Skocz do zawartości

Woblery Qcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Tak, z pianą i folią mogą być problemy. Zrobiłem kiedyś kilka pstrągowych. Wyciagam po jakimś czasie z pudełka, a woblery spuchnięte. Widocznie piana jeszcze gazowała.

Zrobiłem dziurki szpilką, ścisnąłem i działają nadal. 

Pozdrawiam

Sławek

Cześć

Tak, z pianą i folią mogą być problemy. Zrobiłem kiedyś kilka pstrągowych. Wyciagam po jakimś czasie z pudełka, a woblery spuchnięte. Widocznie piana jeszcze gazowała.

Zrobiłem dziurki szpilką, ścisnąłem i działają nadal. 

Pozdrawiam

Sławek

Prawda też miewałem takie przypadki ale nagle ustały

Ciekawy temat. Ja miałem ten problem kiedy na korpusy z żywicy kładłem Alu i na to jedna lub dwie warstwy envirotexu. Zawsze pod folia powstawały bąble powietrza. Po przejściu na lakier problem znikł. Nie mam pewności ale chyba wina leży po stronie kiepskiej jakości samej zywicy która od lat uważana była za jedna z lepszych.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Klenik ok 9cm i 18g. Powstał 6 lat temu i ten czas przeleżał w szafie. W tym roku podczas porządków postanowiłem tchnąć w niego życie. I chyba będzie to mój ulubiony wobler powierzchniowy. Praca mnie zauroczyła mimo że przy rzucaniu tym woblerem najmniejszy błąd kończy się obracaniem w powietrzu, które nieco skraca osiągany dystans. To gdy już człowiek opanuje technikę rzutu leci do sąsiada.

post-54784-0-32439900-1666082438_thumb.jpg

• Like 7

• 5 miesięcy temu...

Klenik ok 9cm i 18g. Powstał 6 lat temu i ten czas przeleżał w szafie. W tym roku podczas porządków postanowiłem tchnąć w niego życie. I chyba będzie to mój ulubiony wobler powierzchniowy. Praca mnie zauroczyła mimo że przy rzucaniu tym woblerem najmniejszy błąd kończy się obracaniem w powietrzu, które nieco skraca osiągany dystans. To gdy już człowiek opanuje technikę rzutu leci do sąsiada.

attachicon.gif IMG_20221011_190259.jpg

Pięknie chodzą :) jak to nie tajemnica to jak wstawiasz obciążenie i ile gram aby pięknie tak dupką machał ?

Do każdego korpusu inaczej dostosowuje się obciążenie. Tak samo jak do każdego materiału inaczej. Za dużo jest zależnych aby dobrze odpowiedzieć na to pytanie. Tu niestety bez prób i wyciągania wniosków nie da rady ????

Edytowane przez Qcyk
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...