Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

"Nowy" bezsterowiec... leżał w pudełku nieużywany przez 2,5 miesiąca. A ostatnimi czasy nadarzyła się okazja co by dać mu popływać. Ryby go polubiły. Brań jest dużo ale sporo nietrafionych jak to przy łowieniu z "powierzchni" bywa. Faktem jest, że miałem na tą przynętę niedawno bardzo dużą rybę, która niestety była sprytniejsza i nie dała się podebrać... Już mocno wyeksploatowany ale myślę wstawię ;) W przyszłym tygodniu trzeba zacząć struganie.

długość: 95mm

waga : 11,5g z uzbrojeniem jak na tą wielkość i wagę to lata naprawdę petarda :)

materiał - lipa

P.S. Docelowo malowanie będzie bardzo proste  bez pokryw skrzelowych a płetwy zamierzam dać dużo mniejsze i w innym kolorze...

post-54784-0-76655700-1482223866_thumb.jpg

Serwus!

Edytowane przez Qcyk
  • Like 11

• 2 tygodnie później...

Z innej beczki...byłem ostatnio w jednym z większych sklepów wędkarskich w Warszawie (takim deczko exclusive). I powiem szczerze, że wybór przynęt naprawdę klasa. Ale osobnik z którym miałem "przyjemność"...nie wiem jak to napisać...po rozmowie z nim odechciało mi się zakupów. Chyba doszedł do wniosku, że nie jestem godzien robić zakupów w ich sklepie i dał mi do zrozumienia, że jestem pacanem, który o niczym nie ma pojęcia. Jakie to szczęście, że obiecałem żonie pracować nad sobą. Tym samym nie pozwoliłem się wyprowadzić z równowagi. Teraz nie dziwi mnie fakt, że w sklepie tym hula wiatr... 

P.S. Reszta obsługi bardzo sympatyczna ale tego jednego "pana" pozdrawiam ozięble i chyba zostanę przy swoim osiedlowym sklepie wędkarskim żeby sobie oszczędzić nerwów   :)

Dobra wylałem z siebie całą żółć od razu lepiej :D

Edytowane przez Qcyk

Z innej beczki...byłem ostatnio w jednym z większych sklepów wędkarskich w Warszawie (takim deczko exclusive). I powiem szczerze, że wybór przynęt naprawdę klasa. Ale osobnik z którym miałem "przyjemność"...nie wiem jak to napisać...po rozmowie z nim odechciało mi się zakupów. Chyba doszedł do wniosku, że nie jestem godzien robić zakupów w ich sklepie i dał mi do zrozumienia, że jestem pacanem, który o niczym nie ma pojęcia. Jakie to szczęście, że obiecałem żonie pracować nad sobą. Tym samym nie pozwoliłem się wyprowadzić z równowagi. Teraz nie dziwi mnie fakt, że w sklepie tym hula wiatr... 

P.S. Reszta obsługi bardzo sympatyczna ale tego jednego "pana" pozdrawiam ozięble i chyba zostanę przy swoim osiedlowym sklepie wędkarskim żeby sobie oszczędzić nerwów   :)

Dobra wylałem z siebie całą żółć od razu lepiej :D

Daniel - powiedz wprost, gdzie my niegodni chodzić ;)

• 3 tygodnie później...

post-52580-0-85407800-1473864736.jpg

Danielu, to są najoryginalniejsze oczy w woblerach, jakie widziałem :) Cieszę się ze wsparcia naszego konkursu "Opis miesiąca". 

W imieniu redakcji portalu, oraz pierwszego laureata, bardzo dziękuję!

:highfive:

http://jerkbait.pl/topic/77650-konkurs-w-wie%C5%9Bciach-znad-wody-opis-miesi%C4%85ca/#entry1974865

• Like 3