Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba jeszcze za wcześnie na nazwy :) Z drugiej strony patrząc u mnie zawsze jest za wcześnie....nawet bezsterówka 95mm, która w zeszłym sezonie fajnie łowiła nie ma jeszcze swojej nazwy :( Ale wolałbym trzymać się języka ojczystego :) Więc zapraszam do propozycji polskich nazw dla woblera bezsterowego 95mm . Dodam, że jest to przynęta powierzchniowa ale nie chlapak do wolnego i średniego tempa prowadzenia. Dla osoby której propozycję wybierze powiedzmy dwuosobowe jury w postaci mnie i mojej ładniejszej połowy wyślę po sztuce 95-tki i młodszego brata 70mm :)

post-54784-0-69073900-1489345295.jpg

Pozdrawiam

post-54784-0-69073900-1489345295_thumb.jpg

• Like 7

Moja propozycja . Pierwsze pochodzi z języka już martwego :(  , a drugie z języka mało znanego :ph34r:  . Tłumaczone na język Polski  pierwsze to "Wilk" .Drugie "Król- władca".

Lupus.

Thagar

Lub może coś z gwary warszawskiej. ;)

Kizior.

Edytowane przez pisarz
  • Like 2

Piotrek szybko poszło oczywiście 2 wobki lądują w Twoim pudełku :) Kizior = pijak, pijanica, moczymorda itd itp. idealnie pasuje do tej przynęty :D  Może to "kizior" było dla jaj ale mi bardzo się podoba... Także konkurs zakończony. Piotrek napisz na priv jakie kolorki i design Cię interesuje :)

Edytowane przez Qcyk
  • Like 2

Definicja

kizior to w gwarze miejskiej Warszawy pijak

Przykłady użycia:

I rzeczywiście, w rękach kiziora, nocnego włóczęgi, błyszczała ćwiartka, a on sam po prostu miał ochotę na wypicie ze studentami.

(NKJP: Dziennik Polski, 2005)

A tak się kiziory tej pompy bali, że niejeden ze wszystkiem pić przestał.

(Wiech, Śmiech śmiechem, 1976, s. 44)

;)

Edytowane przez Qcyk
  • Like 2

Cześć, wczoraj doszły wobki, dzisiaj wybrałem się na testy. Kilka rzutów i nurek daje mi pierwszą rybę w tym roku,

fdd04d79d648486da7d0e18c20f5f727.jpg nieduży klenik, 30 cm ale walnął ładnie[emoji4] pozniej taki jegomość się jeszcze trafił b7fd9aa5fa04fa0001de47bbf4a6cc4a.jpg

Wobki ładne, lotne i lowne[emoji1]

Jak będą te mniejsze to ja się w kolejce ustawiam[emoji6]

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

• Like 6