Skocz do zawartości

Zapora w Rożnowie i Dunajec poniżej.

laszczewskim

Rekomendowane odpowiedzi

A jak się ma Drwęca do tematu o Dunajcu? Bo nie bardzo widzę  związek?

Ma się o tyle, że pokazuje w jakim stanie zasyfienia są polskie rzeki.

Zgadzam się całkowicie.

Ludzie to niestety czasami gorzej jak zwierzęta wyrzucaja wszystko wszędzie,a jak nie ma kanalizacji to spuszczają szambo gdzie pasuje,czy to Dunajec czy jego dopływy czy uogólniając rzeki polskie zanieczyszczają, oczyszczalnie także pozwalaja sobie truć w biały dzień sam byłem świadkiem w okolicach Tylmanowej.

A potem jest taki obraz ,min, śmieci po powodzi,a ryb coraz mniej. Temat Dunajec, ależ proszę bardzo https://www.facebook.com/photo.php?v=526727167433242&set=vb.366082196831074&type=2&theater

• Like 1

Śmieci,śmieciami, ale jak słusznie zauważył Kolega @covent odbiegliśmy od zasadniczego tematu.

Tak się złożyło, że w czasie powodzi w roku 2010 na własne oczy widziałem setki ogłuszonych ryb, płynących Dunajcem poniżej zapory i tak, jak już wspomniałem wcześniej, wyłapywanych przez okolicznych mieszkańców.

Nie bardzo chce mi się wierzyć, że nikt z Kolegów nie widział, lub chociażby nie wie, jak wyglądała sytuacja w tym roku.

Zakrawa to trochę na jakąś niezrozumiałą zmowę  milczenia.

Kolego jaka woda na Dunajcu ,Roznowie?

Dunajec już niski, dobry, ciemnozielony. Kolor uwarunkowany robotami mającymi na celu naprawienie zniszczeń powodziowych. ale ogólnie jest dobrze.

W zaporówce woda niska,jeszcze trochę mętna, ale do łowienia (nawet lepsza niż całkiem czysta).

Zaczął brać leszcz, karp, płoć, okoń a o sandaczu nie mam wieści.

Myślę że można by zmienić temat kolego autorze ;) na Jezioro Rożnowskie & Dunajec... nikt nikomu miejscówek nie będzie podawał ale na pewno komuś wiadomości o stanie wody itp się przydadzą.

Wczoraj już dojechaliśmy do Sącza .. bo miała być Klimkówka ale ciekawość była silniejsza i wróciliśmy nad Rożnow. Wodowanie z Zbyszycach bez problemu, woda mega niska choc i tak wyzsza niż była pare dni temu.

Okoni można sobie połowić do bólu ... sandacza gdzieś wymiotło :(

Tajwan urwany po całej długość praktycznie po około 2m się zwęził, z drugiej strony podobnie, drzewa i korzenie pozjezdzały do wody ... oj pozmieniało się.

Edytowane przez Sandre

Myślę że można by zmienić temat kolego autorze ;) na Jezioro Rożnowskie & Dunajec... nikt nikomu miejscówek nie będzie podawał ale na pewno komuś wiadomości o stanie wody itp się przydadzą.

Wczoraj już dojechaliśmy do Sącza .. bo miała być Klimkówka ale ciekawość była silniejsza i wróciliśmy nad Rożnow. Wodowanie z Zbyszycach bez problemu, woda mega niska choc i tak wyzsza niż była pare dni temu.

Okoni można sobie połowić do bólu ... sandacza gdzieś wymiotło :(

Tajwan urwany po całej długość praktycznie po około 2m się zwęził, z drugiej strony podobnie, drzewa i korzenie pozjezdzały do wody ... oj pozmieniało się.

Sandacza wymiotło kilka sezonów w stecz...

• 1 miesiąc temu...

Jedni wypuszczaja, inni zabierają jeśli nie łamią przepisów i zdrowo podchodza do tematu nie widzę w tym nic złego.

Co do fotek nie trzeba mi lajkow są dużo lepsi na tym forum nawet nie próbuje się równać.

Do sedna i na serio to na Roznowskim faktycznie ciężko z metnookim. Trafi się jakiś 50tak 60tak ale z reguły to paszcza:/ Dlatego też dokładam km i wole gdzie indziej pomachac.

A z tym nie umiesz łowić to przecież Greku żarcik ... Ten kto myśli ze umie g... umie , i uwielbiam za to nasze rybki bo potrafią czasem spuscic po brzytwie najlepszego .. grając mu na nosie i mając głęboko w d.. jego wabiki:)

Edytowane przez Sandre
  • Like 2

• 3 miesiące temu...