WOBI Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Super wygląda,ja dałbym jeszcze jakiś ciepły uchwyt (np.skss) Edytowane 1 Lutego 2014 przez WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Mozna by było kombinować ale to juz koszty. A miało byc w miare ekonomicznie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Fajny maluch. Tego DPS-a ciachnąć ze 2 centy- aż się prosi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 WoW! Swietne wykonanie! P.S Nie myslales o jakis przelotkach z wiekszym przeswitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Klasa wędeczka ! Mnie zastanawia aspekt praktyczny, gdyż biały blank będzie się zlewał ze śniegiem i trzeba będzie wytężać wzrok aby branie zobaczyć. Widział bym tam końcówkę pomalowaną na czerwono lub pomarańczowo ( lub montaż kiwaka). PS chłopaki podali Ci już przepis na następną:-skss (lub ciachnięty DPS)-większe przelotki-transparentny szczyt Czekam na prezentację kolejnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Miejsce na kiwak jest bo takie jest jej zastosowanie. Ta szczytówka jest bardzo delikatna szczyt ma 0.75mm dół 4mm.Zrobiłem 4 takie podlodówki i w jednej ciąłem uchwyt 1,5cm w tej kolega nie chciał ciać. Przelotki z wiekszym przeswitem juz sa troszke za cięzkie akurat do tej szczytóweczki. Ba , dwie z nich zbroiłem nawet spiralnie z sześcioma przelotkami pod boczny kołowrotek ;-) z ruchomą szpulą.Oczywiście mozna sie bawic z rużnymi uchwytami ,korkami itp. ale koszty sie zwiekszaja i nie każdy tak chce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Miejsce na kiwak jest bo takie jest jej zastosowanie. Ta szczytówka jest bardzo delikatna szczyt ma 0.75mm dół 4mm.Zrobiłem 4 takie podlodówki i w jednej ciąłem uchwyt 1,5cm w tej kolega nie chciał ciać. Przelotki z wiekszym przeswitem juz sa troszke za cięzkie akurat do tej szczytóweczki. Ba , dwie z nich zbroiłem nawet spiralnie z sześcioma przelotkami pod boczny kołowrotek ;-) z ruchomą szpulą.Oczywiście mozna sie bawic z rużnymi uchwytami ,korkami itp. ale koszty sie zwiekszaja i nie każdy tak chce .Ale jak już ktoś z taką lalunią nad dziurą przycupnie to co jak co ,ale ciepły plastikowy SKSS na pewno doceni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Dawno już nic nie ukreciłem. Wkoncu kolejny projekcik. Phenix Dragon Fly DFX 801 ośmiostopowy w jednym kawałku. Z przeznaczeniem pod pstraga na malutkie Jigi oraz okonia. Wybór padł na dzielona rekojeść w korku z delikatnymi wstawkami Z burnt -a i korkogumy Zakończenie z plastra korkogumy Jako ze oryginalny napisik był z deka za długi i w dwóch kolorach,postanowiłem go rozdzielić. Na tył poszło złote logo. Uchwyt to VSS 16 skrócony na gwincie o 1 cm a korek od góry prawie 1.5cm Wszystkie pierścionki i zaczep do przynęt w kolorze złota. Pięknie komponują się z oliwkowym odcieniem blanku. Przelotki to Minima TiChrome Match od 20 kończąc na 4V, Omotki z ciemnej oliwki. W jasnej (przed lakierowaniem ) też super wyglądało. Chyba Sobie tez takiego sprawie. ;-) Wszystkie komponenty jak zwykle ostatnio od Roberta z BRC. Dzięki Robert za cierpliwość ;-) Szykują się dwa następne patyki juz do własnej stajni. MHX DR1086 oraz Xzoga Taka12kg. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Bardzo zgrbniutki projekcik. Ale rękojeśc wygląda na jakąś taką długawą jak na 2,44cm. Ile od końca do środkastopki kołowrotka?Bo może mi się tylko wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Możesz pokazać ugięcie tego kija? Również mam takie wrażenie, co do rękojeści. Edytowane 3 Maja 2014 przez Acho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Kolega chciał prawie do Jego łokcia i jest 32cm Acho ledwie zdążyłem pare fotek strzelić jak mi go zabrał ;-) .Jeśli kiedys pojedziemy razem na rybki na pewno zrobie kilka ujęć jak toto sie gnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Siemka. Jak obiecywałem ,kolejny kijek na ukończeniu. MHX DR1086 zasili moją sumową stajnię.Bardzo ekonomiczny blank 175 złociszczy. Jak go kupowałem odstraszał średnicą dolnika ,ale po uzbrojeniu wszystko zginęło w rękojeści. Jak za ta kase nie jest tak źle. Czas na fotki. Komponenty zakupione zostały az w trzech pracowniach. BRC , ART-ROD oraz Fishingart. Dzięki Panowie. Edytowane 10 Maja 2014 przez pietrus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Piotrek, oglądanie Twoich prac to czysta przyjemność, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Dawno już nic nie ukreciłem. Wkoncu kolejny projekcik. Phenix Dragon Fly DFX 801 ośmiostopowy w jednym kawałku. Z przeznaczeniem pod pstraga na malutkie Jigi oraz okonia. DSCN3078.JPGWybór padł na dzielona rekojeść w korku z delikatnymi wstawkami Z burnt -a i korkogumy DSCN3083.JPGZakończenie z plastra korkogumy DSCN3079.JPGJako ze oryginalny napisik był z deka za długi i w dwóch kolorach,postanowiłem go rozdzielić. Na tył poszło złote logo. DSCN3082.JPGUchwyt to VSS 16 skrócony na gwincie o 1 cm a korek od góry prawie 1.5cm DSCN3080.JPG DSCN3086.JPGWszystkie pierścionki i zaczep do przynęt w kolorze złota. Pięknie komponują się z oliwkowym odcieniem blanku. DSCN3088.JPGPrzelotki to Minima TiChrome Match od 20 kończąc na 4V, Omotki z ciemnej oliwki. W jasnej (przed lakierowaniem ) też super wyglądało. Chyba Sobie tez takiego sprawie. ;-) Wszystkie komponenty jak zwykle ostatnio od Roberta z BRC. Dzięki Robert za cierpliwość ;-) Szykują się dwa następne patyki juz do własnej stajni. MHX DR1086 oraz Xzoga Taka12kg.No Panie tu pojechałeś na BOGATO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 ;-) To ten którego robie teraz jest chyba jeszcze bardziej bogaty :-)Dzis wstawie fotki ugięcia tego MHX-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Możesz pokazać ugięcie tego kija? Również mam takie wrażenie, co do rękojeści.http://jerkbait.pl/topic/7784-z-wizyt%C4%85-u-dawno-niewidzianych-przyjaci%C3%B3%C5%82-rodmas/page-28#entry1356628 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Kilka fotek z ugiecia MHX-a DR 1086 Tu musiałem wziąć kija w swoje ręce( żona nie dała rady);-) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Dawno już nic nie ukreciłem. Wkoncu kolejny projekcik. Phenix Dragon Fly DFX 801 ośmiostopowy w jednym kawałku. Z przeznaczeniem pod pstraga na malutkie Jigi oraz okonia. DSCN3078.JPGWybór padł na dzielona rekojeść w korku z delikatnymi wstawkami Z burnt -a i korkogumy DSCN3083.JPGZakończenie z plastra korkogumy DSCN3079.JPGJako ze oryginalny napisik był z deka za długi i w dwóch kolorach,postanowiłem go rozdzielić. Na tył poszło złote logo. DSCN3082.JPGUchwyt to VSS 16 skrócony na gwincie o 1 cm a korek od góry prawie 1.5cm DSCN3080.JPG DSCN3086.JPGWszystkie pierścionki i zaczep do przynęt w kolorze złota. Pięknie komponują się z oliwkowym odcieniem blanku. DSCN3088.JPGPrzelotki to Minima TiChrome Match od 20 kończąc na 4V, Omotki z ciemnej oliwki. W jasnej (przed lakierowaniem ) też super wyglądało. Chyba Sobie tez takiego sprawie. ;-) Wszystkie komponenty jak zwykle ostatnio od Roberta z BRC. Dzięki Robert za cierpliwość ;-) Szykują się dwa następne patyki juz do własnej stajni. MHX DR1086 oraz Xzoga Taka12kg.Bardzo mi się podoba ten patyczek prawdziwa żyletka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Kilka fotek z ugiecia MHX-a DR 1086 P5100058.JPGP5100059.JPGP5100061.JPGP5100062.JPGP5100075.JPGTu musiałem wziąć kija w swoje ręce( żona nie dała rady);-)P5100065.JPGP5100079.JPGPiotrek super projekcik,a taką kasę raczej nie znajdzie się lepszego blanku pod sumówkę,którego dodatkową zaletą (ze względu na bardzo dużą zawartość szkła) jest to że zacina i świetnie trzyma wszystkie przyłowy może poza sandaczami które ciężko nim skutecznie zaciąć.Ja stosuję go też do trolla szczupakowego z wobkami 7-15cm , a i w trociowo-łososiowym też pewnie by się sprawdził (w końcu to DR). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Pietrus super projekty.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Następny kijaszek to znowu Phenix Dragon Fly. Przeznaczenie do tego samego co poprzedni czyli pstrągi na micro jigi i okonie. Rękojeść dzielona jak w każdym ostatnio krótkim kijaszku Napis znowu rozdzielony W rekojeści Burnt ,korek nat. i korkogumauchwyt Fuji SKSS 16 z insertem z Burnt-azaczep do przynęt i pierścienie w złocieprzelotki Tichrome Match od 20(match) do 4V Całość kupiona w BRC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Siemka. Wkońcu udało mi się poskładac w całość długo wyczekiwana sumową Xzoge Taka G 12kgA oto co wyszło. Całość w czerni i pomarańczuZ tym pierścieniem było trochę roboty Kijek ma raczej u mnie dożywocie więc zero opisów,zostało jedynie duze logo firmyNa łączenie poszedł mosiężny pierścień pomalowany na czarno aerografem.Przelotki BKWAG na podomotkach z wstawkami z Metalicznej Orange. Myśle że sprawdzi się w boju nawet z największymi rybami. Zakupy w BRC oraz ART-ROD 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Bardzo gustowny i czysto wykonany kij,- gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Piekna robota, taka ze smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Piotrek, kawał dobrej roboty. Od dawna podziwiam Twoje poczynania, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi