kibol Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam mam dylemat co wybrac kijek rozemeijer qualifier gentle jerk 1,90 30-60gdragon millenium fatso jerk cast 1,95 25-60goczywiście będe łowił fatso 10 ,slider 10.Czy pod te kijki będzie odpowiedni multikdaiwa viento 100Lshimano curado 201b , 200b i jaka jest różnica między 200b a 201bZa wszystkie podpowiedzi będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 1 w koncu dla Shimano i Abu oznacza lewa renke, to samo L u Daiwy.Ale te multiki nie benda odpowiednie, moim zdaniem.Poszukaj na forum, jest tu juz wiele informacji na temat multikow ktore benda Ok dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam mam dylemat co wybrac kijek rozemeijer qualifier gentle jerk 1,90 30-60gdragon millenium fatso jerk cast 1,95 25-60goczywiście będe łowił fatso 10 ,slider 10.Czy pod te kijki będzie odpowiedni multikdaiwa viento 100Lshimano curado 201b , 200b i jaka jest różnica między 200b a 201bZa wszystkie podpowiedzi będe wdzięczny. Co do kijków to Ci nie pomogę ale w multikach owszem.Daiwa Viento nie będzie dobry do takich przynęt,50-60gram zdecydowanie za dużo jak na Viento. Curado które podałeś to wersja starsza czyli B co oznacza Bantan, nowszą wersją jest Curado D a jeszcze nowszą, nowością jest seria E.Pod takie przynęty czyli relatywnie ciężkie dobrym wyborem bedzie np. Abu Revo SX, STX lub Premier i stare aczkolwiek dobre okrąglaczki ABU np. C3 4601. Na forum znajduje się multum infomacji Tobie potrzebnych i bardzo czesto padało pytanie o zestway tak do 70gram.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 kto czyta, nie bladzi http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6915& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Ja mam tego gentle jerka i jest ok.Do tego Abu C4 5601 i jest naprawdę komfortowo.Pewnie że może być lepiej,ale ten zestaw Moim zdaniem jest bardzo dobry na początek i nie tylko.W załączniku gentle jerk i Abu C4 5601. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Wystawiłem na jerkbaicie dwa zestawy,które mogą Cię zainteresować.Łowione może pięć razy.Rozemeijery z multikami Abu C4 5601 stan-praktycznie nowe i w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 To tylko kupować są w sprzedam,kupię,zamienie po 400zł za zestaw.Jest to sprzęt praktycznie nowy,a sprzedaje bo kupiłem co innego no i zamówiłem z Japan i pieniażków potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Do Sliderow 10 polecam Curado 201d,daje rade spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam mam dylemat co wybrac kijek rozemeijer qualifier gentle jerk 1,90 30-60gdragon millenium fatso jerk cast 1,95 25-60goczywiście będe łowił fatso 10 ,slider 10.Czy pod te kijki będzie odpowiedni multikdaiwa viento 100Lshimano curado 201b , 200b i jaka jest różnica między 200b a 201bZa wszystkie podpowiedzi będe wdzięczny. Co do kijków to Ci nie pomogę ale w multikach owszem.Daiwa Viento nie będzie dobry do takich przynęt,50-60gram zdecydowanie za dużo jak na Viento. Curado które podałeś to wersja starsza czyli B co oznacza Bantan, nowszą wersją jest Curado D a jeszcze nowszą, nowością jest seria E.Pod takie przynęty czyli relatywnie ciężkie dobrym wyborem bedzie np. Abu Revo SX, STX lub Premier i stare aczkolwiek dobre okrąglaczki ABU np. C3 4601. Na forum znajduje się multum infomacji Tobie potrzebnych i bardzo czesto padało pytanie o zestway tak do 70gram.Pozdrawiam W jednym z artykułów na j.pl są zdjęcia rognisa z jerkową Daiwą Viento zatem nie pitol tu durnot. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Można każdy multik założyć do kija jerkowego, tylko pytanie jaki to ma sens? Viento nie należy do multików nadających się do jerkingu, może jedynie do bardzo lekkiego. Lepiej kupić sprawdzone modele jak np. Curado 201D, Abu 5XXX, Calcutte 201, Alphas 150 itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Viento nie należy do multików nadających się do jerkingu, może jedynie do bardzo lekkiego. Dlaczego? Poprosimy jakieś argumenty co to jest bardzo lekki jerking ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Przynętami wielkości slidera 7 np. Ja osobiście odpuściłbym sobie używanie tego multika do ciężkich przynęt, widziałem co zostało z bebechów po rzucaniu nim przynętami 50+, multik zaczął przepuszczać na zębach i dostał luzu na korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Od rzucania dostał luzów na korbie i zepsuła się zembatka? Takie rzeczy powstają najczesciej od ściagania na plecionie dużych woblerów SDR albo wielkich wirówek, ewentualnie od szarpania się z zaczepami, lub w przypadku jak ktoś co chwila walczy z okazem silnej ryby. Od rzucania 50g wabikami nie mozna uszkodzić przekłądni lub korby, co najwyżej szybciej zmęczyć łożyska główne. 90% opowieści o rzekomych uszkodzeniach multiplikatorów to najczesciej mity rozpuszczane przez ich urzytkowników. Mam kolegę, który Daiwę Viento używa od 3 lat na Toruńskiej wiśle i nic się z młynkiem nie dzieje. Kiepska opinia jaką ma ten multiplikator jest moim zdaniem sporo przesadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Jerzy Tomcastowi nie chodzi chyba o usterki wynikłe z powodu rzucania ciężkimi wabikami,lecz o rodzaj prowadzenia jerka{podszarpywanie}.Ja tam nie wiem bo zielony jeszcze jestem,ale tak Mi się zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Viento nie należy do multików nadających się do jerkingu, może jedynie do bardzo lekkiego.Multik w wersji pierwotnej zostal stworzony do polowow wertykalnych na gume .Swojego czasu interesowal mie ten mlynek ale faktem stalo sie ze nie?nadaje sie do jerkow a wiekszosc sprzedawcow zanjacych sie narzecy odradza ten mlynk do jerkowania .Jest zadelikatny i sypie sie przy wiekszych obciazeniach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 jakies 3/4 roku po tym jak viento pojawilo sie na rynku napisalem, ze to chyba jeden z gorszych kolowrotkow daiwy ... i pozostaje przy swoim, ale musze przyznac racje jerzemu (w sensie stricte) od rzucania, to sie zadna zebatka nie powinna popsuc, w zadnym kolowrotku, nawet tak zasluzonym (i oblozonym listami z podziekowaniami od setek tysiecy wedkarzy) jak jaxon express Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Co do kijka ,jak najbardziej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/48a1e9ec8c49ce42.h tmlMacajac na stoisku wszyskie modele pokusilem sie o probe w basenie kilku jerkowek .Bardzo pozytywne wrazenie ,bardzo letkie i przyjene w dotyku kijaszki .W serwisie daiwy tego dnia albo mialem pecha albo sypalo sie wszystko co tam bylo w srodku .Dlatego sie zrazilem do tego modelu .To moje zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 No tak widać zbyt mało precyzyjnie się wyraziłem. Jerzemu trzeba bardziej konkretnie Więc normalne jest że przekładnie nie polecą od samego rzucanie ciężkimi przynętami ale od sposobu jakim się je prowadzi, w tym wypadku poszarpywanie. I o to mi chodziło. Zresztą są już stwierdzone przypadki padaczki kół zębatych w MG7, co również nie najlepiej świadczy o tym nowym i tak zachwalanym młynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Do jerków to chyba nie ma co kombinować i albo ABU C4 round,albo DM 203SW,ten ostatni to zobaczę bo kupiłem ostatnio.ABU C4 tani to i nie żal jak się posypie,choć nie słyszałem,żeby się szybko lasowały.Jerkowanie jest dość forsowne dla każdej konstrukcji,a młynki o szpuli stałej to już wogóle się do tego nie nadają.Ja załatwiłem młynek na dożywotniej gwarancji producenta w ciągu jednego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 W większości do normalnego jerkowania starczy conquest czy luna w rozmiarze 100. Jerki nie obciązają aż tak maszynek, nie stawiają na ogół dużego oporu. Co do abu to jak dla mnie to trochę średniowiecze (okrąglaki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 To conqest też średniowiecze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Pomiędzy conquestem a c4 czy c3 jest przepaśćJakby postawić obok siebie stare volvo i najnowszego lexusa. Oczywiście stare volvo ma urok vintage, w wielu sytucjach dla niewymagających, mających sentyment albo ceniących jedynie wartość użytkową się sprawdzi (przewiezie z p A do p . Pewnie będzie lepszym autem niż nowa dacia. ale nie porównywałbym tych konstrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Napisałeś że okrąglaki to średniowiecze,więc co?Conquest też okrąglak,a że technicznie duuuużo lepszy i bardziej zaawansowany niż Abu C4 to wszyscy raczej wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi