rózgaś Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 (edytowane) Widziałem zbyt wiele, żeby wierzyć. Przyślij mi nr Vin na priv :-) W Niemcach każde auto to rodzynek. A właściciel to emeryt, dziadzio. A sprzedawca ma ma imię Siergiej albo Ali :-) przyślij Edytowane 25 Maja 2014 przez rózgaś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Dziadki swoich bryk tanio sprzedać nie chcą,taka prawda.Troche badałem rynek i faktycznie kolorowo nie jest,ale jak masz Wojtku pewny strzał to kupuj i wpadaj na rybki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Samochód został sprowadzony przez mojego brata ciotecznego z Niemiec. Chłopak sprowadza samochody już kilka ładnych lat (dla siebie, rodziny i do odsprzedaży).Ma szerokie pojęcie o motoryzacji. Teraz trafił się rodzynek.Auto bezwypadkowe.Autentyczny przebieg 67 000.Numer VIN.Książka serwisowa.Rozrząd wymieniony po 55 000.Blacha, tłumiki-wszystko w świetnym stanie.Filtry, oleje również.W środku bardzo zadbany.Oryginalne szyby. Samochód kupiony od Niemca (70-letniego). Źródło zakupu zaufane i sprawdzone.Teraz szukam opinii użytkowników P.S cena dla mnie wynosi 7 000 zł.Gdyby tak jeszcze miał najlepszy motor 1,8T..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Siemka ja napisze cos od siebie, kolega miał takiego passka dawno temu i z lpg i sprzedał bo ani to ekonomiczne ani to nie jezdzilo jak ktorys z kolegow pisał ze dla 1 osoby w sam raz pozniej słabo jedzie. Nie wiem czy to motor 1.6 8v 100km ? bo teraz moja panna jezdzi 1.6 16v 105km seatem wiadomo ze to to samo co VW ale nie ma wielowahaczy tansze czesci i wozek gondola wchodzi z kołami do bagaznika. Na twoim miejscu bym sie wstrzymał z zakupem bo jednak napakujesz maneli i auto nie bedzie jechało i paliło z 8l/100. Tak. To właśnie ten motor. Widziałem zbyt wiele, żeby wierzyć. Przyślij mi nr Vin na priv :-) W Niemcach każde auto to rodzynek. A właściciel to emeryt, dziadzio. A sprzedawca ma ma imię Siergiej albo Ali :-) przyślij Jasne, że podeślę. Zapytam i dam znać. Ty za to obiecaj, że napiszesz mi czego się o nim dowiedziałeś. Może być publicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Matko Boska w marcu 2013 w serwisie, przebieg 60000+km. serwisowany. drugi w kolejce po niego. przepraszam publicznie wszystkich handlarzy i niemieckich emerytów!!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Dobre dobre jakis czas temu tez byl rodzynek z Niemiec od znajomych za 1500 euro, passat z bardzo malym przebiegiem nie pamietam silnika, rok cos kolo 98-99zdarza sie zdarza Edytowane 26 Maja 2014 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Matko Boska w marcu 2013 w serwisie, przebieg 60000+km. serwisowany. drugi w kolejce po niego. przepraszam publicznie wszystkich handlarzy i niemieckich emerytów!!!! A jednak Na 90% się zdecyduję na zakup. Zaczekam jeszcze chwilę. Może wyjdzie jeszcze jakaś ciekawa opinia. W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Z tytułu postu, już to wynikało. Na 100% No, można by się zawahać nad kolorem lakieru, tapicerki itp. drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Z tytułu postu, już to wynikało. Na 100% No, można by się zawahać nad kolorem lakieru, tapicerki itp. drobiazgów Nie nie. Nie podjąłem decyzji, żeby potem Was zapytać i utwierdzić się w swoim wyborze. Cały czas myślę i się zastanawiam. Są też inni konkurenci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Wojtek - a ja na Twoim miejscu bym sie mocno zastanowił nad jednym - czy nie będziesz miał niedosytu mocy i rosnącą frustracje. Mailem kiedy omege 2.0 16 v - za slaby silnik - ciągle cisnąłem aby jechała i w rezultacie palił mi więcej niż 2.5 V6 Teraz przesiadłem sie na volvo v70 2.5 tdi ( 5 cylindrów - silnik nieśmiertelny z transportera a nie audowskie 2,5 tdi v6 ktore sypie sie z prawa na lewo ) z 1999r zachowany w idealnym stanie i powiem ze jak będzie następny samochód to na pewno coś z podobnym silnikiem - jeździ się bezstresowo na trasach i w miare tanio - teraz byłem w Białymstoku przerejestrowac - na trasie warszawa Białystok (186 km) spalil mi okolo 10 l.Ale jak auto pewne - a o to najtrudniej - to bierz P.S.Ja swojego szukałem 2 miesiace Edytowane 26 Maja 2014 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Wojtku,jeśli masz ograniczony budżet a auto jest pewne..to nie kombinuj . Jedynym mankamentem będzie moc auta,i pomimo Twojego spokojnego usposobienia po pewnym czasie zacznie przeszkadzać,poza tym same plusy. Niskie koszty utrzymania,dostępność części zamiennych,znana konstrukcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Dal mnie tak ciężki samochód z tak małym silnikiem to nieporozumienie. I nic do rzeczy nie ma, że więcej niż 120 nie jeżdżę.Oczywiście bym go kupił i sprzedał za 10000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 ..a kto Ci da 10.000 za b5 w benzynie z motorem 1.6..dołóz dwa i masz b5FL z 2001+...P.S mam takiego, i oprócz wahaczy które katowane są przez niskoprofilowe 17tki nic, a nic się nie dzieje ( 1.9TDi 101KM, 241.000km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Teść miał takiego z silnikiem 1,8 125 koni. Żarł sporo paliwa i demon prędkości z niego nie był. Te 100 koni do takiej ciężkiej budy to masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 ..koleś właśnie w takim B5 1.6 wymienił silnik ...też wędkarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 moim pryszczem nie latam więcej niż 100km/h . i idzie jakoś. tanio bo w gazie. Idzie się przyzwyczaić kosztem taniości. Drugim lece 180 z kompletem ludzi, ale 2-3x drożej. cos za cos. ja bym brał 1,6 zagazował i cieszył się z 25zł -100km. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Ja tez mam "dziada" na rybki z LPG i nie moze być innej opcji. Spalanie 8/100 i tyle, o wielkim komforcie i przyspieszeniu sie nie dyskutuje w tym przypadku . Cel-taniocha, cel osiągnięty . Jazda na PB...brrrr na sama myśl mnie telepie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Passat 1.6 benzyna nie koniecznie musi być zjeżdżony, ale na "perełki" bym uważał. Moim zdaniem taka "perełka" ma minimalne szanse przyjechać do Polski. W Niemczech prócz ogólnie zamożnych Niemców mieszkają mniej zamożni Niemcy, Turasy, Ruscy, Rumuni, Polacy itp i takie auta są tam nie mniej porządane i poszukiwane niż u nas. Mysle, że ONI zawsze będą pierwsi do dobrego autka niż Twój kuzyn Edytowane 26 Maja 2014 przez OloPe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Przesadzacie troszkę z tymi osiągami. Może przyjemności z dynamicznej jazdy nie będzie ale do jazdy się nadaje. Jakoś się tak trafiło, że miałem "wolne" auta. Bo zawsze się trafiały dobre sztuki. Vectra A 1.6 75KM, Astra G z takim samym silnikiem czy Partner 1,6hdi 75KM. Ja jakoś dawałem radę. Nauczyłem się z tym jeździć. Trzeba przewidywać. Ten, kto jeździł mocnym, w słabym się nie ogarnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) ..a kto Ci da 10.000 za b5 w benzynie z motorem 1.6..dołóz dwa i masz b5FL z 2001+...P.S mam takiego, i oprócz wahaczy które katowane są przez niskoprofilowe 17tki nic, a nic się nie dzieje ( 1.9TDi 101KM, 241.000km) Ło, tylu jest fanów "paska", że jak mu kwity na przebieg pokażesz, to do gabloty wstawi, jak stelle.A ci co dali 12000 za jakieś FL 2001+ to pewnie będą trochę żałować... tak myślę.Nie znam się na samochodach, handlu nimi, ale miałem okazje być przy braniu w rozliczenie jednych flotowych na drugie (nowe) i byłem mocno zaskoczony ile może kosztować wstawiany do salony samochód z 2007 z udokumentowanym 200 000 przebiegiem. Za takiego Avensisa kombi 2,2 było praktycznie półGolfa kombi 2l dizel w bardzo, bardzo fajnej wersji. wyposażenia. Może więc i ta dycha będzie dla fana OK. Edytowane 26 Maja 2014 przez krzychun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Chłopaki- dziękuję! Na prawdę dzielicie się ze mną ciekawymi spostrzeżeniami. Nie jestem demonem dróg i nie jeżdżę 180km/h, ale wiadomo (jak warunki na drodze pozwolą, to apetyt wzrośnie. Wszystko z głową. Kiedyś wystarczał mi Golden Master 4BB, zielona stalka i Relax biały, z czarnym grzbietem... Może macie jakieś inne typy? Na chwilę obecną nie chcę wydać więcej niż 12 000pln ze wszystkim (samochód + ewentualna rejestracja + OC) Niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Bierz tego passata a jak nie, to daj namiary na niego Trwałe auto, tanie części, będziesz długo się nim cieszył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 ... no nie koniecznie...czasami dobre, 250.000tysi w Tdi jest lepsze niż 70tyś w benzynie..kolega, juz kupił golfa4 z przebiegiem 80.000...kosztowal go po wszystkim drugie tyle, bo "dojcze jełop - lub turkisze handler" zapomniał o wymianie oleju przed wymiana rozrządu...P.s swojego brałem z oryginalnym przebiegiem 180.000...przy 200.00 profilaktyczne czyszczenie/regeneracja turbałki i hula..choć jako rybowóż ujeżdżam zagazowanego mundka 18. 16V...25pln/100km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Wojtek, krótko..jeżeli jestes pewnien przebiegu, zawieszka oki, dzrzwi nie lataja góra/dół, siedzenie nie było u tapicera a manszetka nie jest nowa, tak samo jak nakładki pedałów...a auto nie błyszczy ( szczrgólnie plastiki i ranty opon) to bierz...zerknij tylko w zbiorniczek płynu chłodniczego, przyperd..l mu na jałowym i zobacz czy z tyłu nie ulotnił sie niebieski smerf...jak węże nie popouchły przy nagrzanym silniku, 90st, w zbiorniczku nie bąbluje płyn ani nie ma mazi ( uszkodzona głowica) to zawijaj w trimiga... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 ... no nie koniecznie...czasami dobre, 250.000tysi w Tdi jest lepsze niż 70tyś w benzynie..kolega, juz kupił golfa4 z przebiegiem 80.000...kosztowal go po wszystkim drugie tyle, bo "dojcze jełop - lub turkisze handler" zapomniał o wymianie oleju przed wymiana rozrządu...P.s swojego brałem z oryginalnym przebiegiem 180.000...przy 200.00 profilaktyczne czyszczenie/regeneracja turbałki i hula..choć jako rybowóż ujeżdżam zagazowanego mundka 18. 16V...25pln/100km ..ty mi i tu nie lajkuj tylko podsyłaj fotki obiecanych szpulek dla kolegi ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi