Żbiku Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Wymieniałem to wiem a dla niedowiarków jeszcze to 3 post http://www.breammaster.com/forum/showthread.php?t=38255 w poprzednim materiale podano wymiary dla łożysk nr 7 i 10 a nie 7,9 bo dziewiątka to druciana blokada łożyska.Cyt:"Also to note is that the new model Certates (post 2010) have a thinner spool bushing. As what Nugget has mentioned, the older Certate has a aluminium spool bushing with 7x11x3mm measurement. The measurement for the new Certate is 7x11x2.5mm and I can not find anywhere that stock this size as a shielded bearing, only open ones (though I haven't tried Daiwa yet)." Idąc za tłumaczeniem google:"Również należy zwrócić uwagę na to, że nowe modele Certate (po 2010 r.) mają cieńszą tuleję szpulki. Jak @Nugget wspomniał, starszy Certate ma aluminiowa tuleję szpuli z rozmiarze 7x11x3mm. Rozmiar dla nowego Certate jest 7x11x2.5mm i nie mogę znaleźć nigdzie tego elementu w tym rozmiarze jako zakmnięte łożysko, są tylko otwarte (choć nie próbowałem jeszcze Daiwa). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Kurna...Też byłem przekonany, że trójka pasuje do tych nowych...Zamiana na 2,5, to chyba tylko po to żeby było trudniej znaleźć, psia ich mać...Takie same będą fokusy jak z poszukiwaniami jednostronnie zamkniętych 7x11x2,5, które wsadzała Daiwa firmowo do teamdaiwek-S iA... Cięęęęęężko znajdywalne na "wolnym rynku"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Krótko mówiąc 2,5mm grubości będą niekryte.Widać poniżej:http://www.albeco.com.pl/PL-H12/e-sklep.html?symbol=&nazwa=&producent=-1&sr_wewn=7&sr_zewn=11&szerokosc=3&nazwa_symbol=on&w_srodku=on&zerowe=on&precyzja=0%2C9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=118_175_188&products_id=7290Może nie EZO ale obustronnie kryte, kupiłem 10szt za 46zł i nawet jeśli trzeba będzie je co pół sezonu wymieniać, to mam zapas na 2,5 sezonu i w razie co wymienię Edytowane 30 Maja 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=118_175_188&products_id=7290Może nie EZO ale obustronnie kryte, kupiłem 10szt za 46zł i nawet jeśli trzeba będzie je co pół sezonu wymieniać, to mam zapas na 2,5 sezonu i w razie co wymienię Bez przesady, w szpulo będzie kręciło bez problemu.Rolka to może zmęczyć ale pod szpulą raczej nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Bez przesady, w szpulo będzie kręciło bez problemu.Rolka to może zmęczyć ale pod szpulą raczej nie powinno.No. Prędzej się cała ta cerata rozsypie niż podszpulkowe łożyska.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Stąd też uważam, że nie ma sensu w te miejsca pchać EZO za 25-30zł i obustronnie kryte nierdzewne za 5zł wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 "Psia kość" - zadziałała rutyna.Dostałem info od klienta (posiadacza takowej ceraty) który to pomierzył i rzeczywiście jest 11x7x2,5.A tyle razy miałem ten kołowrotek w rękach i nie pomierzyłem,byłem pewien że jest tak jak w starej ceracie. Przepraszam za wprowadzenie zamieszania. pozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 "Psia kość" - zadziałała rutyna.Dostałem info od klienta (posiadacza takowej ceraty) który to pomierzył i rzeczywiście jest 11x7x2,5.A tyle razy miałem ten kołowrotek w rękach i nie pomierzyłem,byłem pewien że jest tak jak w starej ceracie. Przepraszam za wprowadzenie zamieszania. pozdrawiamJózef LeśniakJózeczku to już rutyna, a rutyna zabija.Trudno pamiętać wszystkie wymiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 A ja myślałem, że doświadczenie jest w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 A ja myślałem, że doświadczenie jest w cenie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Ale Józki zapierali się "rencami i nogamy", że ma być 11x7x3 i tak ma być i basta! Najważniejsze, że wyjaśniona sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Ale Józki zapierali się "rencami i nogamy", że ma być 11x7x3 i tak ma być i basta! Najważniejsze, że wyjaśniona sprawa.Józki "rencamy i nogamy" odpuscili a ja się dalej upieram żeby zamiast drucika dawac uszczelkę i łożysko x3 pół godzinki temu tak poczynilem po raz kolejny i znów gra i buczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Józki "rencamy i nogamy" odpuscili a ja się dalej upieram żeby zamiast drucika dawac uszczelkę i łożysko x3 pół godzinki temu tak poczynilem po raz kolejny i znów gra i buczyA co się będę z młodymi konikami kopał .Jak to "uszczelniasz" podkładką?Dlatego również jestem za mierzeniem tuningowanych części bo różnie może wyjść w praniu. Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 pakiet z wysokością 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) a tu trójeczka i tego typu uszczelka zamiast druciaka ;>uszczelka na tyle mieNtka i spreNżysta że jak się szpulke ściąga to łożyskozostaje na tulei a nie w szpuli jak się zdarzało przy braku zawleczki ;> Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ta uszczelka to metal czy guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zapewne gumowa, tak samo jak w Turkach bodajze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zapewne gumowa, tak samo jak w Turkach bodajze.owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ale kłótniarze... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ale kłótniarze... :lol: Oj tam kłótniarze, ryba nie bierze to trza coś robić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Toż to zwykły o-ring przecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zwykły o-ring to jest w Jaxonach Tu jest specjalnie wyprofilowana silikonowa podkładka blokująca 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 A jakby te łożyska 3mm sklepać młotkiem na 2,5mm? Podeszłyby? I może jeszcze jedno "Z" z dwóch wywalić łomikiem, to i by kryte na jedno zet by było.No i jak pod szpule kłaść łożysko na 4,5zł??? Nie wyobrażam sobie, aby cała szpula podparta byłą wyłącznie na łożysku za 4,5zł. Te za 30zł lepiej podpierają, wgm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 A jakby te łożyska 3mm sklepać młotkiem na 2,5mm? Podeszłyby? I może jeszcze jedno "Z" z dwóch wywalić łomikiem, to i by kryte na jedno zet by było.No i jak pod szpule kłaść łożysko na 4,5zł??? Nie wyobrażam sobie, aby cała szpula podparta byłą wyłącznie na łożysku za 4,5zł. Te za 30zł lepiej podpierają, wgm.Jak Ci kiedyś jazgarz życia zdemoluje zestaw i pójdzie razem z paprochem - inaczej będziesz śpiewał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi