Mekamil Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Bo to jest tak, że samo posiadanie luksusowego sprzętu daje większą przyjemność niż jego używanie http://phys.org/news/2014-04-good-factor-higher-luxury-items.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Not olłejs end not ewryłon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Mekamil dobrze powiedziane, ja też wolę pupę swojej Pani niż Stelle . Temat warto poruszyć, z przsłaniem właśnie dla tych, którzy wstawiając zdjęcie 30-cm klenia czy okonia umieszczają wypracowanie na temat sprzętu za kilkadziesiąt tysięcy złotych... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Po co to przesłanie i dlaczego warto?Bo ja nie mam to ktoś inny też ma nie mieć? Jeśli ktoś ma kaprys i fantazje łowić okonki sprzętem za kilka tysięcy złotych to jego sprawa... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Panowie nie popadać w skrajności jak komu wygodniej jaxon czy stella hmmm najlepiej chyba wychodzą Ci co gonia z emblemem ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Grzesiu to nie chodziło o to czy ktoś ma czy nie ma, bo niektórzy Ci co mają, nie piszą...Nikt nie chce nikogo obrażać , piszemy tylko jak faktycznie jest, admin nie zabrania umieszczania opisu sprzętu.Grzesiu "pokój" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jak ktoś napiszę ze okonia zlowił jaxonem to ok, a jak stella to już zły onanista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 jest takie powiedzenie "Kupa sprzetu , brak talentu" . Nawet posiadanie najlepszego sprzetu nie zrobi z kogoś super wędkarza skoro nie ma do tego smykałki. Dodatkowo "miarketking" robi swoje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Grzesiu, a kto woli onanizować się ręką starszego Pana niż ładnej 20-stki ;-) ? Edytowane 22 Maja 2014 przez Sandacz23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Z tego co widzialem admini prosili zeby pod zdjeciem wstawiac krotki opis polowu: Niniejszym chcę Was (wszystkich autorów wpisów o swoich połowach) prosić o niewielką przysługę - proszę o umieszczanie w opisach połowu kilku dodatkowych informacji:- warunki połowu- charakterystyka miejscówki- przynęta- sposób prezentacji przynęty- sprzęt, na który złowiono rybę- inne ciekawe informacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Z tego co widzialem admini prosili zeby pod zdjeciem wstawiac krotki opis polowu: Niniejszym chcę Was (wszystkich autorów wpisów o swoich połowach) prosić o niewielką przysługę - proszę o umieszczanie w opisach połowu kilku dodatkowych informacji: - warunki połowu- charakterystyka miejscówki- przynęta- sposób prezentacji przynęty- sprzęt, na który złowiono rybę- inne ciekawe informacje ok, niech będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Co komu do tego co kto woli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Prawda jest im mamy więcej gratow tym dluzej się zastanawiamy na co lowic ......minimalizm chyba jest lepsza i tansza alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) jest takie powiedzenie "Kupa sprzetu , brak talentu" . Nawet posiadanie najlepszego sprzetu nie zrobi z kogoś super wędkarza skoro nie ma do tego smykałki. Dodatkowo "miarketking" robi swoje.Czyli jak ktoś nie ma talentu Alonso, to musi jeździć Astrą co by sąsiada w oczka nie kuło... ;)Dlaczego kiepski wędkarz nie powinien mieć dobrego sprzętu?Jeśli ktoś sobie kupi lustrzanke za kilkadziesiąt kzł, żeby cykać słit focie z automatu to jego sprawa.Jeśli komuś to wadzi i przeszkadza to jest to zazdrość i nic więcej... Edytowane 22 Maja 2014 przez grzegorz88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Czyli jak ktoś nie ma talentu Alonso, to musi jeździć Astrą co by sąsiada w oczka nie kuło... ;)Dlaczego kiepski wędkarz nie powinien mieć dobrego sprzętu?Jeśli ktoś sobie kupi lustrzanke za kilkadziesiąt kzł, żeby cykać słit focie z automatu to jego sprawa.Jeśli komuś to wadzi i przeszkadza to jest to zazdrość i nic więcej... po co ta polemika? odnosze wrazenie, ze cos Cie boli w tym temacie. Stac kogos kupuje, nie - no to sory. @Mekamilowi chyba bardziej chodzilo o bicie piany i kreowanie produktu X jako najlepszy gdzie reszta nie ma polotu do niego. Trend ten jest szczegolnie zauwazany na ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Co widzę ? Taki potencjał się marnuje ! ? Tyle energii by, wyrazić własną opinię a "tam temat stygnie", rąk i umysłów do pomocy trzeba .Każdy z Was ma doświadczenie z jakimś modelem młynka, podzielcie się informacjami . Chyba, że lepiej być ... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Co widzę ? Taki potencjał się marnuje ! ? Tyle energii by, wyrazić własną opinię a "tam temat stygnie", rąk i umysłów do pomocy trzeba .Każdy z Was ma doświadczenie z jakimś modelem młynka, podzielcie się informacjami . Chyba, że lepiej być ... .Jak Pan myślisz o tym, o czym ja myślę, to tam na razie same multiplikatory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jak Pan myślisz o tym, o czym ja myślę, to tam na razie same multiplikatory... Zgadza się panie Tomaszu .Rzecz w tym, że brakuje nam Twojej pomocy . W utworzeniu takiego (podobnego) kącika gdzie można przeczytać, zapytać o prawie każdy model Daiwy np. . A ze świecą szukać drugiego Zorro .Wszystko uporządkowane i posegregowane, włącznie z opinią .Myślę sobie nawet (naiwnie ), że zastopuje to sto pięćdziesiąt dwa nowe tematy pt. "czerwony młynek na Odrę" . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Bo to jest tak, że samo posiadanie luksusowego sprzętu daje większą przyjemność niż jego używanie http://phys.org/news/2014-04-good-factor-higher-luxury-items.htmlTak już nie popadając w skrajności, bo umiar to najwyższa cnota właśnie gdzieś po środku znajduje się zloty środek. Chorobą jest kupowanie sprzętu tylko po to żeby się pokazać i pochwalić, ale jeśli to ma służyć znacznemu poprawieniu komfortu łowienia i wyników to wydaje mi się, że usprawiedliwione zostaje gadżeciarstwo.Sam od pewnego czasu przestałem oszczędzać na sprzęcie i wynikiem tego są częstsze wyprawy z castem i rezygnacja z innych metod połowu niż na sztuczne przynęty, bo samo łowienie sprawia większą przyjemność nie wspominając o łowieniu ryb. Jeśli trzeba walczyć z rybami to dodatkowo walka ze sprzętem odbiera nieraz zapał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Każdy ma swojego konika jeden powiesi na szyję przewiechę za 20k pln a drugi woli do kija kręcioła za 10k pln podpiąć i nikomu nic do tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Zgadza się panie Tomaszu .Rzecz w tym, że brakuje nam Twojej pomocy . W utworzeniu takiego (podobnego) kącika gdzie można przeczytać, zapytać o prawie każdy model Daiwy np. . A ze świecą szukać drugiego Zorro .Wszystko uporządkowane i posegregowane, włącznie z opinią .Myślę sobie nawet (naiwnie ), że zastopuje to sto pięćdziesiąt dwa nowe tematy pt. "czerwony młynek na Odrę" . Tylko co taki Pan Tomasz, albo inny Pan Maciek, albo inny użytkownik by z tego by miał? Że za darmo udostępni wartościową treść, gdy ktoś inny będzie czerpał z tego korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Tylko co taki Pan Tomasz, albo inny Pan Maciek, albo inny użytkownik by z tego by miał? Że za darmo udostępni wartościową treść, gdy ktoś inny będzie czerpał z tego korzyści. A ja głupi myślałem, że my tu razem coś tworzymy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 A ja głupi myślałem, że my tu razem coś tworzymy ... A po co głupi? Kim są my, razem i co tworzymy? W jakim celu? Przykro mi ale to puste slogany które tu padają raz po raz i rozmijają się ze stanem faktycznym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Grzesiu, a kto woli onanizować się ręką starszego Pana niż ładnej 20-stki ;-) ?Kurna, a tak lubiłem swoje stare C3... patrzę na niego teraz tak jakoś inaczej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 A po co głupi? Kim są my, razem i co tworzymy? W jakim celu? Przykro mi ale to puste slogany które tu padają raz po raz i rozmijają się ze stanem faktycznym. Wobec takiego punktu widzenia...w jakim celu tu w ogóle bywamy ? Fatalizm na Jerku ( i nie tylko) stał się już tradycją i w jego barwach, kończy się praktycznie co druga dobrze rokująca dyskusja .Krzysiek, naprawdę "weźmiesz na klatę" odpowiedzialność opiniotwórczą za wszystkich użytkowników ? . Zawsze jest kilka osób którym, się chce i którym zależy . Jeśli miałbym być uzależniony od tych, którzy wszędzie widzą beznadzieję to pewnie dawno już zasypano by po mnie dziurę .Doskonale wiem, iż bezimienna większość zawsze korzysta z tego co ktoś wypracuje. Tego uświadamiać nie trzeba nikomu.Tyle że, nie chce w tej grupie tkwić z otwartą gębą czekając na mannę . Dzięki "pustym sloganom" zwiększa się rzesza zwolenników C&R Owe "puste slogany" czytane są co dzień przez dziesiątki użytkowników .Być może z tych dziesiątek, do grupy aktywnych dołączy ktoś jeszcze . Zrozumiałem, że Ty swoją prace na Jerkbalicie już skończyłeś i teraz...no właśnie, co teraz ? . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi