Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcie z warsztatem w tle, starym drewnianym blatem ma wyjątkowy klimat. Widać w tym Twoim tworzeniu przynęt, poza wprawioną ręką prawdziwą pasję !

Dzięki Piotrek [emoji4] Marzę o takim warsztacie bo ten ze zdjęcia należy do teścia i mam przyjemność w nim dłubać raz na 3 tygodnie będąc na lubelszczyźnie. Wiosną i latem otwieram wielkie drewniane drzwi siadam na żadnym tam krześle obrotowym a na zwykłym pieńku i odpływam [emoji6] Faktycznie blat może mieć pod 50-ke. Przy okazji Twoje wyroby to jak dla mnie nieosiągalny poziom więc bardzo mi miło.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Wszystko o czym piszesz można odczytać z Twoich zdjęć ;) . Ja ostatnio większość woblerów dłubię w kuchni, ot uroki mieszkania w bloku  :) , ale jeszcze trochę i będzie "drewutnia" ze wszystkimi atrybutami, która mam nadzieję usprawni zabawę w hm. Co do poziomu dzięki Daniel za miłe słowa ale bez zbędnego cukru, wykonujesz piękne woby które zawsze miło się ogląda, a że łowne to nic nowego  B) , najlepszego !  

• Like 3

Pewnie za wieloma wyrobami tu na forum kryją sie jakieś tajemnice. Budowniczy przynęt kombinują jak mogą aby powstały ich świetne i niepowtarzalne przynęty. Ja np. zrzucam kabel z prądem z 2 piętra aby zasilić swój warsztat w szopie.

A wykonanie przynęt moich przedmowców dla mnie klasa sama w sobie.

• Like 4

Wszystko o czym piszesz można odczytać z Twoich zdjęć ;) . Ja ostatnio większość woblerów dłubię w kuchni, ot uroki mieszkania w bloku :) , ale jeszcze trochę i będzie "drewutnia" ze wszystkimi atrybutami, która mam nadzieję usprawni zabawę w hm. Co do poziomu dzięki Daniel za miłe słowa ale bez zbędnego cukru, wykonujesz piękne woby które zawsze miło się ogląda, a że łowne to nic nowego B) , najlepszego !

Wiem co to znaczy na codzień też pracuję trochę w kuchni i trochę w salonie. Żona jest bardzo zadowolona [emoji1787][emoji6]

• Like 1

Tak na szybko jeszcze żeby nie zaśmiecać Ci wątku tymi rozważaniami :P . Nie oszukujmy się, wielu z nas budujących przynęty adaptuje sobie jakiś skrawek z przestrzeni "codziennej" i zaskakujące jest, jakie cuda niektórzy potrafią wyczarować w takich warunkach pomimo wielu niedogodności. Co nie zmienia faktu, że o pracowni z prawdziwego zdarzenia,gdzie wszystko jest pod ręką a pewnych czynności nie wykonujemy na tzw. "kolanie" marzy większość z nas ... .

Pozdrawiam  ;)  

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Mam zasadę, że nie wstawiam zdjęć, które dostaję na priv. Dlatego mój wątek wygląda jak wygląda [emoji6]Ale tym razem za pozwoleniem autora wstawiam. Bo to pierwszy bałtycki o którym wiem [emoji4]

Pozdrawiam

Daniel5b025076d8a3ed72b16e8c04740b567c.jpg

• Like 15

• 2 tygodnie później...

Tak na szybko jeszcze żeby nie zaśmiecać Ci wątku tymi rozważaniami :P . Nie oszukujmy się, wielu z nas budujących przynęty adaptuje sobie jakiś skrawek z przestrzeni "codziennej" i zaskakujące jest, jakie cuda niektórzy potrafią wyczarować w takich warunkach pomimo wielu niedogodności. Co nie zmienia faktu, że o pracowni z prawdziwego zdarzenia,gdzie wszystko jest pod ręką a pewnych czynności nie wykonujemy na tzw. "kolanie" marzy większość z nas ... .

Pozdrawiam  ;)  

Cała zabawa polega aby króliczka gonić.

Przeszedłem wszystkie etapy.

Produkcja (zawodowa) odbywała się w kuchni, w kotłowni , w garażu... 

Teraz mam pracownię, ale - przydało by się drugie pomieszczenie... , przydało by się oddzielne pomieszczenie na malarnię i lakiernię... 

Końca nie widać co by się jeszcze przydało...

A ostatnio dopadła mnie jak jeden z Kolegów powiedział - cygańska choroba hahaha

Całkiem nowa seria wobków zrobiona w prototypie leży i czeka...

Ciekawe czy się doczeka.

Pozdrawiam:)

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Ostatnio 2 takie wyharatałem z między kamieni jeden prawidłowo zacięty w obrębie głowy... drugi już dłużej powalczył bo za ogon [emoji6] muszę sobie w takie barwy wobki pomalować [emoji4] [emoji6]ce4cdb13bfffbca3247e693fa0e0f625.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 5

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj w godzinach przedpołudniowych do weekendowej pracowni wpadł gość od kontroli jakości... Po wprowadzonych poprawkach kontrola przebiegła pomyślnie [emoji4] W ramach podziękowań Pan z CIBJWW (Centralny Instytut Badania Jakości Wyrobów Wobleropodobnych) został przeczochrany [emoji16]1149dc7bfb62d0e342e9a4fe373fecc6.jpg14bf527b0596944488307ea010e5ae61.jpg5a979f88fe57928c4970ee139466d68b.jpg

• Like 10

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Za dużo jest projektów, które kiedyś zacząłem i nie skończyłem... Postanowienie noworoczne jest takie żeby to zmienić. "Koks" 10,5 cm finalnie 20-21g. Jak na wagi moich woblerów to taka boleniowa waga ciężka [emoji1787][emoji6]993e9b63933ad2693b39cd64e086d15f.jpgce421eedcc41a74b33ca8e64b26b4d30.jpg

Pozdrawiam

Qcyk

Edytowane przez Qcyk
  • Like 6

• 1 miesiąc temu...

Hej obiecałem tacie, że pomogę mu nadrobić zaległości w tych takich drewnianych rybkach bo zdaje się że ma niezłe tyły w tym temacie ostatnio [emoji4]

Pozdrawiam

b5bd3806566572d51bc9e03c33e5a4d5.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 22

• 1 miesiąc temu...

Pomyślałem Daniel, że odświeżę Ci wątek, bo mój pierwszy sensowny jazik w tym sezonie został złowiony przy Twoim "współudziale" - Nurek zadziałał :)

attachicon.gif Jaz.jpeg

Dzięki Paweł [emoji4] To prawda w wątku ostatnio mało wędkarsko... Żadna to moja zasługa zawsze powtarzam, że dobra przynęta w połączeniu ze słabym operatorem ryby nie da. Więc gratuluję umiejętności. Chociaż coś w tym jest, że jazie upodobały sobie tą przynętę w szczególności w wersji classic i z czerwoną dupką.

Pozdrawiam

Daniel