Skocz do zawartości

Carbontex Drag

Bezel

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć ;)

Właśnie miałem zakupić od Smooth Drag podkładki Carbontex ale powstrzymałem się bo stwierdziłem, że najpierw się zapytam, przeszukałem forum, nie wiele znalazłem. Carbontexy mają służyc do Steeza 103HL, CC51SS, CU101D, CU201D :mellow:

Pan odpisujący na maila napisał, że moc podnosi się o dwa-trzy funty ( 2-3lb ), że chodzi płynniej ze smarem. Powiedział, że da mi podkładki od CC200 ! czyli 5kg + 2-3lb do 51S :huh:

Czy wogóle to nie zaszkodzi mechanizmowi ?! Czy to wszystko jest prawdą ?! I jeszcze pytanie analogiczne, ilość możliwych przekręceń gwiazdką pozostanie taka sama ?! czyli naprzykład jesli 10 kliknięc gwiazdką obecnie jest dajmy na to 1kg to po zastosowaniu te samo 10kilk klik będzie np. 1,2kg ?!

Witam,

Marku- tuning hamlca w multiku ma znaczenie tylko gdy lowi sie ryby walczace ostro na kiju, np duze pstragi czy bassy. Ja cos takiego zrobilem w moim ABU Morrum (juz prawie AE74 ZPI :D ) jako ze zamierzam go uzywac na jeziorowe pstragi ( trocie). U ciebie nie bedzie chyba takiej koniecznosci bo okonie 20-30 cm az tak waleczne nie sa :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Jak juz sprawdze jak to dziala to dam znac chociaz multik szykuje sie do dlugiej drogi do US jako ze ma tam byc anodyzowany :D

Oj nie wiem Bujo, myślę ze na kiju mocy 2 czy 3lb to 20 - 30cm okoń robi odjazd conajmniej pod drugi brzeg, jak nie do źródeł rzeki :mellow:

2-3lb kij... ciekawa opcja :D ja będe miał 4-8lb więc tak daleko nie odjedzie.

Dzięki za infom w sumie może warto w to zainwestować, a są modele carbonex które tylko płynność podwyższają ?! Faktycznie moc 5-6kg w 51S to przegięcie jak na Okonki i Okonie.