Tomy Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Jak w tytule.Czy ktoś z forumowiczów łowi głowatki na casting?Jak tak to proszę o rady i wskazówki-kijek,multik,przynęty itd.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 A co zamierza się Pan na grubego zwierza?? Polecam lekturę artykułu o zlocie zeszłorocznym nad Popradem tam wszystko bedzie!!! Generalnie może być ABU C4 i Rozemeijer jerkbait hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Tak na grubego zwierza się szykuję a po za tym coś w zimie muszę łowić.Podaj Mi namiary na tą lekturę,bo jako człowiek młody lepiej się poruszasz w cyfrowym świecie. Aptekarz, wszystkie artykuły są na stronie głownej, wystarczy wykazac minimum wysiłku i znajdziesz kazdy z nich. Ponadto jest tam bardzo wiele tekstów o cięższych odmianach castingu czy sprzęcie castingowym. Ponadto na forum jest wyszukiwarka. Wystarczy wpisać hasło Głowacica i .. wyskoczy ci każdy post, gdzie pojawiło się to słowo. U góry forum baitcasting masz katalog multiplikatorów i gotowe zestawy do cieższego łowienia w formie tabeli. Pisanie kolejnych postów i otwieranie kolejnych takich samych wątków niema sensu. Powstaje tylko bałagan utrudniający poruszanie się po portalu. jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 macie tu linka ale za wiele faktycznie o sprzecie tam nie maPonoć w tym roku ciężko złowic głowatke - tak słyszałem bo nie miałem okazji sprawdzić na własnej skórzehttp://www.jerkbait.pl/?p=180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 @Aptekarz - wklep w szukaj głowatkaJest i o multikach i o wędkach Ja doświadczenia nie mam, ale kierujac się dobrymi radami powoli taki sprzęt składamBędzie to pewnie jakiś okrąglak (daiwa 203SW a jeśli kiedyś znajdę cv-z 253). Do tego na razie mam tzw Czarną Mambę, troszkę ciężka ta wędka, niezbyt sobie wyobrażam jak się nią macha cały dzień, ale była polecana. Jeśli nie będzie leżała to może znajdę coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Dzięki Ja już skończyłem ten wątek bo Mnie Jerzy zrugał ale dzięki za radę,będę szperał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Dzięki Ja już skończyłem ten wątek bo Mnie Jerzy zrugał ale dzięki za radę,będę szperał.mysle, ze jurek ciebie nie zrugal, tylko dal do zrozumienia, ze mniej jest czasami wiecej byc moze chcial zapobiec, zeby sie mleko znowu nie rozlalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Pitt.Ok!żartowałem.Zwrócił uwagę i dobrze.Jerzy jest spoko,odpowiadał na Moje pytania na priv.od razu i fachowo.O daiwie Milionaire 203SW to go chyba zanudziłem pytaniami,bo tak coraz krócej pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrynszpaN Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Drogi standerusie,zmienisz zdanie co do wartości czarnej mamby jak siądzie Ci głowatka. To moim zdaniem jedyny kij do takich zadań. Miałem okazję przekonać się - dobrze że Mifek był życzliwy i rok temu dał mo to cudo pomacać.Co do kołowrotków nie ma sensu przesadzać. Mam Caimana CA 201, ale do poszukiwań wystarcza ABU C4 (5401). Caimana używam tylko na zlokalizowane mamuśki.PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Grześ! kupe lat. ciesze się, że podejscie żółtodzioba głowatkowego - czyli mnie, pokryło sie z upodobaniami kogoś kto za głowatką gania już kupe lat. a najbardziej cieszy mnie Twoja satysfakcja z dobranego zestawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 @GrynszpanNieukrywam ze mam taką nadzieję. Szczupakowo-trollingowo kij wydaje się być bardzo cieżki, ale jak mówisz że na główkę w sam raz... może jak po x latach jakąś złapię to będę mógł się wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Od krótkiego czasu śmigam sobie trochę tym zestawem - tzn czarną mambą z daiwą luna 253. musze powiedzieć ze jest zadowalający. Większość przynęt głowatkowych frunie z tego na spore odległości bez większego wysiłku. Jedyną irytującą przypadłością jest słabe wygaszanie drgań w czasie rzutu, ale to już chyba taka wild riverowa charakterystyka, z tego co pamiętam to pozostałe 2 czy 3 jakie miałem w ręce tez na to cierpiały. Nadal uważam ze to strasznie cieżka wędka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Kuba, a znasz inny blank do tego celu o takich parametrach ale lżejszy ? Bo ja chyba nie bardzo.... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Nie, wszyscy polecali ten blank więc zamiast wyważać otwarte dzrwi wziąłem. Wędka fajna, tylko ciężka, inna sprawa ze łowiąć ostatnie kilka lat króciakami odzwyczaiłem się od długich, ciężkich wędek, pamiętam ze ISA też wydawał się mi cieżka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi