Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w wyborze samochodu! Volkswagen Passat B5 1997 1.6 100km

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko sekwencja nawet nie myśl o czymś innym. Gazowanie "amerykańców" to tylko u nas takie "chłyty"  :P , pamiętam jak kilka dni temu gość tankował takie cudo przede mną. Jak zapalił, żeby odjechać obsługa uciekła ja zresztą też  :huh: , śmiechu nie było  :D . Gazem waliło wszędzie, kazali mu jak najszybciej opuścić stację. Mówił, że ma jakieś wycieki bokiem i chyba zezłomuje ten sprzecik bo sprzedać nie może, ale jeszcze troche pojeżdzi. Trochę już jeżdzę, ale cos takiego przeyżlem pierwszy raz. 

kolego oglądnij i na przyszłość passatem daleko nie zajedziesz uwierz mi, kumpel 2 razy na rybach miske olejowa uwalił, tutaj kolesie mieli fuuukkkksssaaaa

https://www.youtube.com/watch?v=P-EAOoJDA6Q&feature=youtu.be

Sory, ale większością aut w takim syfie daleko się nie zajedzie albo coś urwie. Trzeba myśleć.

Wojtek to jest auto dla Ciebie, Ty je kupujesz. Oby pasek służył Ci jak najdłużej. 

• Like 2

Wojtek, ten niebieski z foty, miał obniżone zawiesie.

post-45714-0-32601500-1401818359_thumb.jpg

Z trudem ale w większości dawał radę chociaż, raz ze @szpiegiem na Dychowie, niski krawężnik przejechaliśmy z mocnym zgrzytem.

Teraz mam innego, w standardowym zawiesiu. Jest o niebo lepiej.

Z myślenia, przy jeździe na podmokłej łące, czy trudniejszym terenie nic nie zwalnia ;)

Edytowane przez popper
  • Like 1

Panowie, mam do Was dodatkowe pytanie. Czy ubezpieczyciel/pośrednik załatwiający ubezpieczenie OC/AC może zaniżyć wartość ubezpieczonego samochodu ze względu na przydzielony ubezpieczającemu rabat? Czy takie zachowanie jest zgodne z prawem? :)

Czy miał ktoś z Was do czynienia z AC w opcji kosztorysu?

W.

z doświadczenia wiem, że pośrednicy (zwłaszcza tacy mający w swojej ofercie multum firm ubezpieczeniowych) nie dość, że są drożsi (ok 5-10%) niż autoryzowany punkt konkretnej ubezpieczalni to lubią ubezpieczać na niższa wartość całkowitą pojazdu. O różnych bajkach wciskanych w stylu braku utraty ulg przy zdarzeniach powodowanych u jednej osoby przy małżeństwach bez rozdzielności majątkowej nie wspominam...

Malo eleganckie rozwiązanie ale zdrowe dla portfela - wstępne rozpoznanie w agencji typu multi (wartość pojazdu-koszt ubezp) i udanie się do 2-3 wytypowanych autoryzowanych agend.

z doświadczenia wiem, że pośrednicy (zwłaszcza tacy mający w swojej ofercie multum firm ubezpieczeniowych) nie dość, że są drożsi (ok 5-10%) niż autoryzowany punkt konkretnej ubezpieczalni to lubią ubezpieczać na niższa wartość całkowitą pojazdu. O różnych bajkach wciskanych w stylu braku utraty ulg przy zdarzeniach powodowanych u jednej osoby przy małżeństwach bez rozdzielności majątkowej nie wspominam...

Malo eleganckie rozwiązanie ale zdrowe dla portfela - wstępne rozpoznanie w agencji typu multi (wartość pojazdu-koszt ubezp) i udanie się do 2-3 wytypowanych autoryzowanych agend.

A gdzie kolega nabył takie doświadczenie? ;)Ja mam zupełnie inne. Dobra multiagencja ma możliwość dobrania najlepszego produktu jaki potrzebujesz, w koropracji "upchną ci kolanem" co mają ;) Produkty się dość dynamicznie zmieniają (taryfy, stawki, bonusy), warto więc porównywać. Ale niech każdy ubezpiecza gdzie chce, choć sugeruje wystrzegać się directów przy AC. Bywają niespodzianki przy ewentualnych likwidacjach szkody :)

Ac tylko opcja serwisowa

W przypadku takiego samochodu, większość uszkodzeń i tak będzie sprowadzała się do opcji "kosztorys". Taką odpowiedź otrzymałem :)

Jeśli samochód jest wyceniony na 6 000 zł, to szkoda całkowita wynosi 4 200 zł.

A gdzie kolega nabył takie doświadczenie? ;)Ja mam zupełnie inne. Dobra multiagencja ma możliwość dobrania najlepszego produktu jaki potrzebujesz, w koropracji "upchną ci kolanem" co mają ;) Produkty się dość dynamicznie zmieniają (taryfy, stawki, bonusy), warto więc porównywać. Ale niech każdy ubezpiecza gdzie chce, choć sugeruje wystrzegać się directów przy AC. Bywają niespodzianki przy ewentualnych likwidacjach szkody :)

Ubezpieczenie na współwłaściciela wykupione :)

OC + AC + NNW + mały assistance + ubezpieczenie szyb = 1 200 zł

W poniedziałek załatwiam przerejestrowanie :)

• 1 miesiąc temu...

Witam po przerwie :)

Samochód zrobił przez miesiąc u mnie 2 500 km. 

Jeśli chodzi o usterki/awarie- przy montażu instalacji gazowej, gazownik odkrył przebicie na jednym z przewodów zapłonowych (szarpnięcia na wolnych obrotach). Kable wymienione i to byłoby na tyle.

Spalanie waha się na poziomie 9,0-10,5 litra w cyklu mieszanym. Wczoraj przy 4 osobach i pełnym bagażniku na trasie Władysławowo - Warszawa (w tym 3-godzinny korek do Gdyni na 1-szym biegu)  spalanie wyszło niecałe 10 litrów) :)

Dynamika auta jest dla mnie wystarczająca. Redukcje i można jechać :) Maksymalnie na gazie wyciągnąłem z niego ~ 210 km/h.

Generalnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Prowadzi się przyjemnie, siedzi się wygodnie. Samochód posiada według mnie duży bagażnik :)

Dziękuję chłopaki za pomoc!

Wojtek

• Like 2