Skocz do zawartości

Onduspoon Sebile

Zyga102

Rekomendowane odpowiedzi

Ja przyznam się, że osobiście dwa dni temu go kupiłem ale jeszcze nie łapałem.

To co pokazali na filmikach  , jak ta łycha wariuje , to skusiło mnie oraz możliwość pracy jako jerka. Stoi i się kręci ... :) .

Myślę , że ta wielkość 45g (nr.3) jednak troszkę opadnie, dlatego ze względu na ten styl pracy, kupiłem z myślą o płytkiej oraz głębokiej wodzie.

Typowa chytrość , czyli dwa w jednym.... :P , ale to tylko przez tę cenę. 

Chyba dlatego dla uspokojenia sumienia pytam kolegów którzy już używali.

Ja spróbuję za tydzień w Szwecji. Troszkę w tym kierunku zakupiłem , nie gardząc oczywiście naszą sprawdzoną Alga , itp.

Ot....takie małe szaleństwo i tyle. Ale wykonanie trzeba przyznać b. ładne ale po zerwaniu będzie płacz i chyba już następnej nie będzie, bo siwizny          dostanę...ha,ha  :)

Mam większą i mniejszą od ponad 2lat. Łowią szczupaki. Czy lepiej od innych przynęt...? Trudno powiedzieć.. Są szybsze w obławianiu dużej przestrzeni. Optymalne głębokości pracy to między 2-5m.

Zalety: dobrze to lata, ma grzechotkę co czasem jest korzystne np. w mętnej wodzie czy dla pobudzenia ospałych pajków, praca na wiele sposobów...

Wady: cena. W kamienistych lowiskach Skandynawii grzęźnie często jak wahadłówka a kosztuje 10 X więcej, więc czasem strach :)

Mam większą i mniejszą od ponad 2lat. Łowią szczupaki. Czy lepiej od innych przynęt...? Trudno powiedzieć.. Są szybsze w obławianiu dużej przestrzeni. Optymalne głębokości pracy to między 2-5m.

Zalety: dobrze to lata, ma grzechotkę co czasem jest korzystne np. w mętnej wodzie czy dla pobudzenia ospałych pajków, praca na wiele sposobów...

Wady: cena. W kamienistych lowiskach Skandynawii grzęźnie często jak wahadłówka a kosztuje 10 X więcej, więc czasem strach :)

Dzięki, chociaż trochę konkretu. A jeśli można , to powiedz jeszcze  jak sprawdziła się ta forma "jerkowania" tym spoonem.

Co do strat, jak się urwie to już nie będzie następczyni .... :) , za dużo chyba byłoby w tym szaleństwa.                                                Ale na razie "pokusa" rządzi.... :D

Edytowane przez Zyga102

Jerkując można uzyskać agresywną pracę przynęty z jednoczesnym wolnym jej ruchem liniowym.

Forma prezentacji wabika szczególnie na głębszą wodę, gdzie normalne prowadzenie wynosiłoby przynętę zbyt szybko do góry.  Domyślam się że oprócz intensywnych refleksów świetlnych mocno ją słychać w wodzie!

• 1 rok później...