Skocz do zawartości

Już rozumiem 'onanistów' sprzętowych

Mekamil

Rekomendowane odpowiedzi

Mekamil dobrze powiedziane, ja też wolę pupę swojej Pani niż Stelle ;) . Temat warto poruszyć, z przsłaniem właśnie dla tych, którzy wstawiając zdjęcie 30-cm klenia czy okonia umieszczają wypracowanie na temat sprzętu za kilkadziesiąt tysięcy złotych...  :rolleyes: 

• Like 1

Z tego co widzialem admini prosili zeby pod zdjeciem wstawiac krotki opis polowu:

Niniejszym chcę Was (wszystkich autorów wpisów o swoich połowach) prosić o niewielką przysługę - proszę o umieszczanie w opisach połowu kilku dodatkowych informacji:

- warunki połowu
- charakterystyka miejscówki
- przynęta
- sposób prezentacji przynęty
- sprzęt, na który złowiono rybę
- inne ciekawe informacje

• Like 1

Z tego co widzialem admini prosili zeby pod zdjeciem wstawiac krotki opis polowu:

Niniejszym chcę Was (wszystkich autorów wpisów o swoich połowach) prosić o niewielką przysługę - proszę o umieszczanie w opisach połowu kilku dodatkowych informacji:

- warunki połowu

- charakterystyka miejscówki

- przynęta

- sposób prezentacji przynęty

- sprzęt, na który złowiono rybę

- inne ciekawe informacje

;)  ok, niech będzie .

jest takie powiedzenie "Kupa sprzetu , brak talentu" . Nawet posiadanie najlepszego sprzetu nie zrobi z kogoś super wędkarza skoro nie ma do tego smykałki. Dodatkowo "miarketking" robi swoje.

Czyli jak ktoś nie ma talentu Alonso, to musi jeździć Astrą co by sąsiada w oczka nie kuło... ;) ;)

Dlaczego kiepski wędkarz nie powinien mieć dobrego sprzętu?

Jeśli ktoś sobie kupi lustrzanke za kilkadziesiąt kzł, żeby cykać słit focie z automatu to jego sprawa.

Jeśli komuś to wadzi i przeszkadza to jest to zazdrość i nic więcej...

Edytowane przez grzegorz88

Czyli jak ktoś nie ma talentu Alonso, to musi jeździć Astrą co by sąsiada w oczka nie kuło... ;) ;)

Dlaczego kiepski wędkarz nie powinien mieć dobrego sprzętu?

Jeśli ktoś sobie kupi lustrzanke za kilkadziesiąt kzł, żeby cykać słit focie z automatu to jego sprawa.

Jeśli komuś to wadzi i przeszkadza to jest to zazdrość i nic więcej...

po co ta polemika? odnosze wrazenie, ze cos Cie boli w tym temacie. Stac kogos kupuje, nie - no to sory. @Mekamilowi chyba bardziej chodzilo o bicie piany i kreowanie produktu X jako najlepszy gdzie reszta nie ma polotu do niego. Trend ten jest szczegolnie zauwazany na ... :)

• Like 1

Co widzę ? :D Taki potencjał się marnuje ! ? :D

Tyle energii by, wyrazić własną opinię a "tam temat stygnie", rąk i umysłów do pomocy trzeba ;) :D .

Każdy z Was ma doświadczenie z jakimś modelem młynka, podzielcie się informacjami  :) .

Chyba, że lepiej być ... :D .

Jak Pan myślisz o tym, o czym ja myślę, to tam na razie same multiplikatory... :rolleyes:

Jak Pan myślisz o tym, o czym ja myślę, to tam na razie same multiplikatory... :rolleyes:

Zgadza się panie Tomaszu :) .

Rzecz w tym, że brakuje nam Twojej pomocy :) . W utworzeniu takiego (podobnego) kącika gdzie można przeczytać, zapytać o prawie każdy model Daiwy np. :) . A ze świecą szukać drugiego Zorro :D .

Wszystko uporządkowane i posegregowane, włącznie z opinią ;) .

Myślę sobie nawet (naiwnie  :D ), że zastopuje to sto pięćdziesiąt dwa nowe tematy pt. "czerwony młynek na Odrę"  :D .

• Like 1

Bo to jest tak, że samo posiadanie luksusowego sprzętu daje większą przyjemność niż jego używanie ;)

http://phys.org/news/2014-04-good-factor-higher-luxury-items.html

Tak już nie popadając w skrajności, bo umiar to najwyższa cnota właśnie gdzieś po środku znajduje się zloty środek. Chorobą jest kupowanie sprzętu tylko po to żeby się pokazać i pochwalić, ale jeśli to ma służyć znacznemu poprawieniu komfortu łowienia i wyników to wydaje mi się, że usprawiedliwione zostaje gadżeciarstwo.

Sam od pewnego czasu przestałem oszczędzać na sprzęcie i wynikiem tego są częstsze wyprawy z castem i rezygnacja z innych metod połowu niż na sztuczne przynęty, bo samo łowienie sprawia większą przyjemność nie wspominając o łowieniu ryb. Jeśli trzeba walczyć z rybami to dodatkowo walka ze sprzętem odbiera nieraz zapał.

• Like 2

Zgadza się panie Tomaszu :) .

Rzecz w tym, że brakuje nam Twojej pomocy :) . W utworzeniu takiego (podobnego) kącika gdzie można przeczytać, zapytać o prawie każdy model Daiwy np. :) . A ze świecą szukać drugiego Zorro :D .

Wszystko uporządkowane i posegregowane, włącznie z opinią ;) .

Myślę sobie nawet (naiwnie  :D ), że zastopuje to sto pięćdziesiąt dwa nowe tematy pt. "czerwony młynek na Odrę"  :D .

Tylko co taki Pan Tomasz, albo inny Pan Maciek, albo inny użytkownik by z tego by miał? Że za darmo udostępni wartościową treść, gdy ktoś inny będzie czerpał z tego korzyści.

A po co głupi? Kim są my, razem i co tworzymy? W jakim celu? Przykro mi ale to puste slogany które tu padają raz po raz i rozmijają się ze stanem faktycznym. 

Wobec takiego punktu widzenia...w jakim celu tu w ogóle bywamy ? ;)

Fatalizm na Jerku ( i nie tylko) stał się już tradycją i w jego barwach, kończy się praktycznie co druga dobrze rokująca dyskusja ;) .

Krzysiek, naprawdę "weźmiesz na klatę" odpowiedzialność opiniotwórczą za wszystkich użytkowników ? :D .

Zawsze jest kilka osób którym, się chce i którym zależy :D . Jeśli miałbym być uzależniony od tych, którzy wszędzie widzą beznadzieję to pewnie dawno już zasypano by po mnie dziurę :D .

Doskonale wiem, iż bezimienna większość zawsze korzysta z tego co ktoś wypracuje. Tego uświadamiać nie trzeba nikomu.

Tyle że, nie chce w tej grupie tkwić z otwartą gębą czekając na mannę ;) .   

Dzięki "pustym sloganom" zwiększa się rzesza zwolenników C&R ;)

Owe "puste slogany" czytane są co dzień przez dziesiątki użytkowników ;) .

Być może z tych dziesiątek, do grupy aktywnych dołączy ktoś jeszcze ;) .

Zrozumiałem, że Ty swoją prace na Jerkbalicie już skończyłeś i teraz...no właśnie, co teraz ? :D .

• Like 4