Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Qcyk pewnie łowi leszcze i krasnopiórki [emoji14]

To prawda fajna zabawa z tą drobnicą ale chyba Bolki zostaną na pierwszym miejscu a takie delikatne łowienie mimo że bardzo sympatyczne to będę traktował jak odpoczynek od ciężkiej boleniowej orki ;)

Tymczasem spędziłem bardzo udany weekend nad moją ulubioną rzeką... Bug ma wielką moc i zawsze będzie na pierwszym miejscu :)

Stałe miejsce do szaleństw w wodzie w zeszłym roku mniej więcej o tej samej porze  pluskało się ok 15 szt :D

3538212_IMG_7966.jpg

I takie cuś udało się przywieść ;)

3538211_IMG_7978.jpg

No i taka nowa plaga nad dziką rzeką - wpierdzielają drobnicę jak szalone...

3538213_IMG_7962.jpg

I dla ułatwienia powiększenie :)

3538275_IMG_7962-2.jpgP.S kurde muszę jakieś szkło kupić uniwersalne bo krajobrazy portretówką robić to trochę nie halo....

Edytowane przez Qcyk
  • Like 6

Tak. Ale ostatnio mało się tam dzieje...bo jest niejeden amator na mięsko z Bolenia (zostały tylko te najcwańsze, jednego z nich miałem w zeszłą sobotę ale podziękował za współpracę...).... oj a z jednym z tych amatorów bardzo się nie lubimy. Ostatnio wytłumaczyłem jemu i jego koledze że nie powinien zabierać ryb pohaczonych za kapotę i od tej pory omija mnie szerokim łukiem :) A poza tym Bolenie kiedyś się znudzą widokiem Fantomów i będzie bida ;)

Bywasz tam Adam czasami??

Kiedyś tam bywałem. Łowiłem piękne klenie i brzany. Później wygrałem tam dwudniowe duże zawody spinningowe. Miejscowe ugryzie stali na skarpie i nie mogli się nadziwić jak ciągnę klenia za kleniem przeplatanego grubym boleniem. Po tym miejscówka została totalnie rozdeptana i wykłusowana :(

To prawda teraz słychać tylko narzekania, że ryb nie ma i nie wiadomo kogo winić. Powiem szczerze banda idiotów  tam łowi. A co gorsza nie da rady im wytłumaczyć niczego. Całe szczęście że na Bugu jest sporo fajnych miejscówek nie koniecznie z tak dużą presją :)

A i świniaki tam ładne siedzą :)

3540489_11889661_838182466297597_1933976

Edytowane przez Qcyk
  • Like 4

Ale fajna :) To dobrze świadczy o czystości wody. Świnka ma bardzo duże wymagania tlenowe i jest wrażliwa na wszelkie zanieczyszczenia. Kiedyś na Bugu były potężne stada świnek. Ja tych czasów nie pamiętam. Mój ojciec wspomina, że ciężko było złowić inną rybę. Same świnki! Później wszystko w pień wytruła włodawska garbarnia :(

Edytowane przez spinnerman

• 2 tygodnie później...

Te 3 modele na stałe zagoszczą w moim pudełku...praca bardzo mi odpowiada. W przypadku 2 i 3 obowiązkowa stalka bo zębaty też będzie się tym interesował. Fotki nie najlepsze bo robione w domu ale zawsze coś tam widać :) Jeszcze tylko klej na stery i gotowe.

Rozmiarowo odpowiednio:

1. 90mm - ok 12g

2. 80mm - ok 11g

3. 60mm - ok 9g

Materiał drewno.

3641231_IMG_8188.jpg

3641230_IMG_8190.jpg

3641232_IMG_8194.jpg

Pozdr Qcyk!!

• Like 6

Ok mniej więcej za tydzień powinienem mieć coś jeszcze więc Ci odłożę  :) Kiedyś już był w urzyciu i robił robotę na szczupłych no i na rapkach... Ryby nie były wielkie ale chętnie go zajadały. W tym nowym zmodyfikowałem tylko nieco ster...

3641568_2015-05-0106.29.32.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1