Friko Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Moredrcza jak mordercza - ale 5 gdzin (jak napisane w innym wątku) za jednym posiedzeniem poszło... o tym właśnie Irek wspominał na spotkaniu, że wyplatankę trzeba robić za jednym strzałem, nie mozna zostawić tego w połowie roboty i zrobić sobie przerwe. Jak się sprawuje MHX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Bardzo dobry lakier! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witaj Piotrze właśnie kilka dni temu przeglądałem po raz kolejny Twoją galerie żeby zaczerpnąć troche inspiracji z kijków jakie robisz Zauwarzyłem że długo Cię nie było a tu nagle takie wejście.Musze powiedzieć że chyba najładniejsza galeria na J.pl :)Najbardziej zapadły mi w pamięci te piękne równo zalakierowane omotki.Mógłbyś zdradzić troszke jaki lakier stosujesz i jakich obrotów używasz EDIT spoko już doczytałem jaki lakier stosujesz Pozdrawiamfish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dziekuje chłopaki za miłe słowa. Fakt naprawde dawno tu nie zaglądałem. Raz ze kijaszków cała szafa i nie było co robic a dwa to brak kasy niestety. Tak jest jak sie dzidek urodzi Zapomniałem dodać wcześniej ze jakby ktoś chciał taka wyplatanke na Swoim kijku to ... niech zapomni ze ja mu to zrobie I tu odsyłam do FC.Moze kiedys jeszcze skusze sie na zrobienie jakiejś.Friko nie robiłem jej 5 godz.tylko od 12 w południe do 1 w nocy wiec sobie policz masakra po prostu. MHX-a jeszcze nie testowałem to świeżynka.Fish28 Lakier jaki stosuje to Trondak U-40 a lakieruje na maszynce która ma 5 RPM.Lakieruje zawsze na dwa razy. Pierwszy ma za zadanie nasączyć nić ,wypełnić tą przestrzeń po obu stronach stopki.( nie lubie jak prześwituje pecherz powietrza )Ale nałozyć trzeba tyle zeby za dużo lakieru nie wypłyneło przed stopkę. Drugie lakierowanie to najpierw robie fazki na omotce a potem wypełniam reszte. Po jakiejś godzince dokładam jeszcze na fazki i tak zostawiam. Proste prawda? pozdro Pietrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Uzyskanie takiego efektu lakieru jest trudne, pracochłonne i wymaga… mocnych nerwów. Ja też najpierw tylko przesączam omotkę. Druga warstwa wymaga już b. dużej dokładności. Krawędzie i „żeberka” poprawiam po około godzinie od nałożenia: dodaje kropelkę lub pasemko lakieru i podgrzewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 A czy używając Flex Coat High też można uzyskać taki efekt.Ten lakier mam i lakieruje tylko raz niestety mój silniczek ma 20rpm.Będe musiał zakupić taki 5-10rpm ale zastanawiam się czy można uzyskać taką omotke kręcąc ręcznie.Kiedyś na połamanym blanku robiłem próbe i wyszło lepiej niż na silniczku niestety nie mam już tego złamanego elementu bo wstawił bym fotke.Wiem że to jest bardzo pracochłonne bo ja obracałem blankiem co 15sekund o 90stopni przez 3 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Można i to na HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 kurde sory ale nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Flex Coat występuje (m.in.) w wersji Lite i High Buid. Z obu można uzyskać taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Teraz wiem dzięki Ja mam ten High i dlatego pytałem czy da rade bo on jest na jeden raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 A ja czytałem gdzieś, na RBO chyba, o metodzie z wykorzystaniem bardzo szybkich obrotów. Człowiek pisał, że po nałożeniu lakieru puszcza motor na 120RPM i siła odśrodkowa rozkłada lakier po równej krawędzi. Po chwili zwalnia już na normalne już do końca, ewewntualnie poprawki grubości w trakcie. Próbował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Żaden problem, zrobić próbę na samplu pod warunkiem, że ktoś ma taki motor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 No właśnie . Jak ktoś ma taki motor, niech nawinie parę omotek i sprawdzi, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ja wiem czy jest sens kombinować,jeśli na normalnych obrotach da sie uzyskać świetne rezultaty. Na początku moja maszynka miała 20 RPM ale kurcze nic nie dało sie na tym zrobić, już masz dokładac cos tam to zaraz ucieka i tak w kółko. Ale podejrzewam że do schniecia lakieru, wieksza ilość obrotów bedzie lepsza bo lakier nie zdąży się rozlać natomiast do nakładania takie 5 RPM jest dla mnie super. Kolega robił na 9 RPM i tez wychodzi mu superowo. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Właśnie oglądałem silniczki na allegro i zastanawiam się czy brać 5rpm albo 10rpm.Troche boje się tej 5 czy aby nie za wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Kwestia przyzwyczajenia. Powiem ci ze na samym poczatku robiłem na jakims opiekaczu który miał 2-3 RPM i tez dało rade. Myśle jednak ze ta 10-tka bedzie najlepszym wyborem. Najlepiej znaleźć cos z regulowanymi obrotami. To by była klasa. Nakladasz na wolnych a potem zwiekszasz i suszysz na szybszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Górny korek zakończony tak samo jak gałka tworzący ładna całość,oraz napisik. Komponety zakupiłem w pracowni FC u Irka Matuszewskiego oraz w X-Rod u Daniela których pozdrawiam Serdecznie. W następnym poście kilka fotek ugiecia tego kijaszka. Co sie dzieje z ta wedka,posiadasz moze ja jeszcze? Piekna oj piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Oczywiście że posiadam, ma u mnie dozywocie Jesienny kijaszek, własnie nim łowie teraz.A dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Troche czasu mineło od premiery ale masz racje- takie slicznotki nie moga sie kurzyć za szafą Oki.oddam Ci avida za niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Nie ma takiej opcji!!! Kijek jest po prostu niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 kiedys takiego zmontujemy .Pozdrawiam Piekna robota ,rowniez w piance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witam ponownie forumowiczów.Do mojej galeri dołacza kolejny patyczek. Tym razem jest to kijek zmontowany na blanku Phenix TJX 603ML Przelotki Alps do wędek 45lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 cd fotek: oraz wstaweczka z rury grafitowej Wszystkie komponenty zakupiłem w pracowni Pana Irka Matuszewskiego którego pozdrawiam Serdecznie Pod koniec czerwca kolejny kijaszek kogutowy, zapraszam. Pietrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 A gdzie to Waści bywałeś?No faktycznie kijek nie do zabawy To już mała profeska wykonania patyczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 W tym miesiącu miałem trochę pracy z woblerami i 3 kijaszki zmontowałem. jedengo Phenixa zabrał kolega nim zdążyłem fotki porobić ;-)Tego kogutowego mam gotowego juz ale ...zostawie coś na potem . Od jutro znowu czeka mnie wyjazd do pracy ;-( Takie zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi