Skocz do zawartości

Zatrzymany KŁUSOL

karolkrause

Rekomendowane odpowiedzi

Najprawdopodobniej uciekinier przypłacił życiem kłusownictwo. Zgłoszono zaginięcie we wtorek, a w piątek wyłowiono ciało w okolicy Drohiczyna.

Na razie trwa prokuratorskie postępowanie wyjaśniające ws śmierci. Na dzień dzisiejszy, to strażnicy mają się tłumaczyć. Podobno jakiś dobry kolega, prawnik, zmarłego jest pełnomocnikiem żony i .............. Domyślcie się sami.  :mellow:

W piątek będę miał więcej informacji.

Edytowane przez bartsiedlce

Złamał prawo, uciekał przed karą, doszło do nieszczęścia - no szkoda człowieka, bo to życie ludzkie, a problem jak zwykle mają ci, którzy wykonywali tylko swoją pracę. :wacko:

Mam nadzieję, że nie dojdzie do jakiegoś absurdu...

Oddalał się dlatego że toczy się postępowanie przeciwko niemu a w zasadzie toczyło za jazdę w stanie wskazującym.

Bał się że mu przyłożą więcej więc uciekał. Bartek ma rację z pełnomocnikiem że może wyjść dno i 3 metry mułu ale zupełnie nie przeszkadza to w sprawie odszkodowania dla PZW za straty poniesione i domaganie się od 2 pozostałych rekompensaty.

• 7 miesięcy temu...

Finał sprawy oskarżonego Henryka Z. juz niebawem bo 24.03.2015 r , myślę że kara bedzie uciążliwa i adekwatna.

Takie mam zapewnienie prokuratora , który wniósł zarzuty.

Jedno co jest zasmucające to to że Okręg PZW jako strono pokrzywdzona nie przejawia w ogóle zainteresowania w tym żeby żądać naprawienia szkody lub zapłaty nawiązki.

Za taką prace otrzymaliśmy również podziękowanie z strony Okręgu , odwołujące komendanta SSR !!!

Tu trochę statystyki z naszej pracy za 2014 rok bez uwzglednienia niestety 4 kwartału , który był nader owocny !!!

http://www.pzw.org.pl/legnica/wiadomosci/108607/60/ochrona_wod__dzialalnosc_spolecznej_strazy_rybackiej_w_2014_roku

A tu tak ad vocem my zapytaliśmy publicznie ZO Legnica co jest grane !!!

post-49627-0-24394000-1426237379_thumb.jpg

Edytowane przez Karol Krause

• 1 miesiąc temu...

No i wyrok zapadł  :rolleyes: dziś.

Sąd wymierzył karę w postaci 

- sto dziennych stawek po  ..  zł każda.

- przepadek narzędzi i środków połowowych ( dwa pontony , i 11 siatek skonfiskowanych w trakcie zatrzymania i przeszukania )

- wyrok podany do publicznej wiadomości w lokalnej prasie

- oraz zwrot kosztów sadowych , procesowych itp.

Szkoda tylko że ZO Legnica nie wystąpił z wnioskiem o naprawienie szkody i nawiązkę o , którą w sumie wnosił prokurator w wysokości 10 krotnej wartości skłusowanej ryby.

No ale cóż widać że panom w Okręgu wcale nie zależy o to by ktoś dbał , pilnował ich wody.

W sumie to nie wiele ale satysfakcja za włożoną prace jest ;)  no i  mina skazanego - bezcenne  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 11

No a u mnie wczoraj pod blok zajechał sąsiad i dzwoni w domofon - schodz z wagą, wygladam przez okno i co widzę?- juz kilku znajomych zdzwonionych stoi i oglada jego "trofeum" w postaci noż kurwa go mać - suma, około 1,2 metra, nie mogłem w to uwierzyć ale oni sie cieszyli jakby w totka wygrali...nawet nie zszedłem bo byłem tak podminowany że mogło byc różnie...

• 4 miesiące temu...