joker Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Chyba coś nie tak z respektowaniem zasad, które "podobno" są święte na Jerkbait i których kategorycznie trzeba się trzymać poza tym działem. Piszę o zdjęciach ryb, które nie są akceptowalne przez ten regulamin dla Całego Forum http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ Od siebie dodam, że marzy mi się, żeby było dopuszczone w całym Forum wstawianie zdjęć ryb WPUSZCZANYCH do wody. Po ochoczym i tłumnym wstawianiu takich zdjęć w tym wątku wnoszę, że jest taka potrzeba. Czy sztywna rada programowa skończy z patologią i pozwoli uczyć dzieci wypuszczania małych ryb. Pozwoli na to by ojcowie i dziadkowie chwalili się jak uczą swoje pociechy wypuszczania ryb, zwykle małych? Czy też nadal będziemy sobie klikać "zgłoś"? Może odrobina zaufania do ludzi by się przydała. W końcu jeśli na zdjęciu jest ryba, która prawie już odpływa z rąk, to nikt nie będzie wątpił, że jest wypuszczana. Ożywią się wątki, bez straty jakości Forum. Zasady umieszczania zdjęć zostawmy do prezentacji trofeów z dumnie uniesioną głową łowcy Edytowane 10 Lipca 2014 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Robercie siła tego forum tkwi właśnie w zasadach i wzajemnym ich przestrzeganiu chociaż może wydawać się to dziwne ale ma swój sens. Obecnie wszyscy sporo pracują nad formułami wykorzystywania złych przykładów w celach dydaktycznych zamiast ich natychmiastowej eliminacji. Zdjęcia niosące z sobą przesłanie podobnie jak zdjęcia artystyczne czyli posiadające stosowną wartość, której jakość doceni administrator będą zawsze dopuszczone do publikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 to i ja wrzucę parę fotek z ostatnich lat... co by utrwalać pozytywne skojarzenia 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 To i ja wkleję co nie co .... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) Jeżeli filmy tez się liczą to proszę. Moją 56tka Edytowane 11 Lipca 2014 przez bertus 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 i ja dołożę odpływanie... super fajna galeria... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Adamie-piękna ryba i ładna fotografia-gratuluję ! Przy okazji przypomnę zdjęcia dwu uwolnionych w tym i poprzednich latach salmonidów ułomne może technicznie,ale "ćwiczenie czyni mistrza",także w pogoni obiektywu za umykającą rybą. troć wędrowna z morza troć jeziorowa,a może pstrąg po prostu z zimnowodnego jeziora Przy okazji chciałbym zapytać-czy zauważyliście,że żywe ryby mają najczęściej gałkę oczną skierowaną ku dołowi i do przodu ? Nie znam się na funkcji i budowie mięśni okoruchowych u ryb -niestety-ale przez analogię do ssaków można by sądzić,że po wyłomotaniu po czaszce funkcja ta zanika i rybie - w tym przypadku - "spojrzenie" wygląda już nieco inaczej.Proszę o Wasze uwagi na ten temat,to ciekawe ze względów poznawczych. Cieszę się,że oglądamy coraz więcej zdjęć,na których to ryba,nasz szlachetny przeciwnik,przejmuje zasłużenie kontrolę nad sytuacją 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Przy okazji chciałbym zapytać-czy zauważyliście,że żywe ryby mają najczęściej gałkę oczną skierowaną ku dołowi i do przodu ? Nie znam się na funkcji i budowie mięśni okoruchowych u ryb -niestety-ale przez analogię do ssaków można by sądzić,że po wyłomotaniu po czaszce funkcja ta zanika i rybie - w tym przypadku - "spojrzenie" wygląda już nieco inaczej.Proszę o Wasze uwagi na ten temat,to ciekawe ze względów poznawczych. Niekoniecznie da się to zauważyć u każdego gatunku ryby. Podejrzewam, że przyczyną może być osadzenie oka. Nigdy świadomie nie sprawdzałem tego, ale jest to na tyle ciekawe, że przy okazji wizyty w sklepie rybnym popatrzę na wypatroszone szczupaki, pstrągi i inne ryby dla celów poznawczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Przejrzałem z ciekawości zdjęcia jazi z tego roku i wszystkie rzeczywiście patrzą na dół lub lekko do przodu. Z innymi drapieżnikami jest różnie, choć podobnie jak jazie również są żywe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Bolenik z buziakiem na do widzenia. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Poszedł jak strzała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Piękna chwila. Uwieczniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 To fakt,wystrzelił jak na bolenia przystało...srebrna torpeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Gdybym nie łowił sam to fotka z uwolnienia byłaby ładniejsza. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Darek fotka jest bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 [/url] 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Zawsze powtarzam, że martwe mają smutne oczy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Bolenik z buziakiem na do widzenia. IMG_9378m.jpg..świetne zdjęcie!!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Wróć, jak będziesz miał 45cm+ PozdrówkaKamil 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 ..świetne zdjęcie!!...Patryk dzięki,ale ja tylko złowiłem,zapozowałem ...a całą resztę wykonał Arek.Już go pochwaliłem za tą fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Kamil, tomas, świetne fotki! U nas miał odpłynąć dublecik, niestety Wojtka bolo popełnił falstart, po drugim została tylko piana i koniuszek ogona... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Najświeższy i taki dość konkretny. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 O ! Bez sznureczka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 O ! Bez sznureczka :-) Uciekł mi z ręki i nie zdążyłem go złapać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi