pablo208 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Nie wiem czy zle szukalem , ale nie znalazlem zasadniczych rożnic w graficie w w/w blankach. Czy orientujecie się co różni oba te balnki ? Zastanawiam sie nad dwoma : 5S70MF-B Xtreme i 5S70MF-G Elite Jaka jest zasadnicza różnica między tymi dwoma konstrukchami ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Ja polece Ci jedno. Niezależnie który wybierzesz oskrob go z lakieru. Zyskasz na szybkości, cw. Bardzo dużo zyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 czy taka operacja jest bezpieczna ? I chyba wtedy dupa z gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Ja polece Ci jedno. Niezależnie który wybierzesz oskrob go z lakieru.Zyskasz na szybkości, cw. Bardzo dużo zyskasz.To nie lepiej poszukać innej konstrukcji czyt. szybszej niż skrobać i się narażać na uszkodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 hmmmm cos lepszego niż St.C ? na sandacza z opadu ? A jest coś lepszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 chodzi mi o szybszy blank.A co do lepszych konstrukcji to podobno są Jeśli już się uparłeś na st. croix to zerknij na 5S68MXF łowiłem elitką na tym blanku i naprawdę zacny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 chodzi mi o szybszy blank. A co do lepszych konstrukcji to podobno są Jeśli już się uparłeś na st. croix to zerknij na 5S68MXF łowiłem elitką na tym blanku i naprawdę zacny kijek Jeśli chodzi o blanki to zastanawiam sie nad dwoma w/w konstrukcjami....inne mnie nie interesują Nie wiem tylko jaka jest różnica miedzy jednym a drugim ...Może ktos wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 (edytowane) Swego czasu robiłem rozeznanie odnośnie ich dwuczęściowych wersji i udało mi się dowiedzieć tyle, że 5S70MF2-B ma głębsze, płynniejsze ugięcie, niż 5S70MF2-G, który jest bardziej szczytowy i ma sztywniejszy dolnik. Czy podobnie jest w przypadku jednoczęściówek - nie wiem.W każdym razie zarówno Elite, jak Xtreme są z tego samego materiału. Edytowane 25 Maja 2014 przez chub norris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 hmmmm cos lepszego niż St.C ? na sandacza z opadu ? A jest coś lepszego ? ...umbx,K2Z tym skrobaniem Elitki to jeden z gorszych pomysłów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Ja polece Ci jedno. Niezależnie który wybierzesz oskrob go z lakieru. Zyskasz na szybkości, cw. Bardzo dużo zyskasz. czy taka operacja jest bezpieczna ? I chyba wtedy dupa z gwarancji To chyba oczywiste ze z gwarancji nici. Co do uszkodzenia blanku to jak sie to robi z głowa to sie nic nie uszkodzi. Wbrew pozorom mata po nawinieciu i zażywicowaniu jest bardzo twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Skrobanki są modne , ale nic specjalnego w jakość nie wnoszą , no może z wyjątkiem tandety do łowienia z opadu , albo postrzelonej Mani Czubaszek , a oba zboczenia są tutaj objęte ekskomuniką - o czym łaskawie przypominam Elite jest tradycyjnie wiodącą , główna firmową linią produkcyjną , a Extreme wskazaniem kierunku , trochę też eksperymentem materiałowym i konstrukcyjnym . Jeśli ktoś jest zdezorientowany , albo waha się w wyborze , najzupełniej odpowidzialne polecam Legend Extreme Inshore , który żadnej konkurencji włacznie z NRX szans najmniejszych nie dają - że nawet nie wspomne o najmodnieszychi chinolach , które stały się tak samo nudne i bezpłciowe jak niegdyś Batsony . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 ..to ten, z białym, metrosexualnym uchwytem?? Rękawiczki co by się w śluzie nie upierdzielił dają w gratisie czy trza zakładać kondoma na grip ??A tak serio, czym się namacalnie różnią od nieinszorowatych xtremów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Moc piekielną posiadają. A biały kolorek jest propozycją na upalne, wręcz tropikalne warunki, których u nas nie doswiadczymy. Inshory są bardziej mięsiste. Nie łowiłem nowym extreme ale na podstawie oceny na sucho jak i doświadczeń z avidami inshory to wędki bardzo mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Patryk , rękojeść jest faktycznie dla oka plugawa , ale blank to już małe arcydzieło . Extreme jest nieco twardszy i szybszy , inaczej też wchodzi w ugięcie - takie technologicznie perfekcyjne . Inshore ma w sobie taką okrągłą miękkość , ale zaraz za nią jest siła grafitowego furiata Ugięcie też jest przyjemniejsze dla oka i ręki .Tylko wybór w blankach mały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Patryk , rękojeść jest faktycznie dla oka plugawa , ale blank to już małe arcydzieło . Extreme jest nieco twardszy i szybszy , inaczej też wchodzi w ugięcie - takie technologicznie perfekcyjne . Inshore ma w sobie taką okrągłą miękkość , ale zaraz za nią jest siła grafitowego furiata Ugięcie też jest przyjemniejsze dla oka i ręki .Tylko wybór w blankach mały Po takim wpisie - sprawdze je.Bez ironii to pisze. Wybor faktycznie niezbyt rozlegly...ale to moze i dobrze . Latwiej COS wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 W poprzednich Inshore z wyższych serii było kilkanaście modeli do wyboru , tu tylko cztery . Zróbmy więc Żbikowi dziką awanturę , niech ich jakoś zmotywuje .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Posiadam kij na blanku Legend Inshore 7' 17lb z 1szej serii - ma u mnie dożywocie.Aktualne modele z tej serii, nie mylić z Legend Extreme Inshore, już tak do mnie nie przemawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Pytam Sławku, bo macałem niedawno avida z seri inshore...w porównaniu do standardowego faktycznie to kawał mięsa i ukrytej mocy...typowy kij do dużych,walecznych ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Avidy inshore seryjnie mają zamontowane przelotki VSIII, które są dość ciężkie i przy wędkach mocniejszych 20 lb w górę to nie przeszkadza ale przy kijach słabszych jest niezbyt trafione. Mam 12 lb i po zmianie przelotek na kr dostał nowe życie. Wcześniej latał jakoś w środku, teraz jest tak jak lubię. Ugięcie mają zdecydowanie bardziej ciepłe i pełne niż avidy freshwater ale są też mocniejsze. Jednym słowem, jak ktoś nie lubi za bardzo super szybkich, szczytowych pałek to seria inshore powinna mu się spodobać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) hmmmm cos lepszego niż St.C ? na sandacza z opadu ? A jest coś lepszego ? Witam,Sugeruje blank Phenix k2 tx-684 miałem legenda i extrema i moim zdaniem phenix w moim odczuciu jest lepszy pomimo ,że st.croix to też bardzo dobra konstrukcja.Dodatkowo proponuje budowę a nie gotowy produkt możesz dostosować długość rękojeści i pierścionki według własnego uznania.Dla mnie np. st legend ma za krótką rękojeść, a extrem te rękojeść w kształcie wibratora he:) Jak zawsze o gustach się nie dyskutuje. Edytowane 28 Maja 2014 przez wierzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 No wierzba - nie wszystkie koty są takie modne i żrą tylko whiskas . Stare koty wolą mięso .. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 No wierzba - nie wszystkie koty są takie modne i żrą tylko whiskas . Stare koty wolą mięso .. Fajne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) No wierzba - nie wszystkie koty są takie modne i żrą tylko whiskas . Stare koty wolą mięso .. Hej po roku użytkowania zdecydowanie z pokorą powracam do st.croix pochlebne opinie phenixa tx potwierdzam ale wytrzymałość blanku w st croix jest o niebo lepsze.Nadmieniam 2 połamane tx w sezonie to za dużo jak na mnie a st.croix nic ciagle jak nowy:))))))))))))))))) Edytowane 13 Września 2015 przez wierzba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi