darek1 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 very slim slider...VSS dobra nazwa?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Chyba jeszcze za wcześnie na nazwy Z drugiej strony patrząc u mnie zawsze jest za wcześnie....nawet bezsterówka 95mm, która w zeszłym sezonie fajnie łowiła nie ma jeszcze swojej nazwy Ale wolałbym trzymać się języka ojczystego Więc zapraszam do propozycji polskich nazw dla woblera bezsterowego 95mm . Dodam, że jest to przynęta powierzchniowa ale nie chlapak do wolnego i średniego tempa prowadzenia. Dla osoby której propozycję wybierze powiedzmy dwuosobowe jury w postaci mnie i mojej ładniejszej połowy wyślę po sztuce 95-tki i młodszego brata 70mm Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Ślizgacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Ojj tak przedwiośnie u mnie wygląda tak .. Schodzę do jamy siadam w fotelu ii ?? Nic się nie dzieje posiedzę tak z 20 min i wracam przed TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Kurde Ty masz swoją jamę przynajmniej Ja jeszcze się nie dorobiłem Mariano mam znajomego, który tym mianem nazywa filmy egzotyczno -przyrodnicze if you know what I mean Próbujemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 No dobra ViSuS lepiej?!;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Polykacz fal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Moja propozycja . Pierwsze pochodzi z języka już martwego , a drugie z języka mało znanego . Tłumaczone na język Polski pierwsze to "Wilk" .Drugie "Król- władca". Lupus.Thagar Lub może coś z gwary warszawskiej. Kizior. Edytowane 12 Marca 2017 przez pisarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Piotrek szybko poszło oczywiście 2 wobki lądują w Twoim pudełku Kizior = pijak, pijanica, moczymorda itd itp. idealnie pasuje do tej przynęty Może to "kizior" było dla jaj ale mi bardzo się podoba... Także konkurs zakończony. Piotrek napisz na priv jakie kolorki i design Cię interesuje Edytowane 12 Marca 2017 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Piękny jest...mam takiego w pudełku, czeka na maj...no i teraz wiem nawet, jak mu na imię 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Kizior-to określenie noźa lub nożownika po 'siemranemu' z czasów jak 'cyngwajs' był w lansie. Edytowane 13 Marca 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Łojenie gołdy określano słowem kirać lub kirzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Definicjakizior to w gwarze miejskiej Warszawy pijakPrzykłady użycia: I rzeczywiście, w rękach kiziora, nocnego włóczęgi, błyszczała ćwiartka, a on sam po prostu miał ochotę na wypicie ze studentami.(NKJP: Dziennik Polski, 2005)A tak się kiziory tej pompy bali, że niejeden ze wszystkiem pić przestał.(Wiech, Śmiech śmiechem, 1976, s. 44) Edytowane 14 Marca 2017 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Tak,tak...od szczawia bujałem po 'ródżyku'...ale w sumie to co ja mogie ?!lipnąć na kurant.czy buchnąć sikor.'Paragon' mnie zwali,na KRNie obstalowywałem rosówki Jankowi za Złotej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Niektóre źródła podają . Kizior to chuligan.https://fiszkoteka.pl/zestaw/3457-slownik-gwary-warszawskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Piotrek bardzo dużo określeń z Twojego linku występowało i występuje na wschodzie Polski skąd pochodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 ŻmijakAlboZyziorJeszczeMiglanc???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Nie wiem czemu ale kołacze mi się Korsarz albo majsel (synonim przecinaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Dzięki Panowie za propozycje ale zwycięzca już jest zostaje nazwa "Kizior" świetnie brzmi i idealnie pasuje do pracy przynęty Edytowane 18 Marca 2017 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Niebawem "Bobek" reaktywacja 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jaka długość i waga bobka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 ok 18-19 mm i waga słuszna jak na tak mały wobler w granicach 3g z kotwicą nr 12... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Lotne cwaniaczki zapewne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 No dość lotne Pokusiłem się kiedyś o machanie nimi na Wiśle batsonem rx6 10-21 I radził sobie "jakoś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Cześć, wczoraj doszły wobki, dzisiaj wybrałem się na testy. Kilka rzutów i nurek daje mi pierwszą rybę w tym roku, nieduży klenik, 30 cm ale walnął ładnie[emoji4] pozniej taki jegomość się jeszcze trafił Wobki ładne, lotne i lowne[emoji1] Jak będą te mniejsze to ja się w kolejce ustawiam[emoji6] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi