Skocz do zawartości

APEL do twórców woblerów !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie apeluję do wszelkich producentów woblerów tych masowych i tych manufakturowych. Namalujcie ZAWSZE na ogonku, buzi, gdziekolwiek krótki USYSTEMATYZOWANY opis:

Przykład:

woblerek 15g, schodzący 2-3m, pływający

OPIS: 15/2-3/F

Czy to takie trudne? Nie zawsze waga "na oko" czy kształt steru mówi wszystko.....

• Like 1

Zdecydowanie apeluję do wszelkich producentów woblerów tych masowych i tych manufakturowych. Namalujcie ZAWSZE na ogonku, buzi, gdziekolwiek krótki USYSTEMATYZOWANY opis:

Przykład:

Czy to takie trudne? Nie zawsze waga "na oko" czy kształt steru mówi wszystko.....

Buhahaha dobre to tak jak wprowadzic C&R w PZW... Pozdro

Ja chętnie kupię od Kondziu wszystkie jego wobki ale zapłacę kasą bez nominału. Papierowe można będzie poznać po kolorze a monety na wagę :-) 

Dla Ciebie specjalnie zrobię białego wobka ze szczegółowym opisem pracy i zastosowania napisanym na całej jego powierzchni :P

Przykład:

Kurcze, jeśli Ci tak bardzo na tym zależy.....

To weź i opisz sobie wszystkie woblerki w pudełkach.

To chyba nie takie trudne.

I nie marudź.

• Like 9

Co za absurd! Jeżeli sprzedaję jakiś wobler opisuje kupującemu jego wage,pracę czy głębokość pracy, po co mazać po woblerze? Jeżeli ktoś ma ładny podpis może wobki podpisywać a juz nie wyobrażam sobie opisów na 15mm woblerze.Wystarczy segregacja w pudełku.Czy to takie trudne?

Edytowane przez Tomek1988

A moje rozwiązanie jest jeszcze prostsze, wystarczy kupować te woblery które są opisane przez producenta. Nikt nikomu nie karze kupować nieopisanych woblerów. Nie pasuje nie kupuje, mamy wolny rynek i nikt nikogo nie zmusza do kupna niespełniającego wymagań nabywcy produktu. Zresztą tak jak Tomek pisze, opis 0.7g/0.2-0.8/P na 15mm czy 20mm woblerze powodzenia....

Choć z drugiej strony... Nasz klient nasz pan! Cena razy dwa i mogę opisywać :)

• Like 1

Posegregowac i po problemie  :)  Takie jedno przykladowe z moich pudelek pstragowych, po jednej stronie wobki plywajace z drugiej tonace. Jak ktos chce to moze sobie posegregowac ze wzgledu na akcje, czy co tam mu sie zywnie podoba  ;) Naklejke na pudelku tez mozna sobie przykleic i opisac na niej wszystkie wobki.

PBH_S703_013.JPG

No fajnie !!!! Jak bym miał wątpliwości w jakim kraju żyję to już nie mam! A po co nr buta - przecież jak uwiera to nie dobry, albo numer gaci - jak spadają znaczy że za duże. Albo po co na wędkach mamy opis cw lub akcji. Przecież każdy zapamięta jak mu kij pęknie, albo wygnie się w podwójna parabolę. A na główkach po co podana jest gramatura przecież można se powkładać do pudełeczek, albo lepiej zabrać taką wagę jubilerską na baterie.... Gratulacje !!! A ja chciałem jedynie podrzucić sensowny pomysł czyniący raz na zawsze porządek co zresztą nieliczni producenci od dawna robią. Emocje i sarkazm które odczytałem w postach świadczą że coś z wami Panowie nie tak. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...