OloPe Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 A ja wszystkim życzę, żebyśmy zaczęli jeździć, jak Pan Bóg przykazał, na benzynie W którym fragmencie Biblii lub w innej świętej księgi można to przeczytać? ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) . Edytowane 29 Maja 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Tylko sekwencja nawet nie myśl o czymś innym. Gazowanie "amerykańców" to tylko u nas takie "chłyty" , pamiętam jak kilka dni temu gość tankował takie cudo przede mną. Jak zapalił, żeby odjechać obsługa uciekła ja zresztą też , śmiechu nie było . Gazem waliło wszędzie, kazali mu jak najszybciej opuścić stację. Mówił, że ma jakieś wycieki bokiem i chyba zezłomuje ten sprzecik bo sprzedać nie może, ale jeszcze troche pojeżdzi. Trochę już jeżdzę, ale cos takiego przeyżlem pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 W którym fragmencie Biblii lub w innej świętej księgi można to przeczytać? ? W wersji amerykańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 kolego oglądnij i na przyszłość passatem daleko nie zajedziesz uwierz mi, kumpel 2 razy na rybach miske olejowa uwalił, tutaj kolesie mieli fuuukkkksssaaaa https://www.youtube.com/watch?v=P-EAOoJDA6Q&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Octavia miskę ma jeszcze niżej i też się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Panowie, samochód ma służyć jako auto miejskie. Ewentualny dojazd nad wodę tylko po asfalcie Aktualnie jestem na etapie ubezpieczeń i przerejestrowywania. Dzisiaj dostał gazem po oczach. Niedługo zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 kolego oglądnij i na przyszłość passatem daleko nie zajedziesz uwierz mi, kumpel 2 razy na rybach miske olejowa uwalił, tutaj kolesie mieli fuuukkkksssaaaa https://www.youtube.com/watch?v=P-EAOoJDA6Q&feature=youtu.be Sory, ale większością aut w takim syfie daleko się nie zajedzie albo coś urwie. Trzeba myśleć. Wojtek to jest auto dla Ciebie, Ty je kupujesz. Oby pasek służył Ci jak najdłużej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Wojtek, ten niebieski z foty, miał obniżone zawiesie.Z trudem ale w większości dawał radę chociaż, raz ze @szpiegiem na Dychowie, niski krawężnik przejechaliśmy z mocnym zgrzytem.Teraz mam innego, w standardowym zawiesiu. Jest o niebo lepiej.Z myślenia, przy jeździe na podmokłej łące, czy trudniejszym terenie nic nie zwalnia Edytowane 3 Czerwca 2014 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Panowie, mam do Was dodatkowe pytanie. Czy ubezpieczyciel/pośrednik załatwiający ubezpieczenie OC/AC może zaniżyć wartość ubezpieczonego samochodu ze względu na przydzielony ubezpieczającemu rabat? Czy takie zachowanie jest zgodne z prawem? Czy miał ktoś z Was do czynienia z AC w opcji kosztorysu? W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TriMack Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 z doświadczenia wiem, że pośrednicy (zwłaszcza tacy mający w swojej ofercie multum firm ubezpieczeniowych) nie dość, że są drożsi (ok 5-10%) niż autoryzowany punkt konkretnej ubezpieczalni to lubią ubezpieczać na niższa wartość całkowitą pojazdu. O różnych bajkach wciskanych w stylu braku utraty ulg przy zdarzeniach powodowanych u jednej osoby przy małżeństwach bez rozdzielności majątkowej nie wspominam... Malo eleganckie rozwiązanie ale zdrowe dla portfela - wstępne rozpoznanie w agencji typu multi (wartość pojazdu-koszt ubezp) i udanie się do 2-3 wytypowanych autoryzowanych agend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 yyy to Ty chcesz AC sobie wykupić ? oj pociągnie ciebie po kieszeni. Jesli chodzi o OC to posrednik moze ci dac tam jakąś zniżke tylko musi on byc z twojej rodziny, jak nie jest to jego 10% wiecej bedzie dla ciebie tą niby fajną zniżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ac tylko opcja serwisowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 z doświadczenia wiem, że pośrednicy (zwłaszcza tacy mający w swojej ofercie multum firm ubezpieczeniowych) nie dość, że są drożsi (ok 5-10%) niż autoryzowany punkt konkretnej ubezpieczalni to lubią ubezpieczać na niższa wartość całkowitą pojazdu. O różnych bajkach wciskanych w stylu braku utraty ulg przy zdarzeniach powodowanych u jednej osoby przy małżeństwach bez rozdzielności majątkowej nie wspominam... Malo eleganckie rozwiązanie ale zdrowe dla portfela - wstępne rozpoznanie w agencji typu multi (wartość pojazdu-koszt ubezp) i udanie się do 2-3 wytypowanych autoryzowanych agend. A gdzie kolega nabył takie doświadczenie? ;)Ja mam zupełnie inne. Dobra multiagencja ma możliwość dobrania najlepszego produktu jaki potrzebujesz, w koropracji "upchną ci kolanem" co mają Produkty się dość dynamicznie zmieniają (taryfy, stawki, bonusy), warto więc porównywać. Ale niech każdy ubezpiecza gdzie chce, choć sugeruje wystrzegać się directów przy AC. Bywają niespodzianki przy ewentualnych likwidacjach szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Ac tylko opcja serwisowa W przypadku takiego samochodu, większość uszkodzeń i tak będzie sprowadzała się do opcji "kosztorys". Taką odpowiedź otrzymałem Jeśli samochód jest wyceniony na 6 000 zł, to szkoda całkowita wynosi 4 200 zł. A gdzie kolega nabył takie doświadczenie? ;)Ja mam zupełnie inne. Dobra multiagencja ma możliwość dobrania najlepszego produktu jaki potrzebujesz, w koropracji "upchną ci kolanem" co mają Produkty się dość dynamicznie zmieniają (taryfy, stawki, bonusy), warto więc porównywać. Ale niech każdy ubezpiecza gdzie chce, choć sugeruje wystrzegać się directów przy AC. Bywają niespodzianki przy ewentualnych likwidacjach szkody Ubezpieczenie na współwłaściciela wykupione OC + AC + NNW + mały assistance + ubezpieczenie szyb = 1 200 zł W poniedziałek załatwiam przerejestrowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Sporojak chcesz to mam fajną babkę, moge dac Ci namiar niech Ci przeliczy. Robi dobr ceny, moze lepsze niż to co masz, nie wiem ale sprawdziłbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Polisa została już wykupiona. Na prawdę trudno było mi znaleźć coś godnego uwagi Tym bardziej przy opcji "współwłaściciela", który ma wzwyżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 współwłaściciela to się bierze kogoś kto ma zniżki a nie wzwyżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ja jestem współwłaścicielem z wzwyżkami (muszę w końcu zdobyć sam zniżki).Tata ma pełne zniżki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 aaa jak tak to w porządku też tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Witam po przerwie Samochód zrobił przez miesiąc u mnie 2 500 km. Jeśli chodzi o usterki/awarie- przy montażu instalacji gazowej, gazownik odkrył przebicie na jednym z przewodów zapłonowych (szarpnięcia na wolnych obrotach). Kable wymienione i to byłoby na tyle. Spalanie waha się na poziomie 9,0-10,5 litra w cyklu mieszanym. Wczoraj przy 4 osobach i pełnym bagażniku na trasie Władysławowo - Warszawa (w tym 3-godzinny korek do Gdyni na 1-szym biegu) spalanie wyszło niecałe 10 litrów) Dynamika auta jest dla mnie wystarczająca. Redukcje i można jechać Maksymalnie na gazie wyciągnąłem z niego ~ 210 km/h. Generalnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Prowadzi się przyjemnie, siedzi się wygodnie. Samochód posiada według mnie duży bagażnik Dziękuję chłopaki za pomoc! Wojtek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Zatem szerokiej drogi Wojtku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Przełącz czasem na paliwo i daj mu w piórnik do 6000obr. Nie tankuj 1x 100zł benzyny tylko 3 x30 zł. Zawsze świezzsze. i nie tankuj na stacjach krzak. 10 czy 20 gr /l guzik warte. Enjoy :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Benzynkę zalewam cyklicznie za 30-40pln według rad. Gaz staram się brać zawsze na BP (wszystkie krzaki omijam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 ... (w tym 3-godzinny korek do Gdyni na 1-szym biegu)...Jeśli będziesz następnym razem robił taką trasę to daj znać, sprzedam Ci hinta jak wziąć ten korek bokiem i żeby z 3h zrobiło się 30 minut. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi