Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

No i udało się wrócić nad Dunajec lecz i tym razem bez kijka ( okres ochronny pstrąga i związane z tym łowienie na woblery o długości powyżej 10cm).

Ale na wiosnę wracam bo taki widok będzie mi się śnił przez długi długi czas. Sorka za kolory ale fotka robiona przez okulary polaryzacyjne:) (brak filtra)

Obiektyw stałka 50mm więc nie uchwyciłem całej watahy było ich mniej więcej 3 razy tyle:)

Pozdrawiam Qcyk!!

post-54784-0-19753600-1413038271_thumb.jpg

• Like 5

Dzięki Panowie za miłe słowa!!!:) Możliwe, że są podobne do woblerów innych twórców ale jest nas tylu, że trudno tego uniknąć. Każdy po jakimś czasie metodą prób i błędów dochodzi do odpowiedniej bryły wobka. Jeżeli chodzi o kotwiczki to robię przeważnie z 1 ale w niektórych przypadkach to kwestia uzyskania odpowiedniej pracy:)

Tak czy inaczej namawiam wszystkich do robienia własnych przynęt bo to zajebista frajda złowić rybę na coś co zrobiło się od podstaw:)

Pozdrawiam Qcyk!!

• Like 1

Siema Daniel

Dzięki Panowie za miłe słowa!!! :) Możliwe, że są podobne do woblerów innych twórców ale jest nas tylu, że trudno tego uniknąć. Każdy po jakimś czasie metodą prób i błędów dochodzi do odpowiedniej bryły wobka. Jeżeli chodzi o kotwiczki to robię przeważnie z 1 ale w niektórych przypadkach to kwestia uzyskania odpowiedniej pracy:)

Tak czy inaczej namawiam wszystkich do robienia własnych przynęt bo to zajebista frajda złowić rybę na coś co zrobiło się od podstaw:)

Pozdrawiam Qcyk!!

Nawet nie wiesz jaką miałem radość gdy ustawiałem swoje i złapałem miarowego okonia...

Niby nic dziwnego gdyby nie fakt, że tego dnia obrzuciłem znane miejsca, skutecznymi przynętami a skubnięcia brak!

Faktycznie to uczucie jest cudowne... choć nadal wole młode picze ;D

Pozdrawiam

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Nareszcie było trochę więcej czasu żeby usiąść przy nowych wypiekach... takie 4 przykładowe jeszcze tylko stery i na wiosnę jak znalazł (oczywiście wszystkie powielone) :). Efekt będzie lepszy po kolejnych warstwach lakieru - mam nadzieję...

Pozdrawiam Qcyk!!

post-54784-0-25267200-1420572530_thumb.jpg

post-54784-0-35970600-1420572531_thumb.jpg

post-54784-0-57307200-1420572532_thumb.jpg

post-54784-0-87101700-1420572533_thumb.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 5

Śliczne maluchy.

Świetnie dobierasz kolory.

Zaciekawiła mnie faktura/podkład w pierwszym i ostatnim. To tylko farby czy proszek jakiś czy cuś? PS jeśli to nie tajemnica...

Żadna tajemnica to same farby nałożone w odpowiedniej kolejności. Kilka sztuk poświęciłem zanim doszedłem do tego;)

Pozdrawiam Qcyk!!

Ten drugi będzie killerem na kwietniowe jazie z Wkry....wspomnisz moje słowa :D

Malcz będziesz miał możliwość to sprawdzić:D

Ale pewnie zanim dogrzebiesz się do niego w swoich przepastnych pudłach to miną wieki ;)

Edytowane przez Qcyk