Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Unifish

4,5cm / 5,5g (z uzbrojeniem), tonący

Materiał - drewienko.

Przewiduję różne wersje kolorystyczne. Ale barwy raczej naturalne ;)

P.S. Tylko ten klej do sterów. Jeszcze mnie nie zawiódł ale wygląda średnio. Może ktoś coś poleci? :)

post-54784-0-23748600-1482224524_thumb.jpgpost-54784-0-02422400-1482224525_thumb.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 5

P.S. Tylko ten klej do sterów. Jeszcze mnie nie zawiódł ale wygląda średnio. Może ktoś coś poleci? :)

Z tego co pamiętam używasz Patex przeźroczysty. Spójrz na moje ostatnie trolowce w wątku, stery wklejone na ten klej. Nie wiem jak postępujesz może podobnie i tylko jakiś szczegół w klejeniu robi różnicę. Osobiście nakładam klej drutem, po wciśnięciu steru w szczelinę, nadmiar ( o ile dałem nieco za dużo) wylewa się u podstawy nacięcia. Czystym drutem zbieram ten nadmiar ruchem od woblera po sterze. W drugą stronę można łatwo zbrudzić oko przynęty Jeżeli, co się też zdarza, klej pozostaje na korpusie, to mokry palec załatwia resztę. W dużych, czy małych woblerach, efekt jest bardzo zadowalający. Z przodu woblera nie powinien wylewać się klej po włożeniu steru. A ten Patex rzeczywiście lepiej trzyma od niektórych epoksydów.

• Like 1

A dajesz klej na ster czy tylko w szczelinę. Jeśli dobrze zrozumiałem to wciskasz ster tylko trochę później tą szczelinę, która została wypełniasz klejem i dopiero dociskasz ster do końca ? :)

P.S. Dokładnie to Patex przeźroczysty. Jest bardzo dobry tylko mógłby mieć +3min do stygnięcia.

Edytowane przez Qcyk

Daję klej na ściany szczeliny i wkładam ster. Sam koniec płytki sterowej fazuję lekko na papierze ściernym co uniemożliwia ewentualne "zeskrobanie" nałożonego kleju. Zresztą ten klej świetnie trzyma się powierzchni tuż po nałożeniu. Reszta jak opisałem wyżej.

Rzeczywiście czas pracy tego kleju jest bardzo krótki. Jak będę robił 1000 sztuk na raz to zmienię ;)

• Like 1

Hehehe raczej odpuściłem wkrę w tym roku - byłem raz. Weekend odpada ze względu na kajakarzy i brak komfortu psychicznego przy ich obecności a w tygodniu nie ma czasu. To idealne wiślane kolory, tylko na takie kombinacje mam ostatnio brania klenio-jazi????

Edytowane przez malcz
  • Like 1