Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnie dni dały mi niezłego kopa do działania ;-) Do tej pory na kiziora 95 łowiłem sam i wiem że ten wobler działa... Ale to co zrobił na jednej z Polskich rzek przez ostatnie 4 dni to jakaś masakra. Ryby nie są moje tylko kolegi któremu wysłałem 2 wobki ;-) Rozmiarowo największy 78cm. Ilościowo przez 4 dni nie będę mówił ile bo mi nikt nie uwierzy. Poniżej mała cześć zdjęć jakie otrzymałem Sorry za jakość ale okroiłem do granic możliwości coby gumofilce nie wlazły na miejscówki... Drewno zamówione... Do dzieła!

Jestem mega szczęśliwy, że komuś sprawiły tyle radości i pod wielkim wrażeniem umiejętności operatora bo jak wiadomo dobry operator to podstawa :)Pozdr.
c5629f333ab42a8f5433a3f83e28cb7c.jpg

fb5d1a8da34209b2618d4f5374697a1e.jpg

7a26c5bc2a793860631d9c8cdd9b96d4.jpg

1ccf1defc2733157b415e151dfdb8297.jpg

d7a8e19b6c0ca99bf33bf9b4ed633a9e.jpg

573350af5b52c55775a952f610be1591.jpg

045ea655aa2f8d2fc37669c72c4b6fd7.jpg

d82d043cce7147349847d7c6793a4a52.jpg

d1d4abc7fc5c4b2e61c8ec85c59494a6.jpg

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Edytowane przez Qcyk
  • Like 18

Umiejętności umiejętnościami ale jak ryb mało to na niewiele się zdadzą. Owszem ryby u nas są, czasami ma się wrażenie że wcale nie tak mało, ale o seryjnym łowieniu i dużych ryb raczej można zapomnieć.Przeważnie opiera się to na wyłuskiwaniu pojedynczych sztuk. Na pewno łowiłbym więcej gdyby ryb było więcej, bo problem nie polega na sprowokowaniu bolenia do brania tylko na ich znalezieniu.

• Like 2

Zgadzam się i wtedy dużą rolę odgrywa czas spędzony nad wodą. Jak czasu jest niedużo to trudno namierzyć ryby. Ale tak jak piszesz największą rolę odgrywa zasobność w ryby... przynęta jest gdzieś pod koniec tej układanki.

• Like 4

Moim zamiarem nie było do końca wypromowanie przynęty...bo co tu promować. W pudełkach krąży zaledwie 15 szt tego woblera...mówię o totalu. Ledwo starcza mi czasu żeby skrobnąć coś dla siebie i kolegów. Nigdzie nie padło, że ryby pochodzą z Odry. To czy Odra jest idealna do promowania przynęt nie wiem. Nigdy nie myślałem o tym w ten sposób.

O jej rybności nie zamierzam się wypowiadać bo nigdy tam nie łowiłem co mam nadzieję zmieni się w tym sezonie. Nie będę też nikogo zmuszał do tego aby uwierzył, że głównym celem było sprawienie sobie i komuś przyjemności. Bo co może być przyjemniejszego od informacji, że po przerzuceniu całego pudełka przynęt i dojściu do tej jednej otworzyła się woda. No może są przyjemniejsze rzeczy ale my tu tylko o wędkarstwie ;) Rzadko zachwalam swoje przynęty to chyba dlatego, że jak ktoś już niejednokrotnie napisał liczy się operator i woda. Tyle w tym temacie.

Edytowane przez Qcyk
  • Like 6

Na pewno miło przeczytać że ktoś fajnie połowił na własne przynęty. Mam kolegę który czasami mi podrzuca takie info tyle że na moje przynęty na które nic nie złowiłem haha. A to na eksperymentalnego boleniowego popperka, a to na sterowca tyle że bez steru :). Dla tego wedkarstwo jest takie fajne że nie da się go włożyć w jakieś ramy.

• Like 8

Jakby ktoś miałby ochotę sprawdzić rybność Odry to chętnie przygarnę do auta ;-) termin do uzgodnienia. Planuję 4 dni. Chyba że żona bądź praca pokrzyżuje te plany :-D

P.S. Kiziory zapewniam będzie można potestować do woli :D

Edytowane przez Qcyk
  • Like 3

Żyletę czy sierpa jakiego  :D A co do eksperymentów to w weekend przy okazji rodzinnej imprezy dostałem info o 3 szczupakach 85,90 i 101, które złowił teść mojego szwagra (czy jakoś tak) na wobler który dałem mu w prezencie bo nie widziałem w nim nic ciekawego :D

Edytowane przez Qcyk
  • Like 5

Janek, ten eksperymentalny popperek śni mi się po nocach...

Szkoda, ze Ci go nie podwędzilem, bo bym już odlał jaką brzytwę czy inną siekierę ...hehe

Sam go muszę potestować, tylko trzeba odpowiednią miejscówkę trafić. Wyleżał sie biedak w pudełku to może w końcu coś złowi. Gdzieś mam jeszcze jednego, jak go znajdę to Ci dam.

• Like 1

Jakby ktoś miałby ochotę sprawdzić rybność Odry to chętnie przygarnę do auta ;-) termin do uzgodnienia. Planuję 4 dni. Chyba że żona bądź praca pokrzyżuje te plany :-D

P.S. Kiziory zapewniam będzie można potestować do woli :D

Jak uzgodnimy termin, to chętnie :)

UWAGA WAŻNY KOMUNIKAT. WOBLERY "KIZIOR" JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDĄ DOSTĘPNE TO TYLKO I WYŁĄCZNIE BEZPOŚREDNIO U MNIE...JEŚLI SPRZEDAWAŁBY JE JAKIŚ PAN ZDZICHU CZY RYCHU TO JA NIE MAM Z NIMI NIC WSPÓLNEGO...PISZĘ TO PONIEWAŻ DOSZŁY MNIE SŁUCHY ŻE MIAŁY MIEJSCE PIERWSZE PRÓBY ROBIENIA KIZIORÓW PRZEZ INNE OSOBY 1f603.png:D pISZĘ ZA WCZASU ŻEBY NIE BYŁO NIEJASNOŚCI. 

Pozdrawiam Daniel

• Like 3