Skocz do zawartości

Zatrzymany KŁUSOL

karolkrause

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem po liceum zdałem mature. Zamist do pracy poszłem do urzedu pracy dlatego wyiechałem z tego syfu o nazwie POLSKA w której dla ludzi nie ma przyszłosci ok jest jak chcęsz tyrać na hucie w Sandomierzu za 1180 zł prosze bradzo. W mojej klacie w liceum było 23 osoby w Polsce jest 2. Ja dziekuje bogu każdego dnia ze stego sufu sie wyrwałem. A dla tego pisze z wami bo od czasu do czasu potzebuje kontaktu z polakami :D  I parę razy w roku jestem w Polsce. Dla mnie polska jest jedną wielka utopią.

Chyba Cię kolego trochę ponosi, wystarczy mieć odrobinę mózgu i w Polsce też można dobrze zarobić, i godnie żyć. A wracając do tematu to widzę że niektórzy maja mgliste pojęcie o łowieniu ryb na siatki (czyt. kłusownictwie) To tak samo jak w wędkarstwie; ryba żeruje-(lub jak w tym przypadku jest na tarle) wchodzi w siaty, nie żeruje- wyciągasz siaty puste, i wtedy często na wędkę można złowić dużo więcej niż w te siaty.

Gość DanTe2491MA

To tak samo jak w wędkarstwie; ryba żeruje-(lub jak w tym przypadku jest na tarle) wchodzi w siaty, nie żeruje- wyciągasz siaty puste, i wtedy często na wędkę można złowić dużo więcej niż w te siaty.

:D

Edytowane przez DanTe2491MA

Brawo, brawo...... "klasa" sama w sobie. Rozumiem, że biegle posługujesz się flamandzkim, francuskim lub niemieckim, bo zdaje się te języki dominują w Belgii. Ktoś kto "podciera się" polską konstytucją i kodeksem karnym raczej w zainicjowanym tu temacie powinien milczeć.

Wiesz, nie znamy ceny papieru toaletowego w Belgii ale generalnie słyszałem że jest drogo. Może kolega w ten sposób oszczędza :P .

• Like 1

Gość DanTe2491MA

Wiesz, nie znamy ceny papieru toaletowego w Belgii ale generalnie słyszałem że jest drogo. Może kolega w ten sposób oszczędza :P .

:D

To tak samo jak w wędkarstwie; ryba żeruje-(lub jak w tym przypadku jest na tarle) wchodzi w siaty, nie żeruje- wyciągasz siaty puste, i wtedy często na wędkę można złowić dużo więcej niż w te siaty.

W ostatni weekend rozmawiałem nad Bugiem z wędkarzem który w ub. roku widział jak po zmroku stawiają siatę. Mówił że po kilku godzinach z kolegą podpłyneli pontonem i siatę ściągneli, byli mocno zdziwieni bo było 5 płotek i krąp a oni na DS mieli sporo więcej.

Gość DanTe2491MA

No nie wytrzymałem.

Wyjechałeś z kraju i TAKĄ SOBIE laurkę wystawiasz? 

Cóż, każdy, powtarzam - każdy człowiek zasługuje na szacunek. Mniej więcej taki, jaki okazuje innym. 

Nie bardzo wiem, jak mam zniżyć się do twojego poziomu. Myślałem, że tak nisko już się nie da. Dodaję cię do "ignorowanych i zgłaszam do admina - niech się zastanowi nad właściwym podejściem do "patrioty"

historii będzie mnie uczył człowiek który konstytucją sobie tyłek podciera a machanie flagą uważa za komunizm, co za czasy... Boże widzisz i nie grzmisz, obraz nędzy i rozpaczy

idę w ślady Janusza, żegnam

ps. żałuję że ,,kolega" zedytował swoją wiadomość, lub że jej nie zacytowałem, życzył bym sobie i innym żeby była ostatnia

Edytowane przez Panek

Gość DanTe2491MA

historii będzie mnie uczył człowiek który konstytucją sobie tyłek podciera a machanie flagą uważa za komunizm, co za czasy... Boże widzisz i nie grzmisz, obraz nędzy i rozpaczy

idę w ślady Janusza, żegnam

ps. żałuję że ,,kolega" zedytował swoją wiadomość, lub że jej nie zacytowałem, życzył bym sobie i innym żeby była ostatnia

Naucz się czytać. "konstytucją sobie tyłek podciera " Owszem bo została napisana przez komunistów , tak jak kodeks karny i mamy ustawy i prawo z epoki komunizmu. Czy do ciebie to dociera czy nie ??

RAPR też został napisany przez komunistów. Przez tyle lat prezesem PZW był byłu ubek. W kraju demokratycznym i wyborach przez tyle lat był ten sam prezes  cud co ??

Ja nie uczę i nie staram, się uczyć historii ale czy w polsce nie ma bohaterów tylko trzeba red armi budowac pomniki ?

Trudno się nad tym zastanowić co ??

W naszym kraju masz wiencej pomników armi czerwonej niż polaków.

Nie jest to dla ciebie dziwne ?

Bo dla mnie owszem.

Ja nie życzę sobie abym przechodził po parku i oglądał komunistów.

Konstytucja RP - ustawa z 2 kwietnia 1997 r.

Kodeks karny - ustawa z 6 czerwca 1997 r.

W którym z sandomierskich parków wystawili pomnik "komucha" bo jakoś nie kojarzę ?

Kolego Mateuszu - zastanów się co piszesz, po co, do kogo i na jaki temat.  

Zaczynasz kopać i kąsać na oślep, pozostałeś obojetny na wyciągniętą przeze mnie na zgodę rękę - Twój wybór, ale nie męcz nas już tą demagogią i populizmem, bo to nie TVN i publiczności tu nie znajdziesz.

Konstytucja RP - ustawa z 2 kwietnia 1997 r.

Kodeks karny - ustawa z 6 czerwca 1997 r.

W którym z sandomierskich parków wystawili pomnik "komucha" bo jakoś nie kojarzę ?

Kolego Mateuszu - zastanów się co piszesz, po co, do kogo i na jaki temat.  

Zaczynasz kopać i kąsać na oślep, pozostałeś obojetny na wyciągniętą przeze mnie na zgodę rękę - Twój wybór, ale nie męcz nas już tą demagogią i populizmem, bo to nie TVN i publiczności tu nie znajdziesz.

Kolega już na szczęście postawił focha i poprosił o usunięcie profilu,jest więc szansa że jego światłych tekstów nie będziemy musieli czytać.

Poza tym,pomijając już wartość "merytoryczną" jego wypowiedzi,uważam że nadszedł czas aby administracja zaczęła piętnować kaleczenie naszego języka,zwłaszcza jeśli jego nasilenie jest takie jak w postach kolegi.Aby była jasność,nie chodzi mi o literówki czy przygodne pojedyńcze pomyłki.Sposób pisania jest też jakimś wyznacznikiem szacunku(lub jego braku,jak w omawianym przypadku)wobec rozmówców.

• Like 5

• 3 tygodnie później...

I kolejne siateczki z ubiegłego tygodnia ściągnięte z wody dzięki uprzejmości i zaangażowaniu wędkarza,który poinformował SSR o fakcie kłusownictwa.

Szacun i brawo za wykazaną postawę.

Oby coraz częściej koledzy wędkarze informowali odpowiednie służby,

Tego sobie życzymy.

http://ryby.elka.pl/index.php/lowiska/1482-gogowscy-stranicy-zlikwidowali-sieci-kusownicze

post-49627-0-13133200-1402352316_thumb.jpg

post-49627-0-46582100-1402352359_thumb.jpg

post-49627-0-87433100-1402352386_thumb.jpg

post-49627-0-41943900-1402352412_thumb.jpg

post-49627-0-34508600-1402352434_thumb.jpg

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 9

• 1 miesiąc temu...