Zyga102 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Witam, Jak w temacie. Czy Waszym zdaniem warto..?Wahadłówka i jerk w jednym. Trochę drogi...43zł. Skoro Salmo jerk prawie też tyle , to może warto.Może ktoś z kolegów praktykował z tym spoonem i coś podpowie. Na filmiku tym cudem jerkowali i łapali jak wahadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Cześć właśnie dziś na urodziny takiego dostałem, jutro pójdzie do wody to coś więcej napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Mnie ciekawi jak głeboko można tym łowić?Czy leci do dna na przykład na 6-10 metrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Mnie ciekawi jak głeboko można tym łowić?Czy leci do dna na przykład na 6-10 metrach?Nawet paproszek na główce 2 gr. kiedyś doleci.... Slider 10S też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 No tak. Ale mi chodzi o komfortowe łowienie a nie zarzucenie i grilowanie w czasie oczekiwania na dotarcie do dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Ja przyznam się, że osobiście dwa dni temu go kupiłem ale jeszcze nie łapałem.To co pokazali na filmikach , jak ta łycha wariuje , to skusiło mnie oraz możliwość pracy jako jerka. Stoi i się kręci ... .Myślę , że ta wielkość 45g (nr.3) jednak troszkę opadnie, dlatego ze względu na ten styl pracy, kupiłem z myślą o płytkiej oraz głębokiej wodzie.Typowa chytrość , czyli dwa w jednym.... , ale to tylko przez tę cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Szczerze, to ten spoon nic ciekawego nie pokazuje. Pracuje jak prawie każda błystka tego typu. Sam kiedyś robiłem spoony na zrośniętą wodę, i też tak odskakiwały na boki.Ładnie wygląda, ale czy za to warto aż tyle przepłacać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Chyba dlatego dla uspokojenia sumienia pytam kolegów którzy już używali.Ja spróbuję za tydzień w Szwecji. Troszkę w tym kierunku zakupiłem , nie gardząc oczywiście naszą sprawdzoną Alga , itp.Ot....takie małe szaleństwo i tyle. Ale wykonanie trzeba przyznać b. ładne ale po zerwaniu będzie płacz i chyba już następnej nie będzie, bo siwizny dostanę...ha,ha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Cześć, moja już w wodzie była. Pracuje bardzo ładnie, niestety nic nie złapała, ale inne też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Mam większą i mniejszą od ponad 2lat. Łowią szczupaki. Czy lepiej od innych przynęt...? Trudno powiedzieć.. Są szybsze w obławianiu dużej przestrzeni. Optymalne głębokości pracy to między 2-5m.Zalety: dobrze to lata, ma grzechotkę co czasem jest korzystne np. w mętnej wodzie czy dla pobudzenia ospałych pajków, praca na wiele sposobów...Wady: cena. W kamienistych lowiskach Skandynawii grzęźnie często jak wahadłówka a kosztuje 10 X więcej, więc czasem strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) Mam większą i mniejszą od ponad 2lat. Łowią szczupaki. Czy lepiej od innych przynęt...? Trudno powiedzieć.. Są szybsze w obławianiu dużej przestrzeni. Optymalne głębokości pracy to między 2-5m.Zalety: dobrze to lata, ma grzechotkę co czasem jest korzystne np. w mętnej wodzie czy dla pobudzenia ospałych pajków, praca na wiele sposobów...Wady: cena. W kamienistych lowiskach Skandynawii grzęźnie często jak wahadłówka a kosztuje 10 X więcej, więc czasem strach Dzięki, chociaż trochę konkretu. A jeśli można , to powiedz jeszcze jak sprawdziła się ta forma "jerkowania" tym spoonem.Co do strat, jak się urwie to już nie będzie następczyni .... , za dużo chyba byłoby w tym szaleństwa. Ale na razie "pokusa" rządzi.... Edytowane 19 Maja 2014 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Jerkując można uzyskać agresywną pracę przynęty z jednoczesnym wolnym jej ruchem liniowym.Forma prezentacji wabika szczególnie na głębszą wodę, gdzie normalne prowadzenie wynosiłoby przynętę zbyt szybko do góry. Domyślam się że oprócz intensywnych refleksów świetlnych mocno ją słychać w wodzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Odświerzam temat bo zakupy na szwecję trzeba robić - ktoś ma info jak to łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Tu masz trochę. Początek artykułu. Byłem , widziałem. Ale Alga 2 była skuteczniejsza. http://www.mazurskieszczupaki.pl/uncategorized/szczupakowe-manewry-w-gamleby/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi