Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Takie 2 nowe oblicza wobka boleniowego 90mm ze sterem. Spontanicznie nadałem mu dobrze kojarzącą się nazwę (głównie z okresem studiów) BoloLolo 9 ;) Z 3 dotąd powstałych wersji chyba ta najprostsza bez pokryw skrzelowych mi się najbardziej podoba... Co sądzicie?? 1,2 czy 3?

1

post-54784-0-32811300-1482230700_thumb.jpg

2

post-54784-0-42919500-1482230698_thumb.jpg

3

post-54784-0-45123100-1482230699_thumb.jpg

Pozdr!

Edytowane przez Qcyk
  • Like 13

No i mam moment bo siostrzeniec zajął się zabawkami na chwilę :D

Tak w skrócie żadna "Ameryka" wobki delikatnie lusterkują w opadzie. Przeznaczone są do prowadzenia średnim i szybkim tempem. Przy szybszym tempie zdadzą też egzamin przy prowadzeniu z prądem. Ja osobiście stosuję dodatkowo lametę na obie kotwice przez co zwiększa się intensywność lusterkowania w opadzie oraz rzecz jasna poprawia się lotność. Jeżeli już mowa o lotności to wobki nawet bez lamety fest latają (nie zauważyłem tendencji do kręcenia młynków w powietrzu). Praca podczas prowadzenia to hmmm....delikatne (wąziutkie)  drżenie całego korpusu lekko wyczuwalne na kiju + migotanie bokami z dość dużą częstotliwością (taka praca u mnie przynosi najlepsze efekty). Po Świętach postaram się o jakiś film z pracą zarówno "BoloLolo 9" jak i "Juniorów" bo porzucałem dzisiaj "Juniorami" trochę w Bugu i praca daje spore nadzieje na ryby w 2016 roku. No i dzisiaj "Junior" skusił Burzańskiego Sandokana...oceniłem go na ok 40cm :D 

Póki co wirus skutecznie uniemożliwia wyjście nad wodę. Więc powstał taki projekt "Kosa" 65 mm, ok 8g wagi bez kotwic. Więc mała, dosyć ciężka i opływowa przynęta ze sterem. Czas pokaże... :)

4038043_DSC_0083.jpg

Przy okazji jeszcze taki kolor "BoloLolo 9"

4038042_DSC_0010.jpg

Najlepszego w Nowym Roku!! Samych PB wam życzę!!! :D

• Like 9

• 3 tygodnie później...