Od pazdziernika zaczal sie okres ochronny na pstragi i jesli takowe nam (mam tu na mysli @wisnie i mnie) sie czepialy to przez przypadek. 15 marca rusza sezona na pstragi na rzece Deveron (loski juz mozna cwiczyc). Calosezonowe zezwolenie kosztuje 75 funciakow i mozna lapac wszystkimi metodami, nawet na robala Odpada tylko ikra i krewetki(killer na lososie). Poniewaz mamy tylko 40mil do tej wody i bardzo wygodny dojazd to pewnie sporo czasu tam spedzimy, tym bardziej, ze bedzie mozna spinningowac. Do tej pory musielismy sie katowac muchowkami. Oczywiscei nie znaczy, to ze odejdziemy od tej metody, bo sa okresy intensywnej rojki i wtedy tylko na muche, ale poczatek sezonu bedzie zdecydowanie spinningowy Puki co w niedziele znowu lipasy i liczymy na podwyzszenie poprzeczki (jak do tej pory 43cm @wisni i 42cm moje). Chcialbym wam podac rowniez link do ciekawej strony ktorej wlascicielem jest nasz szkocki guru Scott Park. Jest to wersja tymczasowa, uboga raczej, ale mozecie znalezc kilka fajnych fotek (wiekszosc to niestety skany) i clipy z filmu jaki niedawno nakrecili o polowie ferox'a czyli duzego pstraga potokowego. Film naprawde bardzo fajny i bedac w Polsce pokazalismy kilku znajomym, wszyscy pod wrazeniem. Po sukcesie jaki odnosi pierwsza produkcja, Scott planuje nagranie dwoch kolejnych filmow, tym razem o potokowcu (wszystkie metody) i szczupaku (na muche)
Pytanie
lukomat
Od pazdziernika zaczal sie okres ochronny na pstragi i jesli takowe nam (mam tu na mysli @wisnie i mnie) sie czepialy to przez przypadek. 15 marca rusza sezona na pstragi na rzece Deveron (loski juz mozna cwiczyc). Calosezonowe zezwolenie kosztuje 75 funciakow i mozna lapac wszystkimi metodami, nawet na robala
Odpada tylko ikra i krewetki(killer na lososie). Poniewaz mamy tylko 40mil do tej wody i bardzo wygodny dojazd to pewnie sporo czasu tam spedzimy, tym bardziej, ze bedzie mozna spinningowac. Do tej pory musielismy sie katowac muchowkami. Oczywiscei nie znaczy, to ze odejdziemy od tej metody, bo sa okresy intensywnej rojki i wtedy tylko na muche, ale poczatek sezonu bedzie zdecydowanie spinningowy
Puki co w niedziele znowu lipasy i liczymy na podwyzszenie poprzeczki (jak do tej pory 43cm @wisni i 42cm moje). Chcialbym wam podac rowniez link do ciekawej strony ktorej wlascicielem jest nasz szkocki guru Scott Park. Jest to wersja tymczasowa, uboga raczej, ale mozecie znalezc kilka fajnych fotek (wiekszosc to niestety skany) i clipy z filmu jaki niedawno nakrecili o polowie ferox'a czyli duzego pstraga potokowego. Film naprawde bardzo fajny i bedac w Polsce pokazalismy kilku znajomym, wszyscy pod wrazeniem. Po sukcesie jaki odnosi pierwsza produkcja, Scott planuje nagranie dwoch kolejnych filmow, tym razem o potokowcu (wszystkie metody) i szczupaku (na muche)
http://www.ferox2000.co.uk/
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi