Kamil18 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu czytałem to forum i postanowiłem się zalogować i zadać pytanie. Łowię szczupaki rekreacyjnie ( tak to jestem sumiarzem ) Ale lubię też pochodzić na spinning.Kupiłem sobie w tygodniu nowy kijek na szczupaczka Shimano Vengeance 2,4m 20-50g.Łowię na płyciznach koło trzcin ,podwodnych łąk i kapelonów .Przerzuciłem się ostatnio z kopyt gdyż co chwilę wyciągałem z zielskiem na woblery Salmo Slider 1szt 6cm /1szt 7cm/ 1szt10cm pływające i 1 tonący + kupiłem żabkę D frog Daiwy. Na łowisku jest sporo suma i dużego szczupaka i okonia. Kołowrotek mam dragona Vipera FD. Żyłka 0,30 Jak myślicie będzie odpowiednio pracował z tymi przynętami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Kij fajny, ale to przynęt - jerków lepiej nadawałby się 2,10 do 60g. Jak znajdziesz to weź Sea Bass Vengance. A kołowrotek to trochę umęczysz takim łowieniem. Ale na sezon starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 I jeszcze lepiej zakup plecionkę 20-30lb, wystarczy mistrall shiro, jeżeli nie chcesz za dużo inwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil18 Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Ok dzięki ,a jeszcze jedno pytanko nie za ciężki wyrzut jak na sliderka pływającego 6cm ( wiem , że za mały i będę celował teraz w 10cm? I jak byś radził je prowadzić tym kijem bo żabkę wiem jak .Aa i stalka do tego oczywiście jakaś z lepszych? Edytowane 22 Maja 2014 przez Kamil18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Slidera właściwie nie da się źle poprowadzić. Podszarpuj szczytówką w górę lub w dół, jeśli jeździ na boki to znaczy, że prowadzisz prawidłowo. Warto czasami zrobić przystanek bo szczupaki lubią też brać na niego z opadu.Stalka - jak najdłuższa. Z powszechnie dostępnych całkiem niezłe robi Dragon, tyle, że ciężko kupić coś dłuższego niż 40cm. Wytrzymałość 10kg będzie wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jak masz miejsce to po prostu jerkuj, nic lepszego nie wymyślisz. Mały slider poleci. Z przynęt jeszcze jakieś popery, fajne są jerki dorado.Przypon musisz dobrać dla siebie, ja używam samoróbek na lince drennan i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil18 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Jeszcze jedno pytanko. Lepiej kupić sliderka 10 pływającego czy tonącego na wodę do 3m ale miejscami porośnięte dużym zielskiem .Slidera chciałbym prowadzić 0,1- 0,5m pod wodą . ? Czy to mi się uda tonącym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil18 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Myślice ,że jerki 6cm pływajace są za małe ? Łowię przy zielsku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil18 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Maja 2014 przez Kamil18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Tym zestawem poszedłbym w kierunku pływającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil18 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Madziam mam jedna 10tonącom RR, a reszte chce pływające 10 ale powiedz mi czy 6cm pływający będzie odpowiedni miedzy zielska itp celuje bardziej w szczupaki 50+ i nie ukrywając 80+ ale wiem też że nieraz szybciej duży uderzy w małą niż duża . I nie wiem czy sprzedać tą 6 czy zostawić, malowanie TT . Narazie mam 6(F) TT 7(s) RHP (okoń z czer.brzuchem) i 10s RR .Kij sobie super radzi z 10s nie wiem jak kołowrotek ale też nie jest mały nawinołem 150m plecionki 0.24 i jescze ok 20m podkładu z żyłki 0.35 Edytowane 23 Maja 2014 przez Kamil18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi