Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za dobre słowo! Wczoraj przetestowałem 9-tki bez steru na nowym odchudzonym korpusie. I powiem tak praca bardzo mi się podoba szczególnie przy wolnym i średnim prowadzeniu dosyć mocno błyska bokami + odskoki na boki i przy delikatnym podszarpywaniu wychodzi do powierzchni (jak spierdzielająca ukleja). Co będę się rozpisywał zadowolony jestem:). Później postaram się wrzucić fotki no i jak tylko będę miał czym nakręcić to filmik z pracą też wstawię. Pudło na sezon już prawie kompletne pozostało dorobić kilka tych 9 żeby mi nad wodą ich nie zabrakło:)

Pozdrawiam Qcyk!!

• 4 tygodnie później...

Korzystając z krótkiego pobytu w beskidzie sądeckim zabrałem ze sobą kijek co by przy okazji wyskoczyć nad Dunajec...niestety takie szczęście mam że sobie nie połowię :/

No nic ale na Wiśle chyba się podnosi a w przypadku tej rzeki to dobry znak:)

Edytowane przez Qcyk

• 2 tygodnie później...

Mnie na ryby nie trzeba namawiać :D Bardzo możliwe że za 2 tygodnie będę w swoich stronach napiszę jeszcze na priv. Byłem w ten weekend ale tylko 1,5 h miałem na łowienie tylko nie na rapowanie...tym razem interesował mnie białoryb...i udało się skusić kilka ładnych Wzdręg i płotek na jiggi :)

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Korzystając z niskiego stanu wody zarówno w Wiśle jak i Bugu dokończyłem prototyp bezsterowej 7:

długość 7cm

waga ok 12g -z uzbrojeniem

Malowanie proste ale mam nadzieję że okaże się skuteczne ;)

Praca przednie oczko delikatny zyg zag tuż pod powierzchnią, górne oczko migotanie z lekko opuszczonym pyskiem do dołu.

Niebawem zabieram ją jeszcze raz nad wodę może coś nowego uda się odkryć :D

post-54784-0-29188500-1436208588_thumb.jpg

Pozdrawiam Qcyk!!

Edytowane przez Qcyk
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Kolejny wobler ale tym razem zaczerpnąłem z dobrze znanego wobka, chociaż masa i długość nieco się różnią :) Korpus też nie jest w 100% taki sam. W zestawieniu z moimi wcześniejszymi woblerami 7-7,5 cm ze sterem wypada dosyć grubo zarówno pod względem szerokości korpusu jak i jego wagi. Na razie tylko takie foto. Dojdzie jeszcze kilka warstw lakieru i ster. Finalnie nie będzie ważył więcej niż 13,5 g.

Kto zgadnie na wzór jakiej przynęty został zrobiony temu wyślę jedną sztukę na teściki :)

Waga : 13,5g z uzbrojeniem

Długość: 7,5 cm

post-54784-0-78294100-1437246443_thumb.jpg

Pozdrawiam Qcyk!!

Edytowane przez Qcyk

• 2 miesiące temu...

Korzystając z niskiego stanu wody zarówno w Wiśle jak i Bugu dokończyłem prototyp bezsterowej 7:

długość 7cm

waga ok 12g -z uzbrojeniem

Malowanie proste ale mam nadzieję że okaże się skuteczne ;)

Praca przednie oczko delikatny zyg zag tuż pod powierzchnią, górne oczko migotanie z lekko opuszczonym pyskiem do dołu.

Niebawem zabieram ją jeszcze raz nad wodę może coś nowego uda się odkryć :D

attachicon.gif7 bezsterowa.jpg

Pozdrawiam Qcyk!!

Daniel bardzo fajne malowanie. Będzie chleb z tej mąki ;) Drzewo? Jak dawaleś obciążenie? Edytowane przez spinnerman

• 4 tygodnie później...

Cały czas coś kombinuję. Ale nie chcę wrzucać dopóki praca mnie nie usatysfakcjonuje :) Niebawem coś tam się pojawi. Zaczynam też kombinować z nowymi materiałami więc to tylko kwestia czasu i coś na pewno się ukaże:)

Edytowane przez Qcyk

Daniel bardzo fajne malowanie. Będzie chleb z tej mąki ;) Drzewo? Jak dawaleś obciążenie?

Dzięki Adam. Myślę że do tej mąki trza dorzucić jeszcze kilka składników :D Bo to jeszcze nie to czego chcę. Obciążenie dałem z przodu w kształcie łódki tak bym to nazwał. Ogólnie jeszcze dużo problemu przysparza mi umieszczanie balastu w bezsterach ale zima idzie więc będzie dużo czasu na testy. Co do malowania to coraz bardziej podoba mi się prostota. Póki co nie będę się skupiał na malowaniu tylko na pracy wszak to najistotniejsze.... pewnie sporo korpusów pójdzie do kosza ale nikt nie powiedział że będzie łatwo ;) A materiał to twarda balsa.

Pozdrawiam!!