Skocz do zawartości

Niedziela 25.05.2014 z jerkbait.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

W ogóle to śmieszna sytuacja na moim ulubionym jeziorku bo krapie i ukleje się trą i to bardzo intensywnie na calej linii brzegowej do tego liny grupuja się do tarla a okon żeruje na plyciznach na pomajowym narybku i za taką armią ryb jak nigdy na przełomie maj@ i czerwc@ szcaupaki zerowaly na max metrowej wodzie mam na myśli intensywne żarcie, w sobote złapałem dwie sztuki na 4-6 m wodzie, dzisiaj na plyciznach koło pięciu 60-70 i sporo maluszków do 50 centów no i tego pytona :D

• Like 1

Snieta była mocno to nie pobiła mnie "odrazu" :D bardziej zdziwiona była jak przez kilka godzin na łódce wypuszczalem wszystkie szczupaki zlowione :D ciągle tylko teksty "To po co tyle czasu tracić jak ich nie zabierasz" ale jak jej pokazałem miejscówki gdzie liny się grupuja do tarla to chyba zrozumiała ile przyjemności daje kontakt z przyrodą ;) do tego ciągle za nami dwie kaczki plywaly "parka" a wzdłuż jednego z brzegów lazilo stado małych cielakow :D i teraz najlepsze :D weekend, a na jeziorze tylko my dwoje :D caego chcieć więcej ?

• Like 6

Snieta była mocno to nie pobiła mnie "odrazu" :D bardziej zdziwiona była jak przez kilka godzin na łódce wypuszczalem wszystkie szczupaki zlowione :D ciągle tylko teksty "To po co tyle czasu tracić jak ich nie zabierasz" ale jak jej pokazałem miejscówki gdzie liny się grupuja do tarla to chyba zrozumiała ile przyjemności daje kontakt z przyrodą ;) do tego ciągle za nami dwie kaczki plywaly "parka" a wzdłuż jednego z brzegów lazilo stado małych cielakow :D i teraz najlepsze :D weekend, a na jeziorze tylko my dwoje :D caego chcieć więcej ?

Bajka chłopaku, bajka! :)  ;) 

Świetnie, że wczoraj podzieliliście się swoimi przygodami! Echh te zdjęcia z rybami! Nawet bez ryb były super! Momentami w tym wątku było kilkadziesiąt osób. Może za tydzień ponownie coś zorganizujemy? Macie pomysł na temat czy idziemy tak jak teraz na żywioł (bez konkretnego tematu)?

• Like 2

Na żywioł. 

Nawet zaplanowane wydarzenia wydają się być dużo ciekawsze, gdy towarzyszy im element spontaniczności.

Jak na wyprawie wędkarskiej, wiemy gdzie jedziemy, o której jedziemy, ale co się wydarzy na miejscu, to już jedna wielka tajemnica. :)  ;)

Gdy się forma takich spotkań w sieci nieco wypali, można pomyśleć o tematycznych zasiadkach niedzielnych. ;)

• Like 3