Marcy- Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Jeśli będziesz następnym razem robił taką trasę to daj znać, sprzedam Ci hinta jak wziąć ten korek bokiem i żeby z 3h zrobiło się 30 minut.A który tak z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 A jeśli można to te 210 na trasie do Władysławowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Oczywiści w Niemczech. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 A jeśli można to te 210 na trasie do Władysławowa? Wszystko zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. Powiedzmy, że na zamkniętym torze wyścigowym (nie na trasie do Władysławowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Serio 210 km/h? Może to jednak 2 litrowa benzyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Serio 210 km/h? Może to jednak 2 litrowa benzyna? Trudno mi określić czy wskazówka pokazuje faktyczną prędkość Mogło to być 208 równie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Te 210 to wskazanie licznika czy GPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Moim jak jadę 130 na liczniku, to na gps mam ze 115. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Te 210 to wskazanie licznika czy GPS? Licznika. Chłopaki, nie siejmy już zamętu. Informację tą podałem jako ciekawostkę Chociaż nie wiem jaki z niego byłby demon prędkości, to i tak poruszam się do 130 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Wystarczy średnicę kół zmienić na inną niż oryginalna i już mamy przeklamania na liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Wystarczy średnicę kół zmienić na inną niż oryginalna i już mamy przeklamania na liczniku Kółka w oryginalnym rozmiarze Prędkość maksymalna na prawdę nie ma dla mnie znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Tylko sekwencja nawet nie myśl o czymś innym. Gazowanie "amerykańców" to tylko u nas takie "chłyty" , pamiętam jak kilka dni temu gość tankował takie cudo przede mną. Jak zapalił, żeby odjechać obsługa uciekła ja zresztą też , śmiechu nie było . Gazem waliło wszędzie, kazali mu jak najszybciej opuścić stację. Mówił, że ma jakieś wycieki bokiem i chyba zezłomuje ten sprzecik bo sprzedać nie może, ale jeszcze troche pojeżdzi. Trochę już jeżdzę, ale cos takiego przeyżlem pierwszy raz. Urzekła mnie Twoja historia...Ja nie polecam kupowania diesli, bo raz widziałem, jak taki odjeżdżał ze stacji i czarnym dymem jak z komina walił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam proszę o opinie o silnikach 1.8 125 kucy czy to ma turbo ? jak z awaryjnością i zapotrzebowaniem na paliwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Nie ma. Trochę ociężały. Lepiej upolować 1,8T. Jak nie masz ciężkiej nogi to nie spali więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 tego co kojarze ten silnik nie ma turbo - ale jest mało opłacalny - lepiej zainteresować sie wersja turbo - duzo wiecej momentu i nizej - pala prawie tyle samo i lpg tak samo "prawie" znosza. Co do awaryjności najlepiej by wypowiedział sie ktos kto ma bo w internetowa gniotsa nie łamiotsa nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) 1,8 125 KM nie ma turbiny na bank. Teść takiego Paska B5 kupił jak tylko weszły do sprzedaży. Zamawiał 1,8T, ale wcisnęli mu 1,8. Ale byłem zły.... . Stare dzieje. Ale co sie odwlecze to nie uciecze. Mam A4 1,8T kilka lat. Przerobiony ze 163 KM na 230 KM. Nic się nie dzieje. Ale mało jeżdżę. Średnio pali 10-11 L/100 . W trasie przy spokojnej, emeryckiej jeżdzie do 120-130 8,5-9,0 L/100 km. Ale po tuningu tylko PB98 chłepcze. Edytowane 7 Września 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 1,8 125 KM nie ma turbint na bank. Teść takiego Paska B5 kupił jak tylko weszły do sprzedaży. Zamawiał 1,8T, ale wcisnęli mu 1,8. Ale byłem zły.... . Stare dzieje. Ale co sie odwlecze to nie uciecze. Mam A4 1,8T kilka lat. Przerobiony ze 163 KM na 230 KM. Nic się nie dzieje. Ale mało jeżdżę. Średnio pali 10-11 L/100 . W trasie przy spokojnej, emeryckiej jeżdzie do 120-130 8,5-9,0 L/100 km. Ale po tuningu tylko PB98 chłepcze.Powiedz mi po co Ci niby ta pb98? Mocy ma miec wiecej od tego? Producent zaleca pb95 i nie ma sensu lac 98 no chyba ze ktos ma za duzo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Powiedz mi po co Ci niby ta pb98? Mocy ma miec wiecej od tego? Producent zaleca pb95 i nie ma sensu lac 98 no chyba ze ktos ma za duzo kasy.Ja do swojej coupety zawsze lałem 98... bilans wychodzi na zero. Więcej kosztuje ale i więcej kilometrów na niej zrobisz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Ale to wynika z chrzczenia paliwa a nie z tego ze jest PB98. Samochód wyjechał z fabryki na 95 i tak ma byc a ze u nas 95 ma 90 oktanow to inna sprawa, ale jedno jest pewne od tej 98 nie bedzie mial wiecej mocy.Co do aut polecanych wedkarzom polecam golf iv,bora,octavia z napedem 4motion w dieslu, mam taka bore 130KM i jezeli chodzi o teren to ogranicza mnie tylko podwozie A co do spalania nie jest to staly naped jak np quattro, tutaj tyl jest dopinany elektronicznie przez sprzeglo haldex, wiec jezeli jedziemy sobie w tracie 100 czy 120 to naped mamy na sam przod. Mi to auto spala w cyklu mieszanym okolo 6L zeby spalil 7 to trzeba by go mocno gonic i scigac sie z kazdym ze swiatel. Wbrew pozorom start ma super duzo mocniejsze auta o napedzie na 1 os zostaja w tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 1.8T to świetny motor, bezawaryjny przy dbaniu o turbinkę, tyle że oleju potrafi sporo zjeść, ale to już taka cecha turbodoładowarek. Przy 180 kucach jadąc po Skandynawii (90 km/h) zszedłem do 7,5 l/100km, normalne spalanie na trasie 8,5 litra, w mieście niestety 11 wypije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Powiedz mi po co Ci niby ta pb98? Mocy ma miec wiecej od tego? Producent zaleca pb95 i nie ma sensu lac 98 no chyba ze ktos ma za duzo kasy.Po to, że może się pojawić spalanie stukowe. Przed tuningiem ogarnięty człowiek (MR Motors) powiedział, że więcej wyjdzie na PB98, ale później muszę to lać bo moze byc spalanie stukowe. Nie żałuję.... Mocy PB98 nie przybędzie. Był po prostu strojony pod to paliwko. 1.8T to świetny motor, bezawaryjny przy dbaniu o turbinkę, tyle że oleju potrafi sporo zjeść, ale to już taka cecha turbodoładowarek. Przy 180 kucach jadąc po Skandynawii (90 km/h) zszedłem do 7,5 l/100km, normalne spalanie na trasie 8,5 litra, w mieście niestety 11 wypije. Mój zżera niecały literek na 10000-15000 km. Czyli norma. Ale od kilku lat u mnie, wszystko robione na czas i pewny przebieg 150000 km - a roczni 2005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Ale to wynika z chrzczenia paliwa a nie z tego ze jest PB98. Samochód wyjechał z fabryki na 95 i tak ma byc a ze u nas 95 ma 90 oktanow to inna sprawa, ale jedno jest pewne od tej 98 nie bedzie mial wiecej mocy.Co do aut polecanych wedkarzom polecam golf iv,bora,octavia z napedem 4motion w dieslu, mam taka bore 130KM i jezeli chodzi o teren to ogranicza mnie tylko podwozie A co do spalania nie jest to staly naped jak np quattro, tutaj tyl jest dopinany elektronicznie przez sprzeglo haldex, wiec jezeli jedziemy sobie w tracie 100 czy 120 to naped mamy na sam przod. Mi to auto spala w cyklu mieszanym okolo 6L zeby spalil 7 to trzeba by go mocno gonic i scigac sie z kazdym ze swiatel. Wbrew pozorom start ma super duzo mocniejsze auta o napedzie na 1 os zostaja w tyleMiałem Golfa IV w kombi w serii 100 km a po przeróbkach 170. Spalanie w trasie przy 140-150 km/h nie przekraczało 7-8 litrów przy dynamicznej jeździe. Wbrew panującym trendom był podwyższony na zawieszeniu i miał wyższe gumy (balony).A to przez to, ze jak się przesiadłem z Astry Classic to odrazu dwie osłony silnika połamałem. Za to poszerzyłem go zakładając felgi z innym ET (odsadzeniem od piasty).Jak gość kupił go to w szoku był co to auto potrafi.Ale wolę turbobenzynki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Zawsze mozna kupic ARL'a a tego mozna lekko na 200KM podkrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Ja do swojej coupety zawsze lałem 98... bilans wychodzi na zero. Więcej kosztuje ale i więcej kilometrów na niej zrobisz...Fiat Coupe??? Ja też mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Fiat Coupe??? Ja też mam A jak. fckp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi