Skocz do zawartości

Zatrzymany KŁUSOL

karolkrause

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu wczorajszym nasza ekipa z SSR Głogów zatrzymała na gorącym uczynku dobrze znanego Nam kłusola.

Ostatnio w ubiegłym roku ten ''jegomość'' nam się wymknął , jednak tym razem nie daliśmy mu szans.

http://ryby.elka.pl/index.php/lowiska/1463-gogowska-stra-spoeczna-uja-kusownikow-

Kilka foto z miejsca zatrzymania.

Niestety większość ryb już martwa i nie nadająca się do wypuszczenia.

Choć kilka sztuk udało się wypuścić z powodzeniem.

post-49627-0-03255300-1400689379_thumb.jpg

post-49627-0-33965500-1400689474_thumb.jpg

post-49627-0-99275900-1400689506_thumb.jpg

post-49627-0-35583900-1400689544_thumb.jpg

post-49627-0-48785900-1400689608_thumb.jpg

post-49627-0-75403900-1400689633_thumb.jpg

post-49627-0-82252400-1400689660_thumb.jpg

post-49627-0-57441400-1400689679_thumb.jpg

post-49627-0-33517900-1400689698_thumb.jpg

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 24

No i co mu teraz grozi? A co tak naprawdę zasądzą?

Aż oczy bolą, jak się na tę sieć patrzy.

Polecam lekture , jest tego troche i dość zawiłe ale wyjaśnia problematyke zagadnienia od A do Z  ;)

http://www.pzw.org.pl/ssrdzierzoniow/print/wiadomosci/87686/60/oceny_prawne_klusownictwa_rybackiego

Gość DanTe2491MA

Znam to z ałtopsi 500 zł dostaniu i przepadek narzędzi połowu. Po tem powie ze nie ma za co zapłacić, niska szkodliwość czynu i umorzą. Polskie realia.

Podziwiam ludzi co walczą z kłusownistwem, jest to walka z wiatrakami.  

Edytowane przez DanTe2491MA

i umążą. 

Przed naciśnięciem przycisku wyślij sugeruję spojrzeć na to co napisaliśmy :) A co do sprawy... Bez obrazy, szanuję to że ktoś coś działa. Ale to kropla w morzu. A i sądy jak niektórzy wspomnieli, nie karają dotkliwie. A kłusol nie zrezygnuje z tachania siatek. Bo dobrze wie jak to się skończy w najgorszym przypadku. A później i tak będzie robił swoje. Zmiany muszą się zacząć od sądownictwa. Wtedy nad wodami trochę się uspokoi. Temat rzeka...

Znam to z ałtopsi 500 zł dostaniu i przepadek narzędzi połowu. Po tem powie ze nie ma za co zapłacić, niska szkodliwość czynu i umorzą. Polskie realia.

Podziwiam ludzi co walczą z kłusownistwem, jest to walka z wiatrakami.  

Czyli co? Nic nie robić?

• Like 1

Robie robie 2 lodki mi za ta robote klusole utopili, tera za każdym razem musze ja tachać, a głupot nie pisze proszę czytac uważnie "nie było brac do siebie" wiem ze tu "prawie" sami etyczni ale większość 80% wędkarzy to "mniej"etyczni takie realia i jeżeli kogos uraziłem osobiście to przepraszam.

Bo to jest tak 1 wędkarz zabierze rybke w okresie albo ,2-3 cm braku do wymiaru tzw.pod but i miara jest, niby nic ale jak to pmnozymy przez 80% naszych "braci po kiju" to robi wrazenie, nas 20% przepisowych hmm jest za mało by zbawic swiat ,dzisiaj zagryzaly sandacze 40-60 zamiast okoni, specjalnie je przezucalem żeby w weekend dobrodzieje z nich kotletow nie zrobili od tak to jest panowie,pewnie znajdzie się ktoś kto powie ze jestem zloczynca ryby kluje od takie mniejsze zlo, pozdrawiam

Edytowane przez marius13

Kolego robić jak naj wincej ale przed proponował by, zmiane ustawy. Poza tym ja mówię prawdę bo kłusol co został złapanu dostanie mniej od chłopaka pijąćego browara pod blokiem. Łapanie klusoli przy obecnym stanie prawnym nie ma sensu. Jak ktos się z tym nie zgadzam niech mi poda przykład lub link kłusola skazanego na wiencej ni 500 zł bo ja nie znam.

Kolego, my nie zmienimy ustawy (no może jak zbierzemy 100 000 podpisów), ale idąc Twoim tokiem rozumowania to niech nikt nie ściga złomiarzy kradnących włazy do studzienek, ludzi wycinających choinki w lesie. Przecież prawo jest wobec nich bezradne. 

Gratulacje dla ekipy, która przynajmniej na jakiś czas wyeliminowała patologię z kłusowniczego procederu!

• Like 3