Żbiku Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Moze ktos ma zbedna do knoba Daiwy i poratuje? Jakis maly japonski pingpong zapomnial dolozyc pod łozysko do knoba w nowej Certate i jest luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Podłączę się pod temat.Powiedzcie mi w jaki sposób likwidujecie luzy w knobach które są nitowane a więc i możliwości rozbiórki są nie "bałdzo" .Owszem można rozwiercić, dorobić część w jakimś zakładzie mechaniki precyzyjnej i mamy spokój w temacie bo knob staje rozbieralno/wymienialny.Ale powiedzmy że idziemy po najmniejszej linii oporu. Ja do tej pory załatwiałem to tak że wycinałem sobie pasek z taśmy teflonowej i wiązałem na powstałym luzie petelkę, później psikanko smarem teflonowym i da się żyć.Macie jakieś wypróbowane metody na wycinanie małych podkładek z plastiku (bynajmniej nie nożyczkowe) ? Edytowane 14 Czerwca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Bierzesz Pan podkładkę jak pod szpule o dziurce ze średnica nita w knobie, a średnica zewnetrzna podkładki to plus minus szerokość dolnej czesci knoba, rozcinasz z jednej strony i wciskasz na nit, dobre jakosciowo podkładki się po kilka lat trzymają, praktycznie każdego emblema i podobne wynalazki tak się traktuje bo ten luz na knobie drażni, oj drażni.ewentualnie można nita podklepac od środka knoba ale to wyższa szkola jazdy bo trzeba dobrze ustawić dolną część żeby korbki nie roztrzaskac. Edytowane 14 Czerwca 2014 przez Qowax001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Panie @Qowax dawałem tak podkładkę, ale że jako nie mogę dokładnie zmierzyć suwmiarką średnicy nita w takim knobie, to dawałem podkładki jakie miałem na stanie :/ (miały luz). Efekt był taki że po jakimś czasie podkładka sama znikała, zapewne z tytułu niedopasowania średnicy nita do średnicy wewnętrznej podkładki. Dlatego ewentualnie sam wolałbym sobie te średnice dopasować i wyciąć.Chyba że nity to jakiś znormalizowany rozmiar i pasuje do tego określona podkładka ?Rozklepywanie nie wchodzi w rachubę z tytułu braku odpowiednich narzędzi do tego celu, (właśnie ta korbka) . Edytowane 14 Czerwca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 A jaki młynek ? Tzn wielkość, bo ja znam fajne zastępcze korbki co maszyne odmładzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) .............. Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Co ciekawe, w starym Stradicu FG jest oryginalnie założony taki dystansik. Dlaczego Daiwa na to nie wpadła??? Pozdrawiam cristovoBo shimano technologicznie wyżej stoi.Już od dawna o tym wiem i tylko 1 produkt z daiwy u mnie pozostał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Bo shimano technologicznie wyżej stoi.Już od dawna o tym wiem i tylko 1 produkt z daiwy u mnie pozostał .Muszę się U mnie Daiwy coraz więcej Edytowane 15 Czerwca 2014 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 A jaki młynek ? Tzn wielkość, bo ja znam fajne zastępcze korbki co maszyne odmładzają Jeśli gdzieś tam, w twoich przepastnych zasobach niepotrzebnie wala się korba od blue arca 9300 to możemy porozmawiać.Te korby pasowały do RA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi