pietrus Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Kupiłem gotowy. Akurat Pan Robert miał taki wytoczony. Powiem ze ze ładnie sie prezentuja w słońcu.Acha. Kolega sprawdzał czy obsłuzy 40g koguty. Powiedział ze nawet 50g próbował i dał rade. Musze to kiedys zobaczyc na zywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) Jestem z kolejnym projektem. Z racji tego ze pozbyłem sie mojego ulubionego kogutowego Batsona. Tym razem wybór padł na Xzoge. Zdecydowany byłem na model Taka-G66 test 7kg. Zwykle uzywam kogutów do 28g. Robert z BRC odradził mi mówiąc że za mocny i lepiej bedzie ten zakres przynet obsługiwał model Taka-G66 test 5kg. Długo sie wahałem i jednak wybór padł na : Rzut oka na calą rękojeść z burnt korka i korkogumy. Uchwyt SKSS 17 z insertem.Bardzo wygodny. Ładniusie logo firmy oraz gulałek z pierścionkiem mosieżnym. Całości dopełniaja brązowe omotki ze złotymi wstawkami.Fotki przelotek nie dałem rady zrobic poniewaz padła mi bateria ;-( Wszystko zakupione u Roberta w BRC. Pozdro Robert. Edytowane 14 Września 2013 przez pietrus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) Kurczę patyk, mega dobrze wygląda, mi najbardziej podchodzi taki właśnie korek Ogólnie ciekawie ciekawie. Edytowane 14 Września 2013 przez M4TYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Śliczna wędka W moim typie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor13 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Mam pytanko do kolegi Pietrus w jakie przelotki kijek jest zbrojony? pozdr thor13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Przelotki zapodałem Fuji Alconite V od 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Kijek prezentuje się ślicznie.Co do wyboru ,też zbroiłem ten model pod koguty 35-40g i gumy na główkach 35g pod wiślane łowienie z łodzi,ale poległ na testach.Moim zdanie nie spełniał wymagań i nie chodzi o brak mocy ,bo nie brak jej blankowi ,tylko o jej generowanie ,w tym przypadku raczej środkiem wędki niż szczytem.Na pewno jest to świetny blank szczupakowy pod 0brotówki 3-5, wahadła i woblery do slidera 10F.Guma sandaczowe tak ,ale maks 20 g jesli zależy komuś na dynamicznym wyrwaniu wabika od dna,ale to moja subiektywna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Model 5 kg jest dokładnie do 35 gramów a nie od 35 więc wybór blanku jest dobry. Powyżej 35gramów wersja 7kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Robert zgadza się ,że da rade tym odważnikom .Jest tylko pytanie jak ją poprowadzi? Blank ma moc ,ale nie ma dynamiki szczytówki do agresywnego podbicia .U mnie klęczał w szczycie i podbijał środkiem.Może dla innego użytkownika jest to do zaakceptowania.Zapewne na późnojesienne łowy ,do wolniejszego prowadzenia będzie jak najbardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Nie wiem czy zauważyłeś ale przynęty to maksymalnie 28gr. testowane na kogutach. Wiem na jakie łowiska ten blank i wiem że najczęściej przynęty mają 12-18gr. Myślę że @Pietrus sam sie wypowie czy blank wybrałem dobrze czy źle i czy nie ma dynamiki podbicia. Po testach chętnie poczytają opinie pewnie wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) Ja mam 5 kg ;] potwierdzam 10 - 20 gram główka + guma ;] >Najbardziej powaliła mnie czułość . Przy braniu jak bym trzymał telefon z wibracją ;] ON. Na początku nie mogłem się przestawić. Mam Casting może dlatego taki czuły.Rafał dzięki jeszcze raz wielkie za kija ;]. Edytowane 16 Września 2013 przez jamesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 17 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Blank Robercie doradziłeś super. Próbowałem łowic nim kogutami na głowkach 28g i bez problemów sie podbijało. Mój standard wagowy to 12-18g Woda to około 2.5 m. Ładuje sie znakomicie, aczkolwiek nie jest to dla mnie priorytet. Często rzucam z pod siebie dość blisko. Ostatnio padł na niego sandałek 88cm 6,40 kg i powiem że nie zrobiło to na nim wrażenia.Fakt że waleczy to on nie był. Aby w pełni przetestowac tego kijaszka potrzeba naprawde sporej ryby. Zero przesztywnień ale do dego przyzwyczaiła nas już Xzoga. Czułość znakomita. Lekkość ,mój patyk waży 157g. Napewno mozna zejść ponizej tej wagi stosując lżejsze komponenty. Mój uzbrojony jest dość ciężko. Na następnych rybach postaram sie zrobić fotki ugięcia tego kijaszka.Acha poprzednio nie zaznaczyłem ze zacząłem używac nowego lakieru na omotki. Jest nim ThreadMaster. Po trondaku musiałem sie do niego przyzwyczaić. Szybciej schnie ale to dla mnie na plus poniewaz przy maszynce 5 obrotów lepiej sie rozkłada i nie trzeba tyle poprawiać. Idealnie przezroczysty. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Obiecane fotki ugiecia Xzogi jedno z deka nieostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Kolega poprosił mnie abym uzbroił mu kijek pod sandacza na blanku Phenix-a M1 MX72MH 7'2 do 21g. linka 17LBMiało byc w piance ,ekonomicznie i bez szaleństw ;-)Wiec jest:Zdjęcia na szybko przed odbiorem. Przeloteczki Minimy Tichrome od 25V do 4L na szczycie Fuji sic 4.5Mi osobiscie przypadły do gustu te przelotki. Kijek kompletnie nic nie stracił z szybkości. Bardzo delikatnie wygladaja.Waga patyczka wyszła równiutkie 130g Kolejny patyczunio na tym samym blanku w innej koncepcji jest juz złozony. Czeka tylko na lakierowanie. Wkrótce fotki. Wszystko zakupione w BRC u Roberta którego pozdrawiam Serdecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Swietny blank.Zbroiłem ostatnio w Alconit Y30-5,5L i też nie stracił na dynamice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Prosto ,ładnie i ze smakiem.Ten DNPS to 16 czy 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Pietrus... lakier na naklejce to istny majstersztyk... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 leszek3b uchwyt to 18.Yglo dzieki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ciekawy,ciekawy Niby prosto,ale ze smakiem Wykonanie jak zwykle-klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Tak jak pisałem wczesniej wstawiam fotki M jedynki w innym ubraniu. Cała rękojeść Naklejeczka Phenixa z pieknym logo Zaczep do przynęt tym razem inny niz zwykle Uchwyt Fuji 18 gun smoke Przy końcówce jak zwykle dekoracyjny pierścionek Przeloteczki identyczne jak w poprzednim projekcie Wagowo kijek wyszedł 130,7g Różnice wizualne jak widać. Jedynie uchwyt w poprzedniej niebieskiej wersji osadzony jest na tulei grafitowej a w czerwonej na taśmie. Zakupy ostatnio robione sa w BRC. Robert pozdro. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Majsterstik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Z racji tego że mamy zime i to pełną gębą to może jakas podlodóweczka ;-)A co, nie musi to byc patyczek za 20zł ze sklepu.Wyszukałem swietna szczytóweczke szklaną dł.75cm do łowienia białorybu bez spławika cos a la lekki gruncik. Uchwyt fuji DPS16 BlackPrzelotki to TiChrome Match 8-5-4-4LWstaweczki z korkogumy fine i swietny miniaturowy pierscionek zrobiony przez Roberta z BRC na zamówienieZakończenie takze korkoguma Całosć fajnie się prezentuje w bieli i czerni. Fajny byłby jakis normalny patyczek zrobiony na białym blanku. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Całośc zajefajnie się prezentuje,gratki.Sam przymierzam się do podlodówek,sporo ludzi pyta o nie,ale zastanawiam się nad składakiem na skuwce i tulejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzięki, składak napewno bedzie duzo fajniejszy w transporcie.Szczególnie jak kijaszki maja byc dość długie.Ty sie nie przymierzaj tylko rób bo zaraz będzie po zimie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Tej zimy nie dam rady,myśle głośno przyszłościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi