubę za 395 zł

Śruba napędowa 9 1/4 x 10 Suzuki (DF15A, DF20A) (S15F BS.PRO) - BS.PRO (Korea Południowa) | SrubyNapedowe.pl

ale taką samą ( tak mi się wydaje ) znalazłem na Ali za 150 zł

Kapitan śmigło 9 1/4x10 58100-89L30-019 pasuje Suzuki silnik zaburtowy DF9.9A DF9.9B DF8A DF15A DF20A DT9.9A DT15A M1001 - AliExpress 201355758

Czy mogą się różnic, prócz ceną ??

Zamawiał ktoś może i podzieli się swoimi spostrzeżeniami?

Dzięki

Nie wyważaj już otwartych drzwi :)

W wątku w wrześniu 2023 pokazywałem różnicę pomiędzy chińczykiem a koreańcem i na chińczyku silnik nie bangla …