Paweł nizinny Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Cześć, Mam Batsona RX7 w klasie 7 długości 10,8'. Chciałbym kupić głowicę do niego najlepiej intermedium, ma ktoś wiedzę jaki sznurek powinien być odpowiedni do tego patyka? pozdroPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Witam, Z glowicami to on raczej będzie tak średnio współpracował, mam klasę lzejszego od 6 lat. Ja bym kupił jakieś Airflo 40+ w klasie kija bo przy takich najlepiej chodzi. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Pawel to do rzucania znad glowy czy speyem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Częściej speyem zdaje mi się... Kupiłem ten kij by poeksperymentować na mojej nizinnej Narwi za boleniem... Nie wiem jeszcze czy mi przypadnie to do gustu...Jednorękiego patyka do tego mam, lecz nie wszędzie da radę rzucić (brak odrzutu do tyłu). I tak sobie kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Skagit 375-425gr, scandi 360-420gr, do tego 10ft tonacy przypon i zestaw gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Witam, Oczywiście można sobie różnie kombinować ale prawda jest taka, ze ten Batson to do glowic sie nie nadaje. Nie był stworzony do underhandu, gnie sie za mocno i za głęboko w związku z czym nie wyrywa glowic jak należy. Na skadzitach sie nie znam i nie zamierzam znać ale to pewnie tam droga chociaż bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcie bolenia zlowionego technika spejowa, ok może na jakiś przelomach i bystrzach głuchy osobnik sie skusi ale takie bużanskie to spierdzielaly ile wlezie jak sobie cwiczylem rzuty wzbudzajac jednocześnie wielkie zainteresowanie gapiów Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Za oceanem sobie chwala switch Batsona wlasnie do skagita, wiec chyba da rade. Nikt nie powiedzial, ze do krotkich glowic typu skandi musza byc szybkie kije. Moj Vision Cult pieknie rzuca, a przeciez to jest klucha. Kwestia osobistych preferencji, ze tak sie wyraze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam, Lukomat- w tytule tego posta jest wyraźnie napisane glowica więc pisze, ze do nich sie nie nadaje aczkolwiek mistrzem rzutowym nie jestem to i sie mylić mogę. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 No to moze napisze jeszcze raz, powoli. Ten kij najlepiej bedzie pracowal pod glowica typu skagit. Jesli ktos woli troche dluzsza glowice typu scandi, to tez da rade, rzucalem takim zestawem i szlo, a tez wcale mistrzem nie jestem. Tak jak wczesniej napisalem kij wcale nie musi byc szybki, to tylko i wylacznie kwestia osobistych preferencji. Underhand to jedna z technik rzutow speyowych, w ktorej dolna reka napedza kij, a gorna ustala kierunek. Mozna ja zarowno stosowac do wolnych kijow jak i szybkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Cześć, Wczoraj rzucaliśmy z kolegą linką Rio Scandi Short Versitip #6 (24gramy) i było bardzo dobrze... Tzn kolega, który łowi głównie na wędki DH, twierdził, że jest bardzo ok. Mi też się rzucało wyjątkowo dobrze. Także chyba to będzie mój najbliższy zakup. Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Rozważ jeszcze ambush - fajna, uniwersalna linka, ze switchami hula jak szatan Będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi