Qcyk Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Pokazuj całego Jak będzie szło oczko przednie? Nie mogie bo to dopiero wzór pod formę będzie Jak mi się uda go ujarzmić to pokażę. Ten jest zrobiony w bardzo twardej balsie ale zamierzam jeszcze zrobić w lipie i wtedy zdecyduję który zalewać. Nie wiem ile czasu mi same formy pochłoną...Bo dopiero z tym startuję. Oczko będę testował w 2 wariantach : 1. Na brodzie (i tutaj trochę mnie pysk martwi). Ale jakoś dam radę.2. Wychodzące z pyska A może w międzyczasie jeszcze ze dwa warianty wpadną do głowy Edytowane 11 Lutego 2016 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Nie będzie oczka.Pierwszy wobler Wi-FiNa Wi-Fi za wcześnie jestem na etapie IrDA... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Powoli....do przodu... No i w przypływie weny... ...poprawiłem giembe a jednocześnie zmieniłem na lipę Teraz jest git. Poniosło mnie i postanowiłem wystrugać jeszcze brzydala 4,5cm (Oczko planuję dać u góry ale nie wykluczone, że będę go próbował również oszpecić sterem)...ehhh kiedy ja to dokończę... Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Qcyk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Kurier zawitał w me skromne pierogi. Teraz tylko trzeba wygospodarować trochę czasu na próby... próby... próby ;-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Daniel, wytrwałości! Zobaczysz jaki to lekki chleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Dzięki Adam przyda się bankowo. Nie liczę na to, że będzie lekko. No ale jak już sobie powiedziałem, że muszę spróbować to będę walczył z tymi chemikaliami póki serce mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 To co widzę na tych fotkach to naprawdę kolega uprawia lurę building pełną gębą. Super!!! Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Pierwsze próby z chemikaliami za mną... oczywiście nie obyło się bez małej wtopy Ale po kolei...1. Wystrugałem kilka korpusów w drzewie lipowym (tutaj pokazałem tylko 2 najmniejsze 3 i 4,5cm).2. Zanurzeniowo pokryłem je dwoma warstwami lakieru tak aby były gładkie jak szkło.3. Usadziłem modele na stożkach z plasteliny technicznej i umieściłem w ramkach za które posłużyły strzykawki. 4. Po centralnym ustawieniu modelu strzykawkę przykleiłem do podłoża i zalałem sylikonem(dla pewności rozformowałem po 24h). Należy pamiętać aby zaznaczyć dokładnie na strzykawce miejsce w którym później natniemy sylikon bo w innym wypadku może się okazać, że nasz odlew będzie miał niewielkie łączenie na boku a nie np na brzuchu... 5. Zalałem formy chemią Oczywiście z jednego korpusu odlała się tylko gęba ale nie byłem zaskoczony bo było to już widać po kilku minutach wklęsły lejek w formie po lewej. Za szybko aplikowałem i to był powód. Formy są na razie jednoczęściowe ale jak czas pozwoli to za jakiś czas również 2 częściowe formy będą na tapecie. A tak wygląda pierwszy odlew. Jestem w miarę zadowolony...4,5cm (waga korpusu porównywalna do wagi modelu z drzewa lipowego) . Może taki opis komuś ułatwi zaczęcie odlewania korpusów...Bajo. P.S. A w międzyczasie drewno. Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Qcyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Boleniówki to robisz bajkowe Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Formy w strzykawce jeszcze nie widziałem Odlew wyszedł, jak widać trzeba mieć trochę pomysłowości w głowie i można lać korpusiki całkiem prostym sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Tutaj muszę przyznać, że pomysł nie jest mój Kilku chłopaków już tak robiło formy jednoczęściowe. Ja to sobie tylko zaadoptowałem pod swoje potrzeby... Korzystając z tego, że jutro jadę na dziki wschód przygotowałem sobie 4 wobki testowe na Bug . Wannowe wyszły ok ale rzeka zweryfikuje Mam też odlane 2 wielkości boleniówek ale praca jeszcze jest daleka od ok więc niech pozostaną w ukryciu Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Qcyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Kurde trzeba się było przypatrzyć czy te bolneniówki nie są z odlewu tylko po dzióbkach widać Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Przerwa w struganiu...NFZ zafundował mi wczasy all in..... http://zmniejszacz.pl/zdjecie/386/4514963_DSC_0317.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Daniel szybkiego powrotu do zdrowia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Szybkiego powrotu do zdrowia! Lektura widzę porządna przygotowana PS. Miejscówa na korytarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Dzięki Panowie. Te książki już dawno miałem spakowane do szpitala za każdym razem kiedy je czytam coś nowego wyłapuję Zgadza się na korytarzu...mega obłożenie oddziału trafiłem ale za 6 tygodni mam nadzieję na pikną salkę z gniazdkiem i tv... Oj ciężko będzie zacząć sezon z początkiem maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Zdrowia...Niech jak najszybciej wraca! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Zdrowiej jak najszybciej Danielu. Mam nadzieję, że nie zasypiesz mnie pytaniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Dzięki jeszcze raz Panowie!Sławek jak wyklują się jakieś pytania to na pewno się o tym dowiesz Na razie wielokrotne czytanie zdaje egzamin. Nigdy nie byłem dobry z przedmiotów ścisłych P.S. Czekam na kolejną publikację. Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Powoli to powoli... ale coś tam się dzieje... długość 6cm. Woda bardzo wysoka i trącona jak syf spłynie i znajdę chwilę postaram się nagrać coś lepszego...Oczywiście nagranie w mistrzowskiej jakości. Edytowane 14 Marca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 I jeszcze foto. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Wietrząc piwnicę znalazłem skarb...teraz nawet pogoda mi nie straszna ;-) myślę że 15 lat ma spokojnie. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Drużyna kleniowa (myślę, że okoń też przypierdzieli) . długość : 3cmwaga: 4 gramy, fest latają Praca od bardzo drobnej do trochę bardziej zwariowanej.3 x nurkujące kilkadziesiąt cm ale można poprowadzić pod powierzchnią1 x smużący z możliwością poprowadzenia tuż pod powierzchnią1 x wobek głębiej schodzący (niestety nie byłem w stanie sprawdzić jak głęboko) W końcu mogłem się nieco wyżyć z kolorystyką jak widać W przyszłym tygodniu wrzucę filmik z pracą surówek. Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Qcyk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertoPL Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Świetnie wyglądają, mój faworyt to ostatnie zdjęcie, powinien robić niezłe zamieszanie w rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) No i bezsterowiec pod Bolki już na ukończeniu. Dużo nerwów i materiału upłynęło zanim udało się uzyskać satysfakcjonującą mnie pracę. Mam nadzieję, że boleniom też podejdzie. Czas zweryfikuje. Waga : 15,5g z uzbrojeniemdługość: 9cmLotność przy tej wadze naprawdę bardzo dobra.Wobler mocno szalony... Jest i filmik z pracą. Jakością i widocznością nie powala ale niestety jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ciężko jest nagrać pracę tego typu przynęty samemu...no chyba że się ma 3 rękę Wszelkie uwagi bardzo miło widziane. Pozdrawiam i smacznego jajka! P.S.Z czasem będzie też mniejszy brat 7cm... Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Qcyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi