Dagon Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Stąd dziewczyny się prosi do "tańca", a kołowrotki na ryby. Wzrok się nie psuje, a właściwy sprzęt pracuje zgodnie z przeznaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Weź lepiej Red arca albo emblema co by nie oslepnąć...wiadomo czym onanizm się kończy;) Miałem dwa Emblem-y PRO (karpiowe), krowę szło tym zabić. ONANIZM w regresie. Skompletowałem taki sprzęt, że mało co dokupuję, bardziej kibicuję innym. W chwilach potrzeby uciekam na ryby lub Szuflandi - Kingsajz górą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Mam kasę kupuje z górnej półki,nie mam kasy kupuje z niższej.Do głowy by mi nie przyszło żeby nazwać kogoś onanistą bo sobie młynek za 2-3 koła kupił.Kasa jest po to żeby z niej korzystać.Ja tam nikomu nie zazdroszczę.Mój kumpel kupił sobie jakiś rok temu Lexusa limitowaną wersję za dwa miliony złotych co w tym złego.Nikogo nie zabił,zarobił,chciał,kupił.Dalej jest moim kumplem i nie nazywam go koniobijem. Edytowane 22 Maja 2014 przez Tomy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) ... W życiu nie chodzi o to żeby jak najwięcej mieć, lecz jak najmniej potrzebować ... Edytowane 22 Maja 2014 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) ..... już to kiedyś pisałem, ale jeszcze raz powtórzę: Czym Wy chcecie szpanować, jeżeli 90% wędkarzy nie ma pojecia co jest "modne" i ile co kosztuje ..... przeciętny wędkarz wie, że czym coś ma więcej świecących naklejek, tym jest lepsze, a kije metodą chałupniczą robią sobie biedaki, których na firmówkę, np. Mikado nie stać ...... taka jest rzeczywistość ps. sam nie rozróżniam 80% sprzętu o którym się na forum mówi (pisze), ale (pewnie jak większość) nigdy nie podszedłbym do wędkarza i zaglądał mu przez ramię jaki ma kołowrotek. Zdarzało się nad woda, że ktoś się pytał na jaka przynetę, ewentualnie na jaką żyłkę "coś" wyciągnąłem ..... ale nigdy nie pytali o kolowrotek ...... więc jak tu szpanować? Edytowane 22 Maja 2014 przez bjpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Trochę nie na miejscu jest mówienie o szpanowaniu nad wodą sprzętem skoro wiadomo, że onaniści zabierają nad wodę maks 20% sprzętu A i wodę widzą najczęsciej tylko w toalecie lub na fotkach z jerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Ale ja nigdzie nie napisałem, że łowienie drogim sprzętem jest złe, że wszyscy powinni łowić shitem z bazarku. Zresztą prezentując takie podejście to byłbym hipokrytą tudzież sam sobie wrzucał. Więcej luzu i autoironii. Ten wątek to miał być żart, wykpienie pewnej przywary, ale widzę, że przede wszystkim zostało dostrzeżone drugie dno, którego nie było... smutne to. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 ... a może podejść do tego w ten sposób, że" nie stać mnie na kupowanie taniego"...ile razy na na giełdzie widziano/wystawiano/kupowano 15letnią Stellkę, czarnucha, turka itp w stanie mint, a ile razy podobnego wieku sprzęt ze srednioniskiej półki...ba, podejrzewam, że przy średnio-intensywnym użytkowaniu przerobił byś ów sprzętów co najmniej kilka.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 ... a może podejść do tego w ten sposób, że" nie stać mnie na kupowanie taniego"...ile razy na na giełdzie widziano/wystawiano/kupowano 15letnią Stellkę, czarnucha, turka itp w stanie mint, a ile razy podobnego wieku sprzęt ze srednioniskiej półki...ba, podejrzewam, że przy średnio-intensywnym użytkowaniu przerobił byś ów sprzętów co najmniej kilka....Dokładnie! W myśl przysłowia, że biednego człowieka nie stać na tanie buty jeśli wie się dokładnie czego się chce to kupno raz a porządnie sprzętu, o który się będzie dbało i będzie służył na wieloletnie łowy wcale się nie przepłaca a może i jakby podsumować da się oszczędzić, możliwe, że też pieniędzy, ale na pewno straconego czasu nad wodą i paru siwych włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 taaaaaaa, to zapytajcie "zbieraczy" ile mają kupionych kołowrotów "na całe życie" i dlaczego co roku kupują nowe To jest po prostu hobby, takie jak zbieranie znaczków, puszek po piwie, czy innych gadżetów .... zbierają bo lubią ...... i tyle. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Troche rozumiem mojego immiennika. Tu na Forum nie spotkalem jeszcze osob do ktorych by to pasowalo ale bujam sie tylko po kilku watkach. Ale znam 2 osoby co by pasowaly do tego. Miesiecznie nowy sprzet i to za ciezkie pieniadze. Jeden ma ponad 20kij a w sumie prawie 30 i to nie byle jakich. Same topowe konstrukcjie jak evergreen, steez, nories, grqphiteleader, loomis etc, tyle samo jak nie wiecej mlynkow od alphasa po ryoge czy megqbassy nie wspominajac o konstrukcjach shimano naturalnie same topowe konstrukcje. Nad woda jest dosc czesto z jedna wedka, wyniki? Prawie ich brak. A najlepsze to ze np na koncu zestawu typu Daiwa steez flanker + Roga wisi najtańszy gumis jaki idzie znalesc. Nie bo ze lowne ale bo mozna zerwac i szkoda kasy :-D drugi to Fanatyk megabassa, ma tego od zajeb.....a. Mlynki kupuje po 3-4 na raz. Wedki w sumie tez bo przesylka tansza. Bywa czasem nad woda, glownie na komercji cos tam czasem zlowi ale chociaz jak uzywa mb arms z mb lin10 to chociaz wabik tez MB. Czy mi to przeszkadza, naturalnie nie ale czasem idzie mi to tez na jajo jak wrzucaja ciagle nowe fotki sprzetu i sie jaraja, opisujac wlasciwosci kija ktory dopiero co odebrali od kuriera :-S Sam staram sie nie lowic byle czym ale jak ktos slusznie zauwazyl nie stac mnie na kupywanie 2 razy ;-) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Ale ja nigdzie nie napisałem, że łowienie drogim sprzętem jest złe, że wszyscy powinni łowić shitem z bazarku. Zresztą prezentując takie podejście to byłbym hipokrytą tudzież sam sobie wrzucał. Więcej luzu i autoironii. Ten wątek to miał być żart, wykpienie pewnej przywary, ale widzę, że przede wszystkim zostało dostrzeżone drugie dno, którego nie było... smutne to.Ale za to kolejne wypowiedzi szczególnie w zakresie finansowym przypominają znany wszystkim ruch golfik w dół, golfik w górę i tak aż do kleksa PsŻeby nie było zgrzytu , że tych z pół golfem pomijam,- oni też potrafią choć trochę sprawniej liczą Edytowane 23 Maja 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) ...ps. sam nie rozróżniam 80% sprzętu o którym się na forum mówi (pisze)... Zdarzało się nad woda, że ktoś się pytał na jaka przynetę, ewentualnie na jaką żyłkę "coś" wyciągnąłem ..... ale nigdy nie pytali o kolowrotek ...... więc jak tu szpanować? @bjpol jak nakleisz na kołowrotek naklejkę z gołą babą to wzbudzi większy zachwyt wśród okolicznej "braci" wędkarskiej niż customizowana Stella. A cmokaniom nad cyckami końca nie będzie . Ja nie widzę problemu, jak dla mnie jak ktoś chce, to niech i po 10 kijów i kołowrotków klasy high-end kupuje, jego pieniądze i jego widzimisię !Jak człowiek ma pieniądze i lubi samochodami jeździć, to co ma kupić ? Furmankę ?Dla mnie ważne jest aby dostosować sprzęt pod własne wymagania i gusta, co by zawartość cukru w cukrze była na odpowiednim poziomie - ot i wszystko. Edytowane 23 Maja 2014 przez Zwierzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 @bjpol jak nakleisz na kołowrotek naklejkę z gołą babą to wzbudzi większy zachwyt wśród okolicznej "braci" wędkarskiej niż customizowana Stella. A cmokaniom nad cyckami końca nie będzie .Popieram ten tok myślenia, każdy szanujący się producent powinien robić przycisk zwalniania szpuli albo nakrętkę w kształcie cycka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Ja pierdziu ale ludzie sa rozni a jaka chec wykrzyczenia swoich mysli i pogladow w tym watku w tym sezonie bede chcial pogodzic wszytskie ryby jednym sprzetem, bede zmianial tylko linki, wabiki i miejscowki nie mam duzo sprzetu poniewaz jestem sentymentalny i nie wiedzialbym co ze soba zabrac nad wode, lubie lowic tym do czego sie przyzwyczaje, nie mam drogich wedek ani kolowrotkow, wole kupic nowe przynety, od kiedy lowie wiecej wiekszych ryb coraz mniej patrze na sprzet, coraz bardziej wystarczy mi to co mam,duzo jezdze a to kosztuje czasami robie w miesiacu 1000 km na wyprawy wedkarskie, czasami wiecej, a czasem jeszcze wyjezdzam prawie w nocy, lowie do poludnia ide spac do auta, nastawiam budzik i wieczorem kontynuuje do nocy.Dla mnie najwazniejsze jest bycie nad woda, a sprzet, jesli da sie nim odpowiednio lowic, jest niezawodny i nie przeszkadza to jest ok 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) W wędkarstwie nigdy nie przegiąłem....ba zyje w krainie szczesliwosci wędkarskiej...wiec się nie onanizuje sprzętem bo po co?Ale ostatnio zapłaciłem 1300pln za płyte kompaktowa na e.bay.com. K...a kawalek plastiku i booklet 4 stronicowy.Ale ze mnie fan muzyczny... Edytowane 24 Maja 2014 przez Marcel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam, Sprzęt jak to sprzęt, jeden ma lepszy, drugi gorszy, jeden woli Megabassa drugi z panienkami harce, takie życie. Bujo P.S. Piszcie co chcecie i zachwalajcie do woli ale i tak koniec końców wszystkie Stelle sa do d..y, i ta ostatnia SW i ta nowa freshwater tez. Jedyna nie do d..y to nowa Millenium ale ta to do gabloty nie do d..y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 ................................................. Jedyna nie do d..y to nowa Millenium ale ta to do gabloty nie do d..y.Chyba ta, na III Millenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam, Sprzęt jak to sprzęt, jeden ma lepszy, drugi gorszy, jeden woli Megabassa drugi z panienkami harce, takie życie. Bujo P.S. Piszcie co chcecie i zachwalajcie do woli ale i tak koniec końców wszystkie Stelle sa do d..y, i ta ostatnia SW i ta nowa freshwater tez. Jedyna nie do d..y to nowa Millenium ale ta to do gabloty nie do d..y...ponoć Shimano szykuje zamiast nowego JDM-a, B.A.E, czyt. Bujumburta Ass Edition - kolor wiadomy, praca gówniana ( nie mylić z ząbkowaniem) a pokrowiec w kształcie męskiej, owłosionej dooopy. Będziesz mógł ją Bujo wkładać i wyciągać do woli, aż do znudzenia lub orgazmu . Zamiast oliwki tubka przetworzonych chemicznie odchodów, co być mógł ja dobrze przesmarować tudziez zakonserwować ...Może jak sobie podupczysz tak na dobrze tą Stella, zmienisz zdanie i stwierdzisz, że jednak jest do czego innego...P.S. gratis, co być nie zapomniał do czego służy w zestawie, dostaniesz Phenixa w tytanach longdongcast edition ... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 ..ponoć Shimano szykuje zamiast nowego JDM-a, B.A.E, czyt. Bujumburta Ass Edition - kolor wiadomy, praca gówniana ( nie mylić z ząbkowaniem) a pokrowiec w kształcie męskiej, owłosionej dooopy. Będziesz mógł ją Bujo wkładać i wyciągać do woli, aż do znudzenia lub orgazmu . Zamiast oliwki tubka przetworzonych chemicznie odchodów, co być mógł ja dobrze przesmarować tudziez zakonserwować ...Może jak sobie podupczysz tak na dobrze tą Stella, zmienisz zdanie i stwierdzisz, że jednak jest do czego innego...P.S. gratis, co być nie zapomniał do czego służy w zestawie, dostaniesz Phenixa w tytanach longdongcast edition ...Patryk, Wszystko przyjme, wszystko zniose tylko proszę nie każ mi łowić Phenixem w dodatku w tytanach, tego nie wytrzymam. Za cienki jestem w uszach. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 ...Michał, jak forecasty,sicki,alconite nie zrobiły Ci krzywdy to i tajtany nie zrobią ..a blank jakiś się dobierze..oferta szeroka i ogólnodostępna. ...kazdy znajdzie coś dla siebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 ...Michał, jak forecasty,sicki,alconite nie zrobiły Ci krzywdy to i tajtany nie zrobią ..a blank jakiś się dobierze..oferta szeroka i ogólnodostępna. ...kazdy znajdzie coś dla siebieWitam, To ja juz wole opcje pierwsza, czyli czarne dildo w d...e, oby tylko miało przełącznik wibracji od poszczególnych modeli z bogatej histori Stelli. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 ..teraz podstawowe pytanie...jaki model wchodzi w grę?? 1000 czy 20 000 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Z tym 20 000 to mógłby czuć się jak Azja nabity na pal,wiec oszczędź chłopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 ..teraz podstawowe pytanie...jaki model wchodzi w grę?? 1000 czy 20 000 ??Azjaci projektują to nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi