Tomy Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Jak w temacie!!!Proszę o opinie.Pozdrawiam Tomek.Ma to być zestaw na garbusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Będzie OK Lekka i płytka szpulka pozwoli na rzuty 4gramami a szczególnie skomasowaną masą typu cykadka, wahadłóweczka. Pozostaje Ci tylko pobawienie się z bloczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 myślę że za te pieniądze nie znajdziesz nic lepszego. jest to jak najbardziej dobry wybór. sporo nim łowiłem właśnie na takie przynęty i sprawował się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Curado 101D, z odpowienio dobranym kijaszkiem, pozwoli dość swobodnie obsłużyć podany przez Ciebie zakres wagowy przynęt.Trudności zapewne pojawią się, przy najlżejszych przynętach, o tzw. słabej „lotności”.To takie pojęcie, ukute chyba na potrzeby castingu a które doskonale zobrazuje, porównanie możliwości rzutowych np. dowolnym woblerkiem, w zestawieniu np. z ciężarkiem ołowianym o tej samej masie.Poza sądzę, o ile jeszcze nie poznałeś, warto zapoznać się treścią tych i może jeszcze paru innych artykułów z głównej strony: http://www.jerkbait.pl/?p=153http://www.jerkbait.pl/?p=204http://www.jerkbait.pl/?p=157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 No właśnie kijaszek do niego ma być na blanku batsona IP 841 RX7 4-10g.Coś na temat tego blanku koledzy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 No właśnie kijaszek do niego ma być na blanku batsona IP 841 RX7 4-10g.Coś na temat tego blanku koledzy!!! IP 841 miałem stycznośc z tym kijekiem z artykułu, lekki, ciepła akcja dosyć i dobrze się ładuje, te 4gramy to miniumum dla tego kija jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Jak w temacie!!!Proszę o opinie.Pozdrawiam Tomek.Ma to być zestaw na garbusy. curado 101D to chyba w chwili obecnej najlepsza propozycja do lżejszego casta w kategorii jakość/cena. Ja używałem tego multika z kijem 2-12g na okonie, łowiąc najczesciej na 5 cm gumy na 5-7g głowkach. W ym zakresie łowienie jest skuteczne. 4g to jednak wyłacznie w przypadku lotniejszych wabików i na krótszych dystansach. Do najlżejszych przynęt proponuję nawinać na szpulę cienką plecionkę np. PP 8 lbs i dowiązać na końcu zestawu 2m przypon z żyłki 0,18 mm. Docelowo jednak do wabików ponizej 5g są sporo lepsze multiplikatory niż CU101D, ale również i sporo droższe. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi