Mosteque Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ja ze swojej strony jeszcze dodam - wielki szacunek dla Was, że coś robicie. I to skutecznie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 na stronie Z.O. w Nowym Saczy można znalesc kopie wyroku "elektrykow" to poraszka ciekawe po co trzymają prawnika na etacie pewnie po to żeby wszystko "gralo" dobra już więcej nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 To będą bez karty chodzic ......trzeba zacząć od egzekwowania przepisów panowie zaostrzanie przepisów np.wydluzanie okresow,czy zamykanie okresowo wod "tak najłatwiej wiec PZW tak to robi" odbije się tylko i wylacznie na wędkarzach, mięsiarze i tak tam będą wtedy spokojnie lowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 To będą bez karty chodzic ......trzeba zacząć od egzekwowania przepisów panowie zaostrzanie przepisów np.wydluzanie okresow,czy zamykanie okresowo wod "tak najłatwiej wiec PZW tak to robi" odbije się tylko i wylacznie na wędkarzach, mięsiarze i tak tam będą wtedy spokojnie lowicKolego jak trutnie z PSR ruszą wielkie D wtedy nie będę bez karty chodzic bo beda się bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/22/wiadomosci/95470/pliki/wyrok.pdfTutaj sąd ładnie pojechał . Jakby któryś nie zauważył to kłusole mają do zapłacenia po ponad 7500 od łba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 ha ha czy się stoi czy się lezy 3 kola się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 No a Tobie za brak wpisu w rej.....200 jak pan ma zly dzień i co mu tam wędkarz to "dojna krowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 WEDKARZE TO NAJWIEKSI KLUSOWNICY A PZW NAJWIEKSI........I BEZ OBRAZY PANOWIE NIE NAPISALEM TEGO PERSONGRATEW życiu nie uwierzę że wędką da się więcej wyciągnąć niż siecią ...a tak poza tym kiedyś w nocy kumpel zauważył na swoim osiedlu cwaniaczków kręcących się przy autach.Zadzwonił po niebieskich przyjechali i co - chłopaki usiedli na ławce i g..... im mogli zrobić.Jeden z policjantów podszedł do kumpla i powiedział mu ,,Panie na drugi raz weź pan pary kumpli z podwórka porządny wpierdziel im trzeba spuścić a potem dzwoń pan do nas że ktoś na chodniku leży,nawet jak ich zwiniemy to co, mała szkodliwość czynu i tyle".Natomiast jakiekolwiek działanie jest chwalebne,nie powinno się odpuszczać bo inaczej gnojarstwo nam na głowę wejdzie,pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 A po apelaci 50 zł kary. Poza tym z kont menel zapłaci ??Sam nie wiem skąd zapłaci i co będzie jeśli nie zapłaci. Chodzi tu o zupełnie co innego, skąd się tyle nazbierało. Ano stąd jak sądzę że na sprawie był przedstawiciel ZO w Gorzowie i przekonał sąd o stratach jakie poniósł dzierżawca.Wygląda na to że się ZO postarało, wiem też że z okręgu Ciechanów też na sprawach są ale co z resztą, może ktoś się zapyta u siebie w okręgu. A żeby uświadomić jak działa największy okręg kopiuję ze strony PSR Mazowsze: 6. Skierowano 21 wniosków o ukaranie w sprawach o wykroczenia.7. Przekazano policji 53 sprawców popełnionych przestępstw.8. 30 spraw przekazano innym służbom zgodnie z kompetencjami. No i co? Widział ktoś gdzieś o karach dla tych wymienionych? odnoszę wrażenie że leją na to ciepłym moczem.I dlatego między innym jestem w innym okręgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) W życiu nie uwierzę że wędką da się więcej wyciągnąć niż siecią ...a tak poza tym kiedyś w nocy kumpel zauważył na swoim osiedlu cwaniaczków kręcących się przy autach.Zadzwonił po niebieskich przyjechali i co - chłopaki usiedli na ławce i g..... im mogli zrobić.Jeden z policjantów podszedł do kumpla i powiedział mu ,,Panie na drugi raz weź pan pary kumpli z podwórka porządny wpierdziel im trzeba spuścić a potem dzwoń pan do nas że ktoś na chodniku leży,nawet jak ich zwiniemy to co, mała szkodliwość czynu i tyle".Natomiast jakiekolwiek działanie jest chwalebne,nie powinno się odpuszczać bo inaczej gnojarstwo nam na głowę wejdzie,pozdrawiam. Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 A po apelaci 50 zł kary. Poza tym z kont menel zapłaci ?? C A po apelaci 50 zł kary. Poza tym z kont menel zapłaci ?? Ja daje prosty sopsub pseldo wędkarzom odbierac karty i problem z głowy. Za połów na szarpaka odebrać karte dożywotnio. Nie obraź się, proszęhttps://support.google.com/chrome/answer/95604?hl=pl albo https://addons.mozilla.org/pl/firefox/language-tools/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Tak? jeden wędkarz zlowi czasem mniej czasem sporo czasem dużo jak to pomnożysz przez ilość wędkarzy to już sprawa inaczej wygląda .......robia się tony ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Nie obraź się, proszę https://support.google.com/chrome/answer/95604?hl=pl albo https://addons.mozilla.org/pl/firefox/language-tools/ Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Tak? jeden wędkarz zlowi czasem mniej czasem sporo czasem dużo jak to pomnożysz przez ilość wędkarzy to już sprawa inaczej wygląda .......robia się tony ...... Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 No widzisz. Brawo, już tylko trzy przecinki i jedna literówka:)A Twój pomysł (Ja daje prosty sopsub pseldo wędkarzom odbierac karty i problem z głowy. Za połów na szarpaka odebrać karte dożywotnio.) jest genialny. Można to tez zastosować wobec kierowców: pijanym kierowcom odbierać prawo jazdy i problem z głowy, za np. powyżej dwóch promili odebrać dożywotnio. Kurde jakie to proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Wielkie brawa i najserdeczniejsze pozdrowienia dla Ciebie Karol i innych "łowców" kłusola. Koledzy kłusownictwo było jest i jeszcze długo będzie w naszym pięknym kraju. Wynika to z tradycji, złej woli, cwaniactwa, lenistwa, chciwości........ powody można mnożyć. Bez względu na kary przewidywane przez prawo każdy akt odwagi w zwalczaniu tego ohydnego procederu zasługuje na wielkie słowa uznania. Można tu populistycznie narzekać na sądy, ale trzeba pamiętać, że to nie sędziwie, prokuratorzy i policjanci stanowią prawo lecz ci, na których co cztery lata głosujemy (lub nie, zostając w domu). Najwyraźniej mają oni dość głęboko w d..... nasze poglądy na ten temat. Niestety żyjemy w kraju bezprawia, w którym wiele występków traktuje się z pobłażliwym uśmiechem. Przykładów długo szukać nie trzeba: kradzieże, oszustwa, łapownictwo, jazda po pijaku. W naszej naturze jest coś niepokojącego - bezprawie boli na ogół wtedy gdy dotyka nas bezpośrednio. Kiedyś, w czasach PRL, moja niezwykle urodziwa i inteligentna nauczycielka historii w szkole podstawowej postawiła tezę, że nasze społeczeństwo ma pewien problem - bo Polak jak zwinie coś "państwowego" wcale nie jest złodziejem...... jest po prostu sprytny i zaradny. . I tu chyba właśnie też tkwi problem pewnej społecznej akceptacji dla kłusownictwa - bo przecież ryba z rzeki, co zawsze tu płynęła jest .......niczyja. PsApel i wielka prośba do niektórych Kolegów - język polski w mowie, a zwłaszcza piśmie do najłatwiejszych nie należy, ale w dobie powszechnej informatyzacji błędy bardzo łatwo korygować - wystarczy tylko troszkę chcieć. Niektóre posty pisane są z takimi "bykami", że trudno je zrozumieć. Proszę nie odbierać tego jako złośliwość, ale wielką prośbę kolegi po kiju. Serdeczności. Robert. Edytowane 21 Maja 2014 przez robert.bednarczyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Kolego, poprawiając błędy wykazujesz się szacunkiem wobec czytających. Cytując profesora Bralczyka: Jest różnica między zrobić komuś łaskę a laskę? Ale może już nie zaśmiecajmy autorowi wątku:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Dziekuję nie trzeba było. Bardzo mi miło ze ktos się zainteresował moja ortografją. Ja parcuję w Belgii a tam słownikiem ortograficznnym,Polską konstytucją,kodeksem karnym podcieram się i mam ich parę egzemplarzy. Pozdrawiam jak ktoś chcę dyskutować zapraszam na pw Brawo, brawo...... "klasa" sama w sobie. Rozumiem, że biegle posługujesz się flamandzkim, francuskim lub niemieckim, bo zdaje się te języki dominują w Belgii. Ktoś kto "podciera się" polską konstytucją i kodeksem karnym raczej w zainicjowanym tu temacie powinien milczeć. Przykre to dla mnie bo tak się przypadkiem składa, że pochodzę z Sandomierza i tam właśnie odebrałem edukację na poziomie szkoły podstawowej i średniej (na czym nie skończyłem, ale już w innym miejscu), w ramach której nauczono mnie szacunku dla języka polskiego i innych aspektów, lekceważonej przez Ciebie, POLSKOŚCI - w tym także naszego prawa, mimo jego ułomności. W tym tonie raczej na p/w nie pogadamy. Edytowane 21 Maja 2014 przez robert.bednarczyk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 No nie wytrzymałem. (...)Ja parcuję w Belgii a tam słownikiem ortograficznnym,Polską konstytucją(...)podcieram się i mam ich parę egzemplarzy. (...)Wyjechałeś z kraju i TAKĄ SOBIE laurkę wystawiasz? Cóż, każdy, powtarzam - każdy człowiek zasługuje na szacunek. Mniej więcej taki, jaki okazuje innym. Nie bardzo wiem, jak mam zniżyć się do twojego poziomu. Myślałem, że tak nisko już się nie da. Dodaję cię do "ignorowanych i zgłaszam do admina - niech się zastanowi nad właściwym podejściem do "patrioty" 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ja jestem po liceum zdałem mature. Zamist do pracy poszłem do urzedu pracy dlatego wyiechałem z tego syfu o nazie POLSKA w której dla ludzi nie ma przyszłosci ok jest jak chcęsz tyrać na hucie w sandomierzu za 1180 zł prosze bradzo. W mojej klacie w liceum było 23 osoby w Polsce jest 2. Ja dziekuje bogu każdego dnia ze stego sufu sie wyrwałem. A dla tego pisze z wami bo od czasu do czasu potzebuje kontaktu z polakami I parę razy w roku jestem w Polsce Mateusz - kurczę - dajmy już spokój. Może moja uwaga na temat błędów była niepotrzebna. Nie chciałem Cię urazić - piszę szczerze. Być może nawet jesteśmy absolwentami tej samej szkoły,.... trochę mi głupio bo czuję, że sprowokowałem Cię do napisania emocjonalnego i nie do końca przemyślanego postu. Znam realia naszego miasta i wiem, że młodym ludziom nie jest tam łatwo - mojemu pokoleniu nie przynosi chwały, że Wasze pokolenie nie może znaleźć w Polsce miejsca do godnego życia. Jeśli Cię uraziłem - przepraszam.Jednak z drugiej strony proszę byś się dwa razy zastanowił co piszesz, bo powodowany rozgoryczeniem możesz dotknąć wielu z nas, dla których Polska, mimo jej wielu wad, była, jest i będzie ..... domem, a co za tym idzie świętością.Wracajmy do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi