Skocz do zawartości

Woblery Sendal

Casdamato

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czyli według Was mam po raz setny pisać jakie to sa super woblery i każdemu pstragowi jakiego zlowie pstrykac zdjęcie z woblerem w pysku zakładając, ze spełnia forumowe minimum?

Tu nie ma czego polecac, trzeba kupic, trzeba nauczyć sie nimi łowić bo jak każde inne same w pudełku ryb nie zlowia, by zlowic trzeba ryzykować i rzucać tam gdzie innym szkoda przynet. W sumie to wątpię by Jozkowi potrzeba była jakaś reklama, i tak pewnie nie nadąża z produkcja bo wbrew forumowym pozorom jego woblery maja wielkie grono fanów do których niewątpliwie sie zaliczam.

Bujo

• Like 4

... podobnie nie trzeba polecać przynęt Aszychmina, Dylewskiego, Małysza czy Piskorskiego.

Ci wspaniali ludzie mieli swoją prasę co numer kilka lat wstecz, więc teraz na tym jadą. Gdyby zaczynali dzisiaj byli by w sieci i robili to samo co My. Ale zawsze można trochę głupot napisać, to wolno ;) 

Swoją drogą Józek nie musi, a jednak konto na Face złożył raptem trzy miesiące temu. Po co?

Wierny swojemu mistrzowi Józefowi Sendalowi

Joker :)

• Like 3

Witam,

@Jocker,

Nie wiem dlaczego Jozek założył konto na fejsie, nie znam powodów, może by pokazać to nad czym pracował przez te wszystkie lata, nad czym spędzał niezliczone godziny bo jest dumny ze swoich dzieł i ma do tego prawo jak mało kto? Za to wiemy juz jaki był Twój cel chociaż :)

Nie wiem tez jak jest z ogólna dostepnoscia jego wyrobów, w zeszłym roku kupiłem ponad 100 sztuk i wszystkie, ze tak powiem spod lady dzięki koledze.

Wszystkich przynet masz racje trzeba sie uczyć, cieszy mnie, ze Ty to napisałeś bo jest wielki wysyp cud przynet za pinc dych, co lowia same, podobno....

Bujo

Witaj @Bujo,

Moje cele są bardzo klarowne i przemyślane. Konto na F było najpierw prywatne i jedynie zmieniłem jego główny charakter. Nie ukrywam, że planuję otworzyć pracownię, jedynie daty konkretnej nie ma. Zakładanie fanpage jest nie efektywne. Więcej osób z tzw. znajomych widzi wpisy na mojej tablicy, niż gdyby był to fanpage. Trzeba po prostu szukać lepszych rozwiązań, a na F można dobrze rozkręcić rozpoznawalność wyrobu. Siła obrazków jest nie do podważenia w dzisiejszym świecie. Może dlatego Józek pokazał się na F, bo młodzi są tam, a nie w sklepach stacjonarnych i nie czytają też praktycznie prasy wędkarskiej.

Zresztą stara Rapala robi to samo, a przecież o łowności wielu przynęt od dziesiątek lat krążą legendy. 

Co do woblerów Sendala, podpowiadam, że ma na Jerkbait swoje konto http://jerkbait.pl/user/52406-jozek-sendal/. O dostępności ogólnej nie mogę się wypowiadać bo to nie jest dobry temat na Forum. Wiek, zdrowie, to właściwe wskazówki dla zainteresowanych i wystarczy. Kontakt z Józefem Sendalem podtrzymuję, a w tym roku planuję go odwiedzić wreszcie, póki czas na to.

Edytowane przez joker

Witam,

Jocker,

Tak więc swoje powody, niewątpliwie bardzo jasne i przejrzyste przetransportowales na profil Józka bo przecież inaczej być nie może.

Bujo

:lol:  :mellow:   :lol:

Coraz śmieszniejsze są twoje teoryjki.

Mógłbyś nie przekręcać mojego nicku. Taka prośba, do mam nadzieję inteligentnego człowieka.

Zupełnie nie rozumiem demonizowania skuteczności tych woblerów? Praca tych przynęt jest znana i inni twórcy robią woblery o identycznej akcji na skalę masową. Nie chciał bym tutaj umniejszać wkładu twórcy w arkana polish lure... ale nie widzę powodu dla którego należy wynosić je ponad przeciętność?  

• Like 2

:lol:  :mellow:   :lol:

Coraz śmieszniejsze są twoje teoryjki.

Mógłbyś nie przekręcać mojego nicku. Taka prośba, do mam nadzieję inteligentnego człowieka.

Smieszniejsze? Mam jedna zasadę - jak czegoś nie wiem to sie nie wypowiadam, Ty od razu stwierdziłes ze skoro konto na fejsie to musi mieć kiepska sprzedaż i potrzebuje nowych klientów, młodych, co gazet nie czytają.

Zostaw sobie swoje kasliwe komentarze dla siebie, jeśli przekrecilem nick to oczywiście nie celowo- taki efekt używania rożnych domyslnych tworow Apple w rożnych językach.

Bujo

P.S. Powodzenia w podbijaniu swiata swoimi wyrobami

Smieszniejsze? Mam jedna zasadę - jak czegoś nie wiem to sie nie wypowiadam, Ty od razu stwierdziłes ze skoro konto na fejsie to musi mieć kiepska sprzedaż i potrzebuje nowych klientów, młodych, co gazet nie czytają.

Zostaw sobie swoje kasliwe komentarze dla siebie, jeśli przekrecilem nick to oczywiście nie celowo- taki efekt używania rożnych domyslnych tworow Apple w rożnych językach.

Bujo

P.S. Powodzenia w podbijaniu swiata swoimi wyrobami

Gdybyś nie kłamał, nie musiałbyś strzelać fochów.

Już wcześniej przekręcałeś mój nick, bo pomylić się można raz i to się po prostu każdemu może zdarzyć.

"W sumie to wątpię by Jozkowi potrzeba była jakaś reklama, i tak pewnie nie nadąża z produkcja.."

To a propo, że się nie wypowiadasz jak czegoś nie wiesz.

Zadzwoń lub napisz do niego i nie będziesz musiał mieć jego woblerów z pod lady, tylko normalnie jak każdy kto je chce mieć, czyli z pod klawiatury.

:)

nie widzę powodu dla którego należy wynosić je ponad przeciętność?  

I bardzo słusznie.

Dla mnie mają wysoką wartość. Dzięki woblerom Sendala, a nie Rapali, którą miałem wcześniej w pudełkach, zakochałem się w tych przynętach ze sterem.

Poza tym to kanon. Podstawowy kształt i sposób umieszczania steru dla woblerów rzecznych, który nadal jest powielany. Niezwykle prosty i przy tym skuteczny wobler. Taki pewniak na nizinne i wyżynne rzeki. Można by rzec przynęta doskonała. To oczywiście moje zdanie, które wyrobiłem sobie łowiąc tymi woblerami od prawie 20 lat.

Edytowane przez joker
  • Like 1

Ja swego czasu uważałem te wobki za absolutne i jedyne killery na moich Wiślanych opaskach i rafach...kupowałem jak leci wszystkie do 4cm, a sami wiecie jak z dostępnością i cenami....ile batalii na alledrogo człowiek o nie stoczył :ph34r:

Obecnie co raz trudniej coś wyrwać i kupić, ale wciąż na nie poluje.... w Warszawie kiedyś były w salonie Muskie, ale człowiek jeszcze nie wiedział do czego są zdolne, a potem sklep zamknęli :(

Tak jak napisał @Joker, to kanon i klasyka i w 100% się z tym zgadzam...z drugiej strony podtrzymuję również to co napisał @guciolucky, co raz więcej dobrych i skutecznych rękodzieł na rynku - i na szczęście....ale po ukochanego sendala pewnie jeszcze do rzeki wejdę :P

Edytowane przez malcz
  • Like 1

Gdybyś nie kłamał, nie musiałbyś strzelać fochów.

Już wcześniej przekręcałeś mój nick, bo pomylić się można raz i to się po prostu każdemu może zdarzyć.

Czyli oskarżasz mnie o kłamstwo? Twoje ego jest strasznie wielkie, nie widzę żadnych powodów ku temu patrząc chociażby na Twój warsztat. Skoro kreujesz sie na mistrza jerkow to powiedz mi tutaj publicznie ile dużych szczupakow na nie zlowiles ? Coraz częściej słychać w tym dziale głosy jak to zamierzacie podbić świat swoimi wyrobami, daleko do tego, ten świat to niby jest blisko ale jednocześnie strasznie daleko. Konto na fejsie i malowane farbkami drewno tego nie uczyni nawet jak w środku jest abra kadabra , hokus pokus i włos z jednorozca.

Bujo

• 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...