Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dobry pany. Myślę nad kupnem nowego patyka. Łowisko to Wisła przynęty wahadłówki,gumy,cykady.Prosiłbym o opinie. Jak ktoś zna coś lepszęgo w cenie do 250 zł prosze o link. Myślę nad dwoma modelami : Robinson Power Stick Hi-Speed Cast 3,0m 15-45g Vendetta Casting Abu Garcia 2,74 m 15-40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Witaj lepiej do tego doloz 150 zeta i za 400 kupisz tu na forum kija co niektórzy sprzedają wymieniają fajne kije z pracowni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Po co ci kij 3m?? Okuma BR do 35gr starczy, zresztą dłuższym dużo dalej nie rzucisz, a komfortu nie będzie. Ja nawet na bolki mam kija 2.13m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Nawet chyba wczoraj był Fenwick uncjowy 2,9m.za 350pln-ów. Myślę że super kij na rzekę zapytaj, może jeszcze nie poszedł http://jerkbait.pl/topic/40580-sprzedam-spinning-fenwick-hmx-s962m-mf-290-cw-10-28-gram-line-10-20-lb/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Po co ci kij 3m?? Okuma BR do 35gr starczy, zresztą dłuższym dużo dalej nie rzucisz, a komfortu nie będzie. Ja nawet na bolki mam kija 2.13mPatyk 1.98 m posiadam i jest bardzo dobry ale szukam czegos dłuszczego. Ja bolków nie poławiam umnie jest tego tyle że łatwiej złowic trzy bolenie niż szczuapka Na mojej wodzie są stare pozarastane opaski tam 1.98 m jest za krótki. Dlatego szukam uniwersala rzecznego pod casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Kolega używa z powodzeniem, zdaje się modelu HMX-C862MH-F http://www.fenwick.com.pl/seria_hmx_casting.html Edytowane 21 Maja 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 MAsz rzeczny uniwersal za 300 złhttp://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=11988.0No i w cascie oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Upsss, sorki,nie doczytałem, to ma być cast. Michał dobrze prawi, mam ten kij, spoko się nada do 30 gr. Edytowane 21 Maja 2014 przez maniek1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Upsss, sorki,nie doczytałem, to ma być cast. Michał dobrze prawi, mam ten kij, spoko się nada do 30 gr."Prawdziwego człowieka można poznać po tym że przyznaje się do blędu" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 "Prawdziwego człowieka można poznać po tym że przyznaje się do blędu"Eeeee tam. Taki jest Mariusz...po prostu i tyle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Miałem w spinie takiego HMX ładnie ładuje przynety i piękna praca na rybie, malo spadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Szkoda że brak opinii. nic kupi się co lepiej wygląda Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Wydaje mi się że kupno kija dłuższego niż 2,13 m. 2,30 m. nie ma sensu, łowienie przestaje być przyjemnością a staje się mordęgą.W końcu casting to nie spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Etam, z brzegu na otwartej przestrzeni u mnie najlepiej sprawdziła się długość 2.60, wygoda i daleki lot. Aczkolwiek wiem co masz na myśli co do krótkich patyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Wydaje mi się że kupno kija dłuższego niż 2,13 m. 2,30 m. nie ma sensu, łowienie przestaje być przyjemnością a staje się mordęgą.W końcu casting to nie spining.JA bym rozpatrywał to na inny sposób - krotki kij castingowy z multikiem jest mega poreczny wygodony it - tak samo krotki kij spiningowy Przy kijach długich - nie ma różnicy czy cast czy spin - oba sa mniej wygodne manewrowe itp ale w pewnych sytuacjach niezbędne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Mi sie lepiej operuje dłuższym kijem z brzegu, lepiej panuje nad przynętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlito Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Witam koledzy! Pierwszy raz na forum.Bardzo proszę o radę. Ja również potrzebuję wędki castingowej na sandacza. Zaznaczam, że łowię głownie na gumy i kogoty w jeziorze z brzegu, ewentualnie sporadycznie z łodzi).Od dwóch tygodni zaczynam się bawić w casting (sprzęt, który kupiłem był jedynym u kolegi w sklepie tj. kijek DAM Emotion 1.8m 20-70gr i do tego mistral black hawk). Nie ukrywam, że bardzo mi się spodobało, pare szczupaczków już padło na slidery. Zastanawiam się natomiast czy na sandacza nie powinienem mieć trochę dłuższej i lżejszej wędki. Jaki zestaw kompletny z multikiem zaproponujecie? Ten zestaw który posiadam zostawię na szczupaki, ale na sandały chciałbym juz zainwestować w poważniejszy sprzęt. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam koledzy! Pierwszy raz na forum.Bardzo proszę o radę. Ja również potrzebuję wędki castingowej na sandacza. Zaznaczam, że łowię głownie na gumy i kogoty w jeziorze z brzegu, ewentualnie sporadycznie z łodzi).Od dwóch tygodni zaczynam się bawić w casting (sprzęt, który kupiłem był jedynym u kolegi w sklepie tj. kijek DAM Emotion 1.8m 20-70gr i do tego mistral black hawk). Nie ukrywam, że bardzo mi się spodobało, pare szczupaczków już padło na slidery. Zastanawiam się natomiast czy na sandacza nie powinienem mieć trochę dłuższej i lżejszej wędki. Jaki zestaw kompletny z multikiem zaproponujecie? Ten zestaw który posiadam zostawię na szczupaki, ale na sandały chciałbym juz zainwestować w poważniejszy sprzęt. Z góry dziękuję za pomocCzesc Temat poruszany nie raz - uzyj szukajki - duzo bedzie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlito Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam! Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wiele osób zamula i wciąż padają te same pytania typu "jaki kijek, jaki multik" itd.Na swoje usprawiedliwienie dodam tylko, że przeleciałem forum w miarę dokładnie (tak mi się wydaje) natomiast nie mam faworyta.Pada wiele propozycji i łeb mi już pęka.Dokładnie tak jak pisałem wędka miałaby służyć do połowu przede wszystkim sandacza, natomiast chciałbym również sliderkiem 7 pomachać.Czy w związku z powyższym tego typu wędka byłaby ok? okuma-black-rock-cast-2-13m-10-35g Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi